ABB VEKTÖRLE MÜCADELEDE COĞRAFİ OTOMASYON SİSTEMİ’NE GEÇTİ

ABB VEKTÖRLE MÜCADELEDE COĞRAFİ OTOMASYON SİSTEMİ’NE GEÇTİ

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı BELPLAS AŞ, Coğrafi Otomasyon Sistemi’ni (COS) kullanarak dijital harita üzerinde vektörel artışı takip ve kontrol etmeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla vektörlemücadelede titiz bir çalışma başlattı.

Halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelerle etkin mücadelesine devam eden Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te bulunan tüm yeşil alan ve rekreasyon alanlarında ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı BELPLAS AŞ tarafından etkin şekilde kullanılmaya başlanan‘Coğrafi Otomasyon Sistemi’ (COS) sayesinde dijital harita üzerinden kent genelinde vektörel artışın takibi ve kontrolü sağlanıyor.

COS İLE VEKTÖRLERE ANINDA MÜDAHALE

Coğrafi Otomasyon Sistemi ile 25 ilçede çalışan BELPLAS ekipleri, karasinek ve sivrisinek oluşabilecek potansiyel yerlerin takibini gerçekleştirebiliyor.

Sivrisinek ve karasinek üreme alanlarını dijital harita üzerinde gösteren COS, vektör artışının kontrol altında tutulmasını ve anında müdahalesini de kolaylaştırıyor. Sahada vektörle mücadelede yoğun mesai harcayan 230 BELPSLAS çalışanı bu sayede sokak sokak larva ve jit alanı takibi de yapabiliyor. Verimli sonuçların alındığı sistem ilaçlamanın nasıl yapıldığı, ekiplerin ne kadar sürede uygulamaya geçtiğini de gösteriyor.

MOGAN GÖLÜ’NDE ETKİN MÜCADELE

Yaz aylarının gelmesiyle haşerelerin yoğun olarak bulunduğu çöp konteynerleri, kanalizasyon, rögar kapakları, dere yatakları ve göletlerde ilaçlama çalışmalarını artıran BELPLAS ekipleri son olarak Mogan Gölü’nde de detaylı ilaçlama gerçekleştirdi.

COS Merkezi’nden sonra Mogan Gölü’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vektörel mücadeleyi BELPLAS şirketimizle beraber yönetiyoruz. Bugün Ankara’da bulunan 2 bine yakın kalıcı jit alanının ‘Coğrafi Otomasyon Sistemi’ üzerinden takibini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra yapılacak tüm çalışmalar bu sistem üzerinden devam edecek. Fiziki mücadele, biyolojik mücadele ve kimyasal mücadele şeklinde vektörel mücadeleyi Ankara’da sürdürüyoruz. Rekreasyon alanlarında vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için kene başta olmak üzere etkin mücadelemiz devam ediyor. Mogan’ın en büyük sorunu kronomid (göl sinekleri), bununla mücadele edebilmek için de yoğun çalışma içerisindeyiz.”

rGT3wSik4HaW6lAUD1K2dYoh..jpeg

FjnRHY4KhSLplQOUT8G91AIC..jpeg

6dNW0h4ERLCBfMbiH5JkSayU..jpeg

qWli29I40P6ZhdJkKUYFXETj..jpeg

t194RNAoeky3SPLQhTqcFW27..jpeg

DiAmSvJhG6Xj5KWdPgc04QzR..jpeg

e0oNELcxFKlnUzR7P5iCAd4s..jpeg

HstxmyND7EFnwRq6AlLGaIuo..jpeg

YtoibyOa29QuVkprPj0s7GnC..jpeg

BE1ukU3qvpPyfdwJVxIth2a5..jpeg

XmLRQ0KvnYiUdfH6yw7p5VoE..jpeg

Kz8iAW2ZjXL7JQN9qsTYEUCB..jpeg

SOdHzvrgAPLa3spNjuKkVqw0..jpeg

nZPdh8XI2CMO9GNxHfWilemL..jpeg

miHLNnvEVprMYSt0WfoyUG5A..jpeg

fDK8bNI4PXopBwYl3GM57O2i..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.