AKP'LİÜSKÜDAR BELEDİYESİ, 1'İNCİ DERECE DOĞAL SİT ALANI VALİDEBAĞ KORUSU'NA İŞ MAKİNELERİİLE GİRDİ, MOLOZ VE KUM DÖKTÜ

AKP'LİÜSKÜDAR BELEDİYESİ, 1'İNCİ DERECE DOĞAL SİT ALANI VALİDEBAĞ KORUSU'NA İŞ MAKİNELERİİLE GİRDİ, MOLOZ VE KUM DÖKTÜ

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki en büyük ikinci yeşil alan ve birinci derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na AKP'li Üsküdar Belediyesi, bu sabah saatlerinde...

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki en büyük ikinci yeşil alan ve birinci derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na AKP'li Üsküdar Belediyesi, bu sabah saatlerinde iş makineleriyle girdi. Belediyenin iş makineleri, korunun içerisine moloz ve kum döktü. Korunun yeşil alan olarak korunmasını isteyen yurttaşlar, tepki gösterdi.

Anadolu Yakası'nda yer alan ve 130 kuş türüne ev sahipliği yapan 354 bin metrekarelik Validebağ Korusu'na bu sabah saat 05.00 sıralarında AKP'li Üsküdar Belediyesi'ne ait iş makineleri geldi. 

Koruya gelen Üsküdar Belediyesi çalışanları, moloz ve kum döktü. Birinci derece doğal sit alanı olan koruya sahip çıkan yurttaşlar, belediyenin çalışmalarına tepki gösterdi. Moloz ve kum dökülmesine izin vermeyen yurttaşlar ile belediye çalışanları arasında gerginlik yaşandı.

Validebağ Savunması'ndan belediyenin çalışmalarına ilişkin yapılan paylaşımda, “ValidebağÜsküdar Belediyesi’nin çöplüğü değildir! Her ağacın dalının tek tek korunması gereken Validebağ korusuna şafak baskınıyla moloz dökmek hiçbir şekilde açıklanamaz” denildi.

NE OLMUŞTU? 

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nda "Bakım ve Rehabilitasyon Projesi'nin başlatılacağını duyurmasının ardından Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunmasıüyeleri koruda doğa nöbetine başlatmıştı. Yurttaşlar, yürütmeyi durdurma ve projenin iptali talebiyle konuyu yargıya taşıdı. 

EKOSİSTEMİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYECEK

İstanbul 6'ncıİdare Mahkemesi, yoğun inşaat sürecinin korudaki ekosistemi olumsuz yönde etkileyeceği, korunun birinci derece doğal sit alanı olması nedeniyle "müdahalede bulunulmaması gerektiği" kıstasının yerine getirilmemesi, kamu yararı dışında iş ve işlemler yapılabileceği sonucu doğurabileceğinden telafi güç ve imkansız zararlar meydana gelebileceği sonucuna vararak, yürütmenin durdurulmasına 23 Haziran 2021 tarihinde oybirliğiyle karar vermişti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.