Ali Doğan Ünlü, Sadık Eliyeşil ve Şükrü Dinçel’i saygıyla anıyoruz

Ali Doğan Ünlü, Sadık Eliyeşil ve Şükrü Dinçel’i saygıyla anıyoruz

Eski başkanlarımızdan Ali Doğan Ünlü ile Asli Üyelerimiz Sadık Eliyeşil ve Şükrü Dinçel’i, 21 Nisan Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda adlarına düzenlenecek koşular vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anacağız.

 

Ali Doğan Ünlü Koşusu (Açık-G3) saat 17.00

3+ yaşlı İngiliz atlarının 1400 metre çim pistteki mücadelesine katılacak 6 safkan şöyle; Alihan, Captain Fantastic, Egregious Rock, Kayı Beyi, Emil Kurjak, İshakhan.


2023 yılı galibi Tractor

 

Ali Doğan Ünlü

1933 yılında Ankara’da doğan Ali Doğan Ünlü, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Bankacılık Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına bankacılık sektöründe çalışarak başlayan Ünlü, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür olarak görev yaptı. Uzun yıllar At sahipliği ve yetiştiricilik de yapan Ünlü, 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurullarında görev aldı. 1995 yılında ise Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı’na seçilen Ünlü, Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı. 2013 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ali Doğan Ünlü’yü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Sadık Eliyeşil Koşusu (KV-9/S) saat 16.30

3 yaşlı İngiliz atlarının 1900 metre çim pistteki mücadelesine katılacak 12 safkan şöyle; Baahubali, Countach, Hard And Fast, Hegel, Komik Komedyen, Madras, Oğlumsun, Selanik Prensi, Song Rising, War Comander, Iron Sky, Kral Dayı.


2023 yılı galibi Veni Vici

 

Sadık Eliyeşil

1925 yılında Tarsus’da doğan Sadık Eliyeşil, İstanbul Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu. Ardından İngiltere’de bulunan Manchester Üniversitesi’nde yüksek öğrenimini tamamlayarak tekstil mühendisi oldu. Ailesinin sahip olduğu çeşitli şirketlerde yönetici olarak görev alan Sadık Eliyeşil, Çukurova Holding’in kurucuları arasında yer aldı. 1943 yılında yetiştirici ve at sahibi olarak yarışçılık camiasına adım attı. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sadık Eliyeşil, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı. Eliyeşil Ekürisi adı altında sahibi olduğu Karayel, Minimo, Buğra, Toraman, Cartagena, Hafız ve Popular Demand isimli safkanlarla Gazi Koşusu’nu 13 kez kazanma başarısını gösterdi. Kızılmurat ve Ultramar adlı safkanları ise Grup 1 koşuları kazandı. 2008 yılında aramızdan ayrılan Sadık Eliyeşil’i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Şükrü Dinçel Koşusu (KV-7) saat 17.30

3+ yaşlı İngiliz atlarının 2000 metre sentetik pistteki mücadelesine katılacak 6 safkan şöyle; Age Of Fire, Arslan, Demirkurt, Koca Seyid, Zafer Ateşi, Cool Star.


2023 yılı galibi Vincitore

 

Şükrü Dinçel

1945 yılında Sinop’ta doğan Şükrü Dinçel, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Ardından eğitimine İngiltere'de devam etti. Uzun yıllar ortağı olduğu Dinçel Laboratuvarları A.Ş.’de yönetici olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Dinçel, 1987-1988 yıllarında Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2019 yılında aramızdan ayrılan Şükrü Dinçel’i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

wg3aqnu7qy0llzjks2vovIdf.jpg

gvnynbIjdfqqyo1vlp3um0ib.jpg

3cvvepjdnna8rlIa21f5zxdy.jpg

ra4uwI9zbxl2grnffba17okj.jpg

eqw0wynjkIayxdctsjfogzub.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.