3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’nden Tüm Dünyaya Barış Ve Kardeşlik Mesajı

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’nden Tüm Dünyaya Barış Ve Kardeşlik Mesajı

 

EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik veSanat Festivali görkemli bir kortejle başladı. 35 ülkeden 500 sanat elçisininkatıldığı festivalde, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sanatçılarlabirlikte barışın sembolü olan zeytin ağacı dikerek, tüm dünyaya barış vekardeşlik mesajları verdi. Misafir ülkelerin dans gösterileri ile devam edenprogramda sahne alan Kardeş Türküler ise Esenyurtlulara unutulmaz anlaryaşattı.

 

3.Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirindenrenkli görüntülerle başladı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârlarınkatıldığı festivalde, Prof. Dr. Ahmet Özer Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğluile uluslararası kültürlere ait el emeği ürünlerin sergilendiği ZanaatkârlarSokağı’nın açılışı gerçekleştirdi. Ardından Başkan Özer, misafir dansgruplarının katılımıyla, Havana Park’ta barışın sembolü zeytin ağacı dikerek,kardeşlik mesajları verdi. İlçede 4 gün boyunca sürecek olan festival, kortejyürüyüşü ile başladı. Başkan Ahmet Özer'in 500 sanat elçisi ile sahnede barışve kardeşlik halayları çektiği program misafir grupların dans gösterileri iledevam etti. Ardından sahne alan Kardeş Türküler ise kentin etnik dokusunuortaya çıkararak festivale katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

 

Esenyurtlulara 3 Festival Müjdesi!

Sahnedeyaptığı konuşmada ilçede 3 yeni festivalin daha düzenleneceğinin müjdesiniveren Başkan Özer şunları söyledi: “Bundan sonra Esenyurt sanatla, sporla vekültürlerin bir araya geldiği programlarla anılacak. Artık negatif olaylar ileanılmak istemiyoruz. Yeni bir Esenyurt'u kısa zamanda hep birlikte inşaedeceğiz. Bu sabah misafirlerimizi belediyemizde ağırlarken onlara şunusöyledim; Dünya, bin bir çiçekli bir bahçe olduğunda güzeldir. İşte bu akşamburada bin bir çiçeğin olduğu bir gül bahçesindeyiz. Bu bahçenin gülleri 35ülkeden 500 sanatçı gencimizdir. Onları sizler adına Esenyurt'ta ağırlamaktanson derece mutluluk duyuyorum. İlçe kaymakamımız Fatih Çobanoğlu ile birlikteZanaatkârlar Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Ardından 35 ülkeden gelentoprakla Nazım Hikmet'i anarak bir zeytin ağacı diktik. Diktiğimiz o ağaç,barışın ve kardeşliğin sembolü olarak ilçemizde büyüyecek.  Böylece her türlü ayrımcılığın, ırkçılığınkötü olduğunu, kardeşliğin, barışın, kültürün ne kadar değerli olduğunu dostadüşmana gösterelim. Çünkü dünyayı sadece sevgi, sanat ve barış kurtaracak. Bunedenle sevgiye, sanata ve barışa selam olsun. Bu program gelecek nesillereaktarmamız gereken büyük bir yürüyüşün başlangıcıdır. Bu büyük yürüyüşü bugünburada başlatan sizlere, Esenyurt halkına bin selam olsun. Göreve geldiğimdebir bilim insanı olarak Esenyurt'u kültürün ve sanatın başkenti yapacağımızınsözünü vermiştim, işte başladık. Hep birlikte 21. yüzyıla yakışan, huzurlu,tertemiz bir Esenyurt'u yaratacağız ve bu etkinliklerle donatacağız. Farklıülkelerden kardeşlerimizi her daim burada ağırlayacağız. Festivallerimiz; Barışve Kardeşlik Festivali, Kadın Emeği Festivali ve Edebiyat Festivali ile devamedecek. Bu duygu ve düşüncelerle buradaki kardeşlerimin her birini ayrı ayrıkucaklıyorum, sizlere de festivalimizi şereflendirdiğiniz için hoş geldinizdiyorum.”

 

“Esenyurt'un Güzelliklerle Anılmasını İstiyoruz.”

Festivalekatılan Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Öncelikle festivali düzenleyenEsenyurt Belediyesi'ne çok çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz Esenyurt'un artıkasayiş olaylarıyla, çeşitli sıkıntılarla anılmasını istemiyoruz. BizEsenyurt'un güzelliklerle anılmasını istiyoruz. Kültürle, sanatla, edebiyatla,eğitimdeki başarılarımızla, şampiyonlarımızla, gençlerimizin yaptığı güzelişlerle anılmasını istiyoruz. Bu manada bu festivalin de amacımıza yönelikgüzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İnşallah Esenyurt'ta bu tip etkinliklerindevamını diliyoruz. Biz de elimizden geldiğince bu çalışmalara destek olmayaçalışıyoruz. Bir olduğumuz müddetçe bu tip etkinliklerin coşkuyla güzelliklerlekutlanmasını hep beraber sağlayacağız” dedi.

 

Dünya El Sanatları Esenyurt’ta Sergileniyor

Festivalkapsamında geleneksel el sanatlarının sergilendiği Uluslararası ZanaatkârlarSokağı da ziyarete açıldı. Esenkent Akbatı AVM bahçesinde kurulan, birçokülkenin geleneksel el sanatları ürünlerinin sergilendiği sokağın açılışınıBaşkan Özer, İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve vatandaşlarla birliktegerçekleştirdi. Açılışın ardından stantları tek tek gezen Özer, el emeği göznuru ürünleri inceledi. Türkiye, Azerbaycan, Belarus, Hollanda, Kazakistan,Kırgızistan, Kırım Türkleri, Özbekistan, Macaristan, İran, Uygur Türkler veUkrayna olmak üzere 11 uluslararası ve 18 Anadolu el sanatının sergilendiğiZanaatkârlar Sokağı, 21 Temmuz Pazar gününe kadar 15.00 ile 23.00 saatleriarasında ziyarete açık olacak.

me6h80qz5uhtny2xfIau3wqa.jpg

bpxt6jhwdnpcl7juncza1dro.jpg

us5fI0ny8xb9md7pjerrqokl.jpg

uwh1nhdwta0xk4pl97zzfa3y.jpg

cka8wr1vznlgmcjo0zd7mhxe.jpg

zdpImbeibpysukclmwhfsy73.jpg

ngaplhez1mqfdkgb6dfblak7.jpg

klx8ejdvtq4a29y7r0fgcwv6.jpg

ifs2qcI43kye9j7aptd58eqj.jpg

df0iowe6depgfjr9uzarxtyw.jpg

ndzylep8qIdscbgjbcuyjt5e.jpg

xec9uhndopu4s7jsg2zpwtgt.jpg

dlrtmfxa2jbyqmkgw4dei9xu.jpg

fqmduk0hswyobvsepatmh9ci.jpg

par1ixw2peIufevc5qho40lz.jpg

7tpqjbjx4klewqIm2azg1dnb.jpg

os7eot5ihmfumaj19gwbectk.jpg

co12tzIwq9geztjwinyovl0y.jpg

lsnohihoa86kmryqg5ktefb1.jpg

ad6v4nlvkmwjr2xtfaky0qqd.jpg

dkxjfInbactlwugolzwmqyvb.jpg

mnoc8zlrbwaixoc47sIef2rk.jpg

hkjov8qb2xpnplairsxmyz7k.jpg

e4cxekvnai7wtpk6apmulzjb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.