AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A 'NETANYAHU' YANITI: "ZAVALLILIK, 'GİDECEĞİM' DİYE ATIP TUTUP, 8 YILDIR GAZZE'YE GİDEMEMEKTİR"

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A 'NETANYAHU' YANITI: "ZAVALLILIK, 'GİDECEĞİM' DİYE ATIP TUTUP, 8 YILDIR GAZZE'YE GİDEMEMEKTİR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu..." sözleriyle başlayan polemik sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu..." sözleriyle başlayan polemik sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır" yorumu üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Zavallılık, "gideceğim" diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze'ye gidememektir. Zavallılık, İsrail'e esip gürleyip, Çin'e karşı boyun bükmektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener önceki günkü grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında, Erdoğan-Netanyahu benzetmesi yaptı. AK Parti'li yöneticilerin tepkisine neden olan konuşması sırasında Akşener şunları söylemişti:

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

"Mart ayında, İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netanyahu’nun yeni hükümet kurmasına imkân vermedi. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı."

ERDOĞAN: FİLİSTