Abidin Paşa Köşkü'nde Tarihsel Panel

Abidin Paşa Köşkü'nde Tarihsel Panel

Hizmete girdiği 20 Ocak’tan bu yana ilk kez bir panele ev sahipliği yapan Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesinde, “Milli Mücadelenin Subay Mektebi Zabit Namzedleri Talimgahı’nın 104. Yılında Abidin Paşa Köşkü ve Milli Mücadelemizdeki Önemi” paneline vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.

Milli Mücadelenin gelecek nesillere doğru aktarılabilmesi için açılan müzede gerçekleşen panelde, ODTÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Turan, Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden Dr. Selim Erdoğan ile Mamak Bilim ve Sanat Merkezinden Dr. Özlem Gülenç İğdi, Abidin Paşa Köşkü ve köşkün Milli Mücadeledeki önemine değindi.

Konumu itibarıyla Ankara’nın en güzel yerlerinden olan ve Cumhuriyet yıllarında Türk ordusunun subay ihtiyacını karşılayıp Sınıf-i Muhtelife Zabit Namzedleri Talimgahına ev sahipliği yapan Abidin Paşa Köşkü’nün genç subay adaylarının eğitimlerine devam etmelerine sunduğu katkıya değinen konuşmacılar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün de Milli Mücadelede oynadığı önemli rolü ifade ettiler.

Milli Mücadele tarihinin önemli noktalarından Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesinde panele katılmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirten konuklara, panel sonrasında hatıra olarak plaket takdim edildi.

 

xIljfd3hykqmpuai95rxks2z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.