Adana’ya Geldiler, Ciğerimizi Yediler…

Adana’ya Geldiler, Ciğerimizi Yediler…

Kadim Kent Adana’nın eşsiz gastronomisi, ülkenin ve dünyanındört bir yanından gelen ziyaretçileri mest ediyor.

Başkan Zeydan Karalar, “Bereketli topraklarda yetişenürünler, usta ellerin mahareti ve sevgisi ile işlenip sofraya konuyor.”

Başkan Zeydan Karalar, “16 kavmin yaşadığı kadim kentAdana’nın eşsiz gastronomisi hak ettiği değeri buluyor.”

 

 

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında düzenlenenetkinliklerin, İstanbul Basın Lansmanı da dahil tamamına katılan, çarpıcı mesajları,mangal başında Adana Kebap saplayıp pişirmesi ve halkla yakın iletişim kurmasımedyanın, halkın ilgi odağı haline gelen Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar gerek açılış töreninde, gerek panellerde yaptığı konuşmalarlaeşsiz Adana gastronomisinin tanıtımına önemli katkı sağlıyor.

Festival Kortej Geçişi ve Açılış Mangalı Yakma Töreni’nekatılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmalarındaAdana’nın gastronomi zenginliği hakkında bilgi verdi, kentin önemliözelliklerini anlattı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen panellerin açılışkonuşmasını Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’le birlikte yapan Başkan ZeydanKaralar, “Bölgesel Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilmek İçin YerelYönetimlerin Rolü” konulu panelde Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş belediyebaşkanları ile birlikte görüş bildirdi.

 8. Uluslararası AdanaLezzet Festivali’nin gala yemeğine de eşi Nuray Karalar’la birlikte katıldı.

Başkan Zeydan Karalar konuşmalarının tamamını artık mottohaline gelen “Adana’ya bir kez gelen artık vazgeçemez. Adana’ya  gelin ciğerimi yiyin” sloganıyla bitirdi.

LEZZETİMİZ ÇEŞİTLİ,FESTİVALİMİZ ÇOK, ÖZELLİKLERİMİZ EŞSİZ

Adana mutfağında baskın lezzetin Adana Kebabı olduğunu ama400’ü aşkın başka harika lezzetin de bulunduğunu hatırlatan Başkan ZeydanKaralar şunları söyledi:

“Altın Koza Film Festivalimiz, Portakal Çiçeği Karnavalımız,Lezzet Festivalimiz ve diğer festivallerimiz Adana’mızın tanıtımına önemlikatkı sağlıyor. Adana’nın bereketli topraklarından çıkan kaliteli ürünler, ustaellerde işleniyor ve içine sevgi de eklenince eşsiz yemekler, lezzetler ortayaçıkıyor. Adana köklü kadim bir kent. Bu yılki; ‘Kökleriyle Adana’ teması kadim,köklü kent Adana’ya tam uygun bir tanımlama. Sayın Valimizin önderlik ettiğiAdana Lezzet Festivali’nin çıtası her yıl yükseliyor. Kente gelen yerli-yabancıturist sayısı arttı ve her geçen yıl daha da artıyor. Bu yıl ilk kez yaptığımızÇukurova Tarım Zirvesi’ni çok önemsiyorum. Çünkü lezzeti tarımdan bağımsızdüşünemezsiniz, iki unsuru ayıramazsınız. Adana tarih boyunca 16 kavminyaşadığı kadim bir şehir. Şar, Anavarza, Magarsus ve daha birçok tarihi nokta,Avrupalıların kendilerinden bir şeyler bulduğu yerler.”

AYNI ANDA BU KADARÇOK ÖZELLİK VE GÜZELLİK, EŞSİZ BİR ŞEHİR OLMAMIZI SAĞLIYOR

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Adanaelbette sadece gastronomisiyle değil, birçok özelliğiyle eşsiz bir şehir.Denizi, gölleri, nehirleri, yaylaları, ulaşım olanakları, yılın 295 günügüneşli olan iklimi; endemik bitki çeşitliliği, sanatın birçok dalında evrenseldeğerde yetiştirdiği sanatçıları, sıcak insanı, hoşgörü ortamı ve tarihi ile bukadar çok özelliği aynı anda taşıyan dünyanın ender şehirlerinden biridir.”

 

 

Başkan Zeydan Karalar, Adana Merkez Park’ta kurulan festivalalanında sık sık halkla bir araya geldi, Adana Büyükşehir Belediyesi Standı ilePayhane ve Niyet Akademi stantlarını ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

 

 

6sv0h25njq7cgzzkph4d91bn.jpg

vI3abdmt25m4zesuihqlzg0j.jpg

d5qknvbef4usza10uxhoepoc.jpg

wsbmhecxl9uxg1cdfsg6o0nv.jpg

kyoIhjlrngleqbftmxp1cavz.jpg

hywuaeleoylIgkx081zvmrtc.jpg

8jlbvac1ubsydmIfxhw9loic.jpg

50cqe3w1fmsrtrl8px7mkphI.jpg

q68dry712myjzcfnqpgk5pta.jpg

Ichirmmzk1hoexg5yvw60lz4.jpg

s6su2krjhh1ymepj3gqlzr9q.jpg

ial9tmqhkzcrxwgonkwjyese.jpg

9ufcj0vdyv8h5ouqjI2ggfqx.jpg

xyr2mdfbqwIadekce30hnkan.jpg

nba0ubpfecw6hpk8irsq7ozt.jpg

tduxIm6isgfbsgajnu5repcp.jpg

l8ndmqlmwc9raIfynehsok0d.jpg

dtqc3wlcynyzjbauvg4zno7h.jpg

thfs3q492qzijdx1bcrvesf6.jpg

6Ictkeytixzoqbml7vcddkgj.jpg

ovdnI53fpchqebads2xy0kyv.jpg

ud7sgjfbteb0wzgcojcvrku5.jpg

lmbyae24rui08geznrclp5fd.jpg

homkpjxcjzysvvt8m9gfqczk.jpg

hbqpmztdauw8hjfk2pxt34qi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.