AKBAŞOĞLU: İKİNCİ 20 YILIMIZDA MİLLETİMİZİN EKONOMİK DURUMLARINI ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA ÇIKARMA HUSUSUNDA GAYRETLERİMİZ OLACAK

AKBAŞOĞLU: İKİNCİ 20 YILIMIZDA MİLLETİMİZİN EKONOMİK DURUMLARINI ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA ÇIKARMA HUSUSUNDA GAYRETLERİMİZ OLACAK

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, partisinin 20. kuruluş yıl dönümüne ilişkin; “AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar muazzam eserlere imza...

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, partisinin 20. kuruluş yıl dönümüne ilişkin; “AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar muazzam eserlere imza attı... Hak ve özgürlükler konusunda, ekonomik yatırımlar konusunda, sanayileşme, dış politika ve birçok alanda devasa hizmetler, devasa cesaretli adımlar ve milletimizin devletimizin onurunu, itibarını yükselten önemli işlere imza attı. Ve çok büyük bir alt yapıyı 20 yılda oluşturdu. Allah’a çok şükür. Şimdi ikinci 20 yılımızda inşallah, milletimizin bütün kesimlerinin ve fertlerinin ekonomik durumlarınıçok daha iyi bir noktaya çıkarma hususunda çok büyük gayretlerimiz söz konusu olacak” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“BUNDAN GOCUNMAYIN SAYIN ÖZTRAK: Dün, Birleşmiş Milletler’in hemen karşısında yeni Türkevi’nin açılması hepimizi memnun etti. Devletimizin büyük bir önemli sembolü olarak Türkevi’nde; Türk bayrağının hepimizi temsil etmesi, hepimizin ortak gururudur. Türkevi bütün insanlığın umudunu yeşerten adil ve merhametli yeni küresel düzenin kurulmasına öncülük edecek şekilde yankılandığıönemli sembol olarak yerini almıştır. Maalesef milletimizin bu ortak duygusuna bir türlü katılmayanlar da eleştirilerini Türkevi’nin yapılmasından mütevellit adeta bu konuda hoşnutsuzluklarını ortaya koyuyorlar. Türkiye’nin bütün insanlığın sesi olmasına sevinmesi gereken kişilerin muhalefet olması bu ortak duyguya katılmaması için yeterli bir neden olamaz. Sayın Faik Öztrak, siyaset yapacağım diye hakikatleri çarpıtmanızın hakikat payı yoktur. 2002 yılında iktidara geldiğimizde sayısı 190 olan yurtları 2021 yılı itibariyle 769’a çıkarmış vaziyetteyiz. Daha önce yurt yatak tipleri yüzde 81 ranza halindeyken şimdi yüzde 89 baza ve karyola olmak üzere öğrencilerimizi daha konforlu yurtlarda kalma imkanını temin etmiş vaziyetteyiz. Yüzde 90’lara varan bir yerleşmenin gerçekleştiği imkana kavuşmuş vaziyetteyiz. Biz yurt kapasitemizi artırdığımız gibi ve daha da artıracağımız gibi Türkevi’ni de milletimiz ve devletimiz lehine adımlar atması adına ortaya koyduğumuzu ifade etmek isterim. Bundan gocunmayın Sayın Öztrak.

KILIÇDAROĞLU’NUN YANIT VERMESİ ZARURETTİR:‘Mavi Vatan’ diyoruz. ‘84 milyon insanımızın lehine ve devletimiz adına hak ve menfaatlerimizi sonuna kadar koruyacağız’ diyoruz. Ancak CHP’nin Genel Başkan YardımcısıÜnal Çeviköz çıkıyor, Türkiye’yi emperyal duygular ve siyasetler peşinde koşmakla suçluyor. Ünal Çeviköz’ün bu açıklamalarınışiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Bir sömürge valisi gibi adeta. Batılılardan demokrasi dilenen ve her açıklamalarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında değil de Türkiye düşmanlarının yanında yer alan bu zihniyeti kınadığımızı ifade etmek isterim. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener bu açıklamalara ne diyor? Adeta ‘yamalı bohça ittifakının’ bileşenleri ne diyor? Kamuoyu bu sorunun cevabını bekliyor. Hakikaten, Mavi Vatan ile ilgili sayın Ünal Çeviköz’ün dış politik sorumlu sıfatıyla bu açıklamaları es geçilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli ve yerli dış politik hamlelerini 180 derece değiştireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Ünal Çeviköz’ün bu açıklamalarıyla ilgili net bir tavır koymalıdır. CHP’nin ulusal meselelere duyarlı tabanı da reddetmektedir. Biz ne Mavi Vatan’ımızı ne vatan toprağımızı, ne de göklerdeki egemenliğimizi asla kimseye, hiçbir ülkeye, hiçbir güce terk etmedik ve terk etmeyiz. CHP’nin bu konuda kendine çekidüzen vermesi zorunludur. Sayın Kılıçdaroğlu’na genel başkan sıfatıyla Ünal Çeviköz’ün açıklamalarına, tatmin edici bir cevap vermesi siyasi ve toplumsal bir zarurettir. Aynışekilde ‘yamalı bohça ittifakının’ birleşenlerinin de Türkiye’nin milli egemenliğine yönelik görüş ve kanaatlerini paylaşmaları da kesinlikle bir gerekliliktir.

