2020’DE YÜZDE 55 BÜYÜYEN VİTA'NIN HEDEFİ 3 YILDA 3 KAT BÜYÜMEK

2020’DE YÜZDE 55 BÜYÜYEN VİTA'NIN HEDEFİ 3 YILDA 3 KAT BÜYÜMEK

Türkiye'nin ilk bitkisel yağ markalarından olan ve geçen yıl yüzde 55'lik büyüme oranına ulaşan Vita, gelecek dönem büyüme hedeflerini paylaştı. Kısa süre önce Vita Tereyağı Lezzeti...

Türkiye'nin ilk bitkisel yağ markalarından olan ve geçen yıl yüzde 55'lik büyüme oranına ulaşan Vita, gelecek dönem büyüme hedeflerini paylaştı. Kısa süre önce Vita Tereyağı Lezzeti ve Vita Kova gurubu ürünlerini pazara sunan Vita, pazar payını büyüterek 3 yıl içinde 3 kat büyümeyi hedefliyor. 

Bitkisel yağ sektörünün 70 yılı aşkın markası Vita, gelecek dönemine ilişkin büyüme hedeflerini açıkladı. 2020 yılında yüzde 55’lik büyüme oranına ulaşan Vita, yeni ürün ve ürün gruplarıyla birlikte Türkiye pazar payını artırarak, 3 yılda 3 kat büyümeyi hedeflediğini duyurdu.

İHRACAT PAZARLARINI GENİŞLETECEK

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TekirdağÇorlu fabrikasında yıllık 50 bin tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’yi onlarca yeni ürünle buluşturan Vita, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine gerçekleştirdiği ihracatı da artırarak, yeni pazarlara açılacak. Şirketin hedeflediği yeni pazarlar arasında Afrika ve Güney Amerika ülkeleri yer alıyor.    

“CİROMUZUN YÜZDE 3’ÜNÜ AR-GE’YE YATIRIYORUZ”

Büyüme hedefleriyle ilgili değerlendirme yapan Aymar Genel Müdürü Nihat Özyurt, “Köklü geçmişimizle Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde mutfaklara giriyoruz. Vita lezzet efsanesini Türk tüketicileriyle buluşturmak için yoğun gayret gösteriyor, her geçen gün daha fazla damağa ve mutfağa hitap etmek için yeni ürünler geliştiriyoruz. En sağlıklıürünler geliştirmek için her yıl ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye yatırıyoruz” dedi.

“TRANS YAĞ, SU, KATKI MADDESİİÇERMİYOR”

Tüm yatırımların odağında Vita’nın 3 yılda 3 kat büyüyeceğini ve ihracatta 75 ülkeye ulaşacağını kaydeden Nihat Özyurt, şunları söyledi:

“Ürünlerimizin geleneksel lezzeti ve sektörde birçok ilki gerçekleştirmemizle birlikte büyüme hedeflerimizde bu denli iddialı olabiliyoruz. Bugün piyasada Aymar ve Vita markalarımızla ayçiçek, kanola, mısırözü, zeytinyağı, margarin, baklavalık ve kızartmalık yağ gibi birçok farklıürünlerimizle yer alıyoruz. Ürünlerimizin hiçbiri trans yağ, su ya da katkı maddesi içermiyor, ürünlerimizi sadece yüzde 100 bitkisel yağlardan doğal yollarla üretiyoruz. Bu özellikleri sayesinde Vita lezzet efsanesi, 70 yılı aşkın süredir mutfaklarımızın baş tacı olmaya devam ediyor. Vita deyince insanların akıllarına çocukluğumuzdaki sofraların lezzetli yemekleri geliyor. Yıllar sonra da bu sofraları hatırlatmak ve bizden sonraki nesillerin de aynı lezzetleri yaşaması için yatırımlarımızı sürdürerek, Vita lezzetini Türk ve dünya mutfaklarıyla buluşturmaya devam edeceğiz.”  

70 YILDIR MUTFAKLARDA

Günün ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Vita ürünlerinin ambalaj tasarımlarını değiştirdiklerini ifade eden Özyurt, “Ambalaj tasarımlarımızı 70 yıllık geçmişimizden uzaklaşmadan değiştirerek daha modern bir kimliğe kavuşturduk. Tüketicilerimizi farklı Vita lezzetleriyle buluşturmak amacıyla Vita Tereyağı Lezzeti ve Vita Kova ürün gruplarınıüretmeye başladık. Geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de tercih edilen ve sevilen bir marka olmak için yeni ürünlerimizle mutfakların başköşesinde yer almaya, sofralarımıza lezzet katmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.