Anadolu Ateşi Esenyurt’ta Sahne Aldı

Anadolu Ateşi Esenyurt’ta Sahne Aldı

Anadolu Ateşi Muhteşem PerformansıylaEsenyurtluları Büyüledi

3.Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nde sahne alanAnadolu Ateşi dans grubu muhteşem performansıyla Esenyurtluları büyüledi.Festivale katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu sadecebasit bir dans değil, barışın simgesi. Anadolu Ateşi, bizim neden binbirçiçekli bir kültür bahçesinde barış ve kardeşlik içinde yaşamamız gerektiğinigösteriyor” dedi.

Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt HalkDansları, Müzik ve Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. 35 ülkeden 500müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivalin üçüncü gününde misafirgrupların dans gösterilerinin ardından Anadolu Ateşi dans grubu sahne aldı.Dans ekibinin Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşenetkinliğe özel hazırladığı kareografi katılımcılardan büyük alkış aldı.Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’a günün anısına belediyekursiyerlerinin ürettiği el dokuması ipek halı hediye ederek, dansçılara çiçekverdi. Prof. Özer ayrıca Muharrem ayıdolayısıyla festivale katılan vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

“Esenyurt'uHep Beraber Barış ve Kardeşlik Şehri Yapacağız”

Programda konuşma yapan Başkan Özer, “Mottomuz: Mutluyuz çünküEsenyurtluyuz. Bugün hep birlikte Anadolu Ateşini izledik. Bu benim sevgiliarkadaşım Mustafa Erdoğan'ın yarattığı, doğu ile batının felsefi, kültürel ve tarihselkaynaklardan süzülerek gelen bir bileşkesi. Onları yürekten kutluyorum. MustafaErdoğan benim sınıf arkadaşım, hiçbir ücret almadan Esenyurt halkı için buekibi gönderdi. Buradan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. DeğerliEsenyurtlar, işte gördünüz. Bu sadece basit bir dans değil, barışın simgesi. Bubüyük bir felsefe. Bu bizim neden binbir çiçekli bir kültür bahçesinde barış vekardeşlik içinde yaşamamız gerektiğini gösteriyor. Onlara teker teker teşekkürediyorum. Festivalimizin ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, EdebiyatFestivali, Kadın Emeğini Değerlendirme Festivali düzenleyeceğiz. Söz verdiğimizgibi Esenyurt'u hep beraber hem Barış ve Kardeşlik Şehri hem de kültür vesanatın başkenti yapacağız” ifadelerini kullandı.

Festival CoşkusuTüm Esenyurt’a Yayıldı

Misafir dans gruplarının 5 farklı noktada gerçekleştirdiği dansgösterileri ile festival coşkusu tüm Esenyurt’a yayıldı. Akbatı AVM bahçesi,Necmettin Erbakan Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Akçaburgaz 3035. Sokak Parkıve Gaziosmanpaşa Parkı’nda gerçekleşen uluslararası kültürlere ait dans gösterilerini Esenyurtlular büyük birilgiyle izledi.

Zanaatkarlar Sokağı Festivalin SonGününde De Ziyarete Açık Olacak

Festivalkapsamında geleneksel el sanatlarının gösterime sunulduğu UluslararasıZanaatkârlar Sokağı’nda çeşitli el emeği göz nuru sanat eserleri sergileniyor.Esenkent Akbatı AVM bahçesinde 11 uluslararası el sanatı ve 18 Anadolu elsanatının sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı, festivalin son gününde de ziyareteaçık olacak. Vatandaşlar 15.00-23.00 saatleri arasında alanı gezebilecek. 

nj8gh0bgldqurotwvexmyqvc.jpg

d6vz8e43pdisonf7zkqlpfje.jpg

vkulIzuncytriktv80cq3a7m.jpg

blxorIpatkmy30nq18dg5w9p.jpg

dpvu7gxluyhrze2ibvj39t5c.jpg

zel3yfw7eqjgwqvfgjbh0ods.jpg

hwfsgI04rhpnzxek1ombjpoa.jpg

ljgqvm5ytxiw1p290sv6anhk.jpg

wugelkjdtudxkvlsfy4eomxq.jpg

yzqd391gr5xelf7uljncpnqz.jpg

5txmkxafepyvq49itszIurwd.jpg

0du3nskhydeaxtceu2Inpvox.jpg

Ikws5fweaxkyjbhlh2mmqatd.jpg

lijm8zdq1fIxthqtlahvypgc.jpg

jzry2csop9vl5zbtne6xhenb.jpg

rvwruvsabtm9wpyggxxk7ce4.jpg

e5yamkorao0uq7wmeji2g4zp.jpg

fhmdbkqatc2y9tg7jrexnp8v.jpg

chm1nftifr82be5960loogpw.jpg

v3d0pjuIgblj4c8hqkoser2x.jpg

v7nbkndtm2ufzp95pbrmg0e6.jpg

apophowe2i1erbm64dxucvlg.jpg

yugxs5rgbyhI1o37t6zempvh.jpg

f4vrc0tbyt2dhazvql5zmcIw.jpg

c6v51uf7stmr9vgIeqnjfotu.jpg

tuozop2dvgicnhylIwbtkar0.jpg

spnreiaamtqdob0wv92hgvp8.jpg

o4n1ueI0h5retuadxgq3qrix.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.