Ali İhsan Kaya Koşusu’nda kazanan Güçlübey Efendisi oldu

Ali İhsan Kaya Koşusu’nda kazanan Güçlübey Efendisi oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus yarış, 1500 metre mesafede kum pistte koşuldu. Yunus Güçlü’nün sahibi ve yetiştiricisi olduğu Güçlübey Efendisi (Piano Sonata - Alizya / Kaneko) jokeyi Ali Yıldız’la koşuyu kazanmayı başardı. Tuncay Ateş antrenesindeki doru erkek tay, 9. startında 6. galibiyetini elde etti.

Thrill Seeker isimli safkan tabelanın ikinci basamağında yer alırken, Lion Pekan üçüncü, Panspermia dördüncü, Lady Kafkas da beşinci oldu.

Kazanan Güçlübey Efendisi için koşudaki bitiriş derecesi 1.33.28 olurken, farklar 5,5 Boy - 1/2 Boy - 7 Boy - 26 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Yunus Güçlü’ye kupasını, merhum Ali İhsan Kaya’nın oğlu ve Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Asli Üyelerimiz ve davetliler de katıldı.

 

Ali İhsan Kaya

1943 yılında Kocaeli’de doğan Ali İhsan Kaya, ilk ve ortaöğrenimini Kocaeli’de tamamladı. Atçılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olan Kaya, iyi bir binici olarak yetişti. Gençlik yıllarında Kocaeli ve bölgesindeki mahalli yarışların yanı sıra Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen birçok yarışa katıldı. Yaşamı boyunca atlara büyük bir sevgi duyan Ali İhsan Kaya, 1990 yılında Kartepe’de kendi harasını kurdu. Yetiştirdiği birçok safkanla sayısız başarılar elde etti. 1998 yılında Nicomedia isimli safkan ile G1 Fatih Sultan Mehmet Koşusu’nu kazanan Kaya, 2004 yılında ise Nikoş isimli safkan ile G1 Kısrak Koşusu’nu kazandı. 2004 yılında aramızdan ayrılan Ali İhsan Kaya’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

xmuvedasdyylns190qo2nh6w.jpg

kplj3bvnb9wm25ojfIuhrpmi.jpg

3ak26dggpmlxqwIckfpzcrzt.jpg

gk8vg6ryqzfh0v2or9b3lcps.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.