AKDENİZ ÜNİVERSİTESİÖĞRENCİLERİ ORGANİK TARIM ÖĞRENİYOR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİÖĞRENCİLERİ ORGANİK TARIM ÖĞRENİYOR

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO), Organik Tarım Programı ile tarımdaki ara elaman açığını kapatma konusunda önemli çalışmalara imza...

TAMER KARADAĞ

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO), Organik Tarım Programı ile tarımdaki ara elaman açığını kapatma konusunda önemli çalışmalara imza atıyor.

Manavgat Meslek Yüksek Okulu Hacı Nazmiye – Mehmet Tümbül Ilıca Yerleşkesi'nde 60 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Yolcu, ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Yolcu, şunları söyledi:

“TARIMDA ARA ELEMAN ÖNEMLİ”

"Organik Tarım Programı’nda, şu an 60 öğrenci eğitim görmekte. Bu öğrencilerimize uygulamalı eğitim olarak da alt yapımız oldukça gelişmiş bir alt yapımız var. Uygulama altyapısında bir sebze seramız var örtü altı. Tropik meyve seramız var ki; onun içinde muz ve papaya yetiştiriliyor.

İki yıllık bir eğitim veriyoruz. Tarıma ara eleman yetiştirmek için çok önemli. Buradaki öğrencilerimiz teorik dersleri alırken aynı zamanda da arazide bitkisel üretim hayvansal üretim konularında da önemli eğitimler alıyorlar. İlk mezunları verdik. Biri dışında, hepsi iş buldu çalışıyor. Tarımın hemen hemen her kolunda uygulamalı eğitim veriyoruz. Bitkisel üretimde sağlıklıürünler üretmek ilacı gübreyi olabildiğince az kullanmak hayvancılıkta da benzer şekilde sağlıklı temiz ürünler nasıl üretilir çocuklara onları da anlatıyoruz."

"GÖREREK ÖĞRENDİĞİMİZ İÇİN HAFIZAMIZDA KALICI OLUYOR"

Öğrenci Uğur Yaman ise "Bu bölümü seçmemdeki etken Siverek’te tarlalarımız var. Onun yanında babam mevsimlik işle uğraşıyor. Domates yetiştirme, büyütme ve kurutma. Biz de bunu bir avantaja dönüştürelim dedik. Zaten orada belli bir tarım var biz belli bir şeyin sınırlarını aşmak istiyoruz. Burada öğrendiğim bilgilerle orada da denemek istiyorum" diye konuştu.

Öğrencilerden Fatma Nur Seçim ise, şunları söyledi:

"Burada teorikten çok bire bir görmek hastalığı olsun bitki olsun çok daha iyi bizim açımızdan çok daha kapsamlıçok daha net ve çok daha iyi öğreniyoruz. Görerek öğrendiğimiz için hastalığı bire bir gördüğümüz için bizim hafızamızda daha kalıcı ve daha etkili oluyor. Tarımın önemini geçtiğimiz yıllarda özellikle şu iki yılda korona sürecinde çok daha iyi anladık. Tarım topraklarımızı her şeyin önemini evde kaldığımız süreçte daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Ve iş açısından da baktığımızda diğer sektörlere göre tarım da her türlü her yerde iş bulma imkânımız çok fazla."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Öğrencilerin Bahçede, Sahada Ve Serada Çalışma Görüntüleri

* Öğretim Üyesi Halil İbrahim Yolcu

* Öğrenci Uğur Yaman

* Öğrenci Fatma Nur Seçim

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.