AB DELEGASYONU BAŞKANI MEYER-LANDRUT'TAN "MOR FORMALI" PAYLAŞIM: "KADINA ŞİDDETE KARŞI BEN DE VARIM"

AB DELEGASYONU BAŞKANI MEYER-LANDRUT'TAN "MOR FORMALI" PAYLAŞIM: "KADINA ŞİDDETE KARŞI BEN DE VARIM"

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Murzioğlu’nun, kendisine...

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Murzioğlu’nun, kendisine Yılport Samsunspor'un kadına yönelik şiddete karşı çıkardığı mor formayı vermesi üzerine, “Meydan okumanızı kabul ediyor ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için hemen şimdi çağrıda bulunuyorum. Dünyanın en ağır forması mor forma ile kadına şiddete karşı ben de varım" dedi. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu’nun  Yılport Samsunspor'un kadına yönelik şiddete karşı çıkardığı mor formayı kendisine vermesi üzerine mor formayı giyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Meyer-Landrut, “Sayın Murzioğlu, Bana da en az sizin kadar yakıştığını düşündüğüm bu mor forma için ve bu girişimi devam ettirmek üzere beni seçtiğiniz için çok teşekkürler. Meydan okumanızı kabul ediyor ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için hemen şimdi çağrıda bulunuyorum. Dünyanın en ağır forması mor forma ile kadına şiddete karşı ben de varım" dedi ve oyuncu Berrak Tüzünataç'ı da bu meydan okumaya davet etti. Büyükelçinin açıklaması şöyle:

“Sayın Murzioğlu, Bana da en az sizin kadar yakıştığını düşündüğüm bu mor forma için ve bu girişimi devam ettirmek üzere beni seçtiğiniz için çok teşekkürler. Meydan okumanızı kabul ediyor ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için hemen şimdi çağrıda bulunuyorum. Dünyanın en ağır forması mor forma ile kadına şiddete karşı ben de varım.

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, kız çocuklarının geleceğini tehlikeye atmakta ve kadınları ömür boyu süren travmaya maruz bırakmakta. Bu nedenle, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadınları güçlendirmek için ortaklarımızla birlikte uygulayacağımız Toplumsal Cinsiyet Eylem Planlarından üçüncüsünü ortaya koyduk. Bu meydan okumayı da sevgili Berrak Tüzünataç’a iletiyorum.

Siz onu başarılı bir sanatçı ve manken olarak tanıyor olabilirsiniz ama kendisi aynı zamanda şiddetin önlenmesi için mücadele eden bir aktivist. Sevgili Berrak, ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ demen için sana meydan okuyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.