CHP’NİN DEĞİŞMEYEN YÜZÜ: Geçtiğimiz hafta CHP’nin değişmeyen yüzünü gördük. CHP’nin bir takım teatral gösterilerde milletimizin inançlarına, değerlerine karşı nasıl bir düşmanlık içinde olduğunu CHP’nin değişmeyen yüzüne şahitlik ettik. FETÖ ile birlikte haşır neşir olduklarından dolayı, onlardan nasıl takiyye yapılması gerektiğini iyi öğrenmişler. Ancak hakikat gerçeklik apaçık ortaya çıkıyor. CHP yönetimine milletimizin değerlerine düşmanlıktan vazgeçilmesini öğütlüyorum.

İKİNCİ 20 YILDA EKONOMİK DURUMLARI İYİ NOKTAYA ÇIKARMA GAYRETLERİMİZ OLACAK: Geçtiğimiz ay, 20. yılımızı hep beraber idrak etmiştik. AK Parti, kurulduğu günden bugüne kadar, 19 yıllık kesintisiz iktidarları döneminde muazzam eserlere, yatırımlara ve hizmetlere imza attı… Yapılan yatırım ve hizmetlere baktığımızda beş misli, on misli bu hizmet ve eserleri milletimizin emrine amade kıldı. Muazzam devrimlere imza attı. Hak ve özgürlükler konusunda, ekonomik yatırımlar konusunda; sanayileşme, dış politika ve birçok alanda devasa hizmetler, devasa cesaretli adımlar ve milletimizin devletimizin onurunu, itibarını yükselten önemli işlere imza attı. Ve çok büyük bir alt yapıyı 20 yılda oluşturdu. Allah’a çok şükür. Şimdi ikinci 20 yılımızda inşallah, milletimizin bütün kesimlerinin ve fertlerinin ekonomik durumlarınıçok daha iyi bir noktaya çıkarma hususunda çok büyük gayretlerimiz söz konusu olacak. Ve aynışekilde Türkiye’nin oluşturmuş olduğu alt yapı ile büyük ve güçlü Türkiye olarak yepyeni bir dünyanın kurulmasında inşallah öncülük edeceğiz.

“SİYASİ PARTİLER KANUNU TAMAMLANDIĞINDA PAYLAŞACAĞIZ”

Siyasi Partiler Kanunu üzerindeki çalışmaların tamamlanıp tamamlanmadığı sorusuna Akbaşoğlu, şu yanıtı verdi:

“Bir erken seçim söz konusu değildir, seçimler zamanında yapılacak. Haziran 2023, seçimlerin takvimindir. Siyasi Partiler Kanunu’yla bir çalışma yapıldığı kamuoyuna açıklanmıştı. Bu çalışma devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olarak bu konuda ilgili komisyonlar kuruldu. Belirli bir noktaya çalışma getirildi. Çalışma tamamlandığında bunu kamuoyuyla paylaşmış olacağız.”

“CHP, HDP, İYİ PARTİ; İMRALI’YI ADRES GÖSTERMİŞ OLUYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” ifadelerinin sorulmasıüzerine Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

“CHP İYİ Parti ve HDP arasında bir ittifak var. Bu ittifakın adı, ‘yamalı bohça’ ittifakı. Bir taraftan kayıkçı kavgası yapıyorlar, bir taraftan da hepsinin üzerinde egemen güçler tarafından belirlenecek bir cumhurbaşkanı adayından bahsediyorlar. Yetkili makamlarda bulunan kişiler tarafından. Böyle bir çelişkiler yumağı aynı zamanda bu ittifak. CHP, HDP’yi adres olarak gösteriyor, HDP de İmralı’yı adres olarak gösteriyor. İYİ Parti ne bu hususa. Bu yamalı bohça ittifakının bir diğer bileşeni olan İYİ Parti, ne diyor. Onlar bu konuyla ilgili kendi kanaatlerini ortaya koysunlar, bu konuyu inşallah daha detaylı bir şekilde görüşelim. Aslında CHP, HDP ve İYİ Parti ortaklaşa İmralı’yı adres göstermiş oluyorlar. Buna açıklık getirmeleri kendi içişlerinde kendileri kamuoyunu bilgilendirmelerinde birinci vazifeleri.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.