7. İSTANBUL KARBON E-ZİRVESİNDE SERA GAZI SALIM MİKTARLARI SIFIRLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki, çevre yönetim şirketi İSTÇ ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) iş birliğiyle çevre...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki, çevre yönetim şirketi İSTAÇ ile Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) iş birliğiyle çevre dostu bir etkinlik gerçekleştirildi. "7. İstanbul Karbon E-Zirvesi" sırasında salınan 31,80 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı, İSTAÇ Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi'nden elde edilen karbon kredisi ile sıfırlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) de desteklediği 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi’ni 28 Eylül 2021’de çevrimiçi gerçekleştirdi. Çevrim içi yapılan etkinliğin öncesinde ve etkinlik süresince elektrik tüketimi kaynaklı sebep olunan sera gazı miktarını saptamak için SÜT-D Zirve Kurulu ve İSTAÇ Karbon Dengeleme Ekibi çalıştı.
7. İSTANBUL KARBON E-ZİRVESİ, DOĞRULANMIŞ EMİSYON AZALTIM SERTİFİKASI ALDI
E-posta trafiği, dijital platform tasarımı, web sitesi çalışmaları, etkinlik firması ve Zirve Kurulu faaliyetleri için elektrik tüketimlerine karşılık gelen sera gazı salım miktarları hesaplanarak, 31,80 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazına sebep olunduğu, bu emisyonun yüzde 99,6’sının ise etkinlik öncesinde veri için tüketilen elektrikten kaynaklandığı saptandı. Küresel sıcaklık artışına neden olan bu emisyon, İSTAÇ Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi’nden elde edilen karbon kredisi ile sıfırlandı.
Bu çalışmayla iklim dostu olan 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi, Doğrulanmış Emisyon Azaltım Sertifikası (VER) aldı.
SÜT-D’ün Türkiye’nin karbon yönetimi kapasitesinin artırılması için çalıştığını belirten İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, zirvenin karbon nötr olmasını için İSTAÇ ile çalışıldığını söyledi.
HEDEF KARBON NÖTR BİR DÜNYA
Misyonlarını gelecek nesillere yaşanabilir şehirler miras bırakmak olduğunun altınıçizen, İSTAÇ Genel Müdürü M. Aslan Değirmenci, faaliyet alanlarının genişletildiği bilgisini paylaştı. Değirmenci, “Projemizde atıklardan elde edilen enerji ile seramızıısıtıyor ve her yıl yetiştirdiğimiz yaklaşık 7 milyon fideyi İstanbullu çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Seramızda doğal gaz kullanmayarak karbon ayak izimizi azaltıyor, doğamızı koruyoruz. Böylece yaşam için dönüştürüyoruz. İSTAÇ ailesi olarak karbon nötr bir dünya için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.