MİMARLAR ODASI DUYURDU: MAHKEME PROJEYİİPTAL ETTİ, AOÇ’YE DÜĞÜN SALONU VE OTOPARK YAPILAMAYACAK

MİMARLAR ODASI DUYURDU: MAHKEME PROJEYİİPTAL ETTİ, AOÇ’YE DÜĞÜN SALONU VE OTOPARK YAPILAMAYACAK

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı bağış ve vasiyetiyle halka emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) düğün salonu ve otopark projesinin iptal...

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı bağış ve vasiyetiyle halka emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) düğün salonu ve otopark projesinin iptal edildiğini duyurdu. Ankara 6. İdare Mahkemesi, projeyi Atatürk’ün bağış ve vasiyetine aykırı buldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kararı; "Bilim ve teknikten aldığımız güçle, Atatürk Orman Çiftliği’nin bağrındaki hançerler çekip çıkartılana kadar, mücadelemiz devam edecek" ​sözleri ile değerlendirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk’ün şartlı bağışladığı ve vasiyetinde halka emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği için 300’ün üzerinde hukuki süreç başlattı.

Şube, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na karşı açtığı davada, Ankara 6. İdare Mahkemesi; çiftlik arazisinde düğün salonu ve otopark yapılmasınıöngören peyzaj projesini iptal etti.

"BİLİRKİŞİLER, "EN UFAK PARÇASININ DAHİ BETON OLMAMASI GEREKMEKTEDİR" DEDİ"

Mahkemenin verdiği iptal kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunu; “Kararın tebliğinin 19 Mayıs arifesinde gelmesi, mücadelemizin bitmeyeceğinin göstergesidir. Bilirkişiler, ‘Atatürk Orman Çiftliği alanlarının en ufak parçasının dahi beton olmaması gerekmektedir. Atatürk Orman Çiftliği, taşıdığı simgesellikten ve temsil ettiği Cumhuriyet kimliğinden kopartarak ele alınamaz" dedi" sözleri ile aktardı.

"ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NE BETON DÖKÜLMESİNE "DUR" DENİLDİ"

Candan, mahkemenin plan değişikliğine ilişkin iptal kararını alırken bilirkişi heyetinin raporunu esas aldığını söyledi. Candan, “Bu karar ile rekreasyon ve peyzaj projesi aldatmacası ile Atatürk Orman Çiftliği’ne düğün salonu gibi yapılmasına, AOÇ’nin yollarla bölünmesine ve AOÇ’ye beton dökülmesine ‘dur’ denildi” dedi.

"BİLİM VE TEKNİKTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE..."

Atatürk Orman Çiftliği'nde mücadelenin süreceği mesajını veren Candan, "Bilim ve teknikten aldığımız güçle, Atatürk Orman Çiftliği’nin bağrındaki hançerler çekip çıkartılana kadar, Atatürk Orman Çiftliği’ne yönelik yapılacak tüm iş ve işlemlerde, Atatürk’ün şartlı bağışı vasiyeti ve onun temsil ettiği değeri göz ardı ederek tahrip edenlere yönelik mücadelemiz devam edecek" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.