Altın Yıllar, Atatürk'ü ‘zeybek’ oynayarak andı

Altın Yıllar, Atatürk'ü ‘zeybek’ oynayarak andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 83’üncü ölüm yıldönümünde, Maltepe Belediyesi'ne bağlı Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi’nde düzenlenen çok ilginç bir etkinlikle anıldı

Etkinlikte Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalınıp söylenirken yaşam evinin konukları Ata'nın çok sevdiği zeybeği oynadı.
Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetleri sürdüren Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 100’e yakın konuğun katıldığı programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83’üncü yıl dönümünde anıldı. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı etkinlikte ellerinde bayraklar, yakalarında Atatürk rozetleri olan onlarca konuk, Atatürk’ün sevdiği şarkıları birlikte söyledi ve onun çok sevdiği zeybek oyununu oynadı. Atatürk imzalı fularları boyunlarına takarak zeybek oynayan Kıbrıs gazileri Sait Şengül ve Rüştü Şahsuvaroğlu ile Güneydoğu gazisi Yaşar Yılmaz ile yaşam evinin konuklarıyla torunları büyük alkış aldı. Folklor hocası Murat Ergin’in alanda verdiği kısa bir eğitimle konuklar da zeybek oyununa dahil olarak renkli anların yaşanmasına neden oldu.

GAZİLER DE ETKİNLİKTE

Etkinliğe katılarak Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın selamını ileten Başkan Yardımcısı Canan Döner, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Döner, “Atamızı bir güne, bir saate sığdırmak imkânsız. Biz istedik ki bunu bu hafta içerisine yayalım. Yaptığımız her çalışma, ağzımızdan çıkan her cümle aslında onu anmamıza vesile oluyor. Vatanı için gazi olan, şehit olan değerli büyüklerimizi gördükçe içinde bulunduğumuz ülkede yaşamanın anlamını, değerini bir kez daha anlıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu böyle bir vatanın mensubu olanlara. Bu yolda emek veren, cephede savaşan, mücadele eden, bağımsızlığımızı kazanmamıza vesile olan tüm gazilerimiz, şehitlerimiz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hepsinin ruhu şad olsun. Yaşayan gazilerimize uzun ömürler diliyorum.” dedi.
 

b0ukmvhgbmcrloxoequy7khq.jpg

ooy3zprsxhkthe4Iy2z7lbuq.jpg

s0f8krvc1yunjxkelypzmbxe.jpg

okti59bajowq2zltzqrwlI6g.jpg

theqjambis1xbmIxyzkrdfut.jpg

znqj9ul7r425j0slgbx8tigh.jpg

mhnysvp0zjmt7xktl2ocq16e.jpg

4f31xaIysmhtenj8sglxozkt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.