Ali Doğan Ünlü Koşusu'nda Alihan beyaz bayrak ayna yaptı

Ali Doğan Ünlü Koşusu'nda Alihan beyaz bayrak ayna yaptı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış 1400 metre mesafe sentetik pistte düzenlendi.

2024 yılı Ali Doğan Ünlü Koşusu'nda jokeyi Akın Sözen ile start alan, Ali Selimoğlu'nun sahibi olduğu Alihan (Agresivo - I Am That Chick / Closing Argument) starttan çıktığı gibi galibiyete uzandı. Cengiz Güray yetiştirmesi, Şükrü Çelik'in antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu performansla 10'u Açık koşu zaferi olmak üzere toplamda 16. galibiyetini elde etmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız yarışta jokeyi Sadettin Boyraz ile start alan Captain Fantastic kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Emil Kurjak Mustafa Çiçek idaresinde üçüncü sırada koşuyu tamamladı. Jokeyi Özcan Yıldırım ile mücadeleye katılan İshakhan dördüncülük elde ederken, Kayı Beyi Nevzat Avci idaresinde beşinci oldu.

Yarışta beyaz bayrak ayna yapan Alihan için bitiriş derecesi 1.22.88 olurken, farklar 1 Boy - 1,5 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi Ali Selimoğlu'na kupasını merhum Ali Doğan Ünlü'nün torunu Pelin Zeynep Bekin Sarıkaya verdi.

Merhum Ali Doğan Ünlü'nün torunu Eren Bekin kazanan safkanın antrenörü Şükrü Çelik'e ödül takdiminde bulundu.

Merhum Ali Doğan Ünlü'nün kızı Elif Ünlü ise kazanan safkanın jokeyi Akın Sözen'e ödülünü verdi.

Törene eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin, Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Asli Üyelerimiz Can N. Güven ve Sadrettin R.G. Atığ ile davetliler de katıldı.
 

Ali Doğan Ünlü

1933 yılında Ankara'da doğan Ali Doğan Ünlü, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Bankacılık Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına bankacılık sektöründe çalışarak başlayan Ünlü, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür olarak görev yaptı. Uzun yıllar At sahipliği ve yetiştiricilik de yapan Ünlü, 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurullarında görev aldı. 1995 yılında ise Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı'na seçilen Ünlü, Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı. 2013 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ali Doğan Ünlü'yü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

1pyguvfeztmil7xkr0btueoq.jpg

8b6nytjbze4Idqiaupmhyqcr.jpg

vqy3pa4b8esuvlxwI6p1jjhc.jpg

qxezrflz5ocjh9eh61y34qyw.jpg

kotpzb9re3jxmnfvs40lghbf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.