AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: “CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI TABİİ Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANI'MIZDIR"

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: “CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI TABİİ Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANI'MIZDIR"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanı’mızın tekrar aday olup olmayacağı bir spekülasyon konusu olamaz. Cumhur İttifakı'nın adayı, tabii ki Sayın...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanı’mızın tekrar aday olup olmayacağı bir spekülasyon konusu olamaz. Cumhur İttifakı'nın adayı, tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı’mızdır" dedi.

Ömer Çelik, AKP MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, özetle şunları söyledi:

"3 Aralık Engelliler Günü’nde 750'ye yakın engelli öğretmen ataması yapılacak. Yeni mahkemeler devreye girecek. Vatandaşımızın adalete erişimini sağlayacak. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı’mızın Katar ziyareti ile yoğun diplomasi trafiği devam edecek.

12 Şubat 1923’te, Atatürk ‘Yeni Türkiye’ vurgusu yapıyor. Fransızlara çağrı yapıyor. Herhangi kapitülasyon çağrısının dostane olmayacağını, ne pahasına olursa olsun sona erdireceğini söylüyor. ‘Eylemlerimizi harekete geçiren şey tam bağımsızlığımızdır’ diyor. O günün zor şartları, milletvekilimizin İngiliz arşivlerinde bulmasıyla ortaya çıktı."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI TABİİ Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANI’MIZDIR"

Çelik, Bülent Arınç’ın “AK Parti'nin sözcüsünden, AK Parti'nin genel başkanından, Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden ‘Bizim de önümüzdeki seçimde adayımız sayın Cumhurbaşkanı’ dediğini duymadık” sözlerinin anımsatılması üzerine, “Cumhurbaşkanı’mızın tekrar aday olup olmayacağı bir spekülasyon konusu olamaz. Cumhur İttifakı'nın adayı, tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı’mızdır” diye konuştu.

Başka bir basın mensubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MGK ile ilgili açıklamalarına yönelik sorusuna ise Çelik, “MGK'da ülke ile ilgili her türlü ulusal güvenlik konusu ele alınır. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'nin etrafındaki ekonomik gelişmeler de ele alınır. Milli güvenlik terör ya da asayişle sınırlı değildir. Bu açıdan Kılıçdaroğlu'nun "meze" lafı da yakışıksızdır" cevabını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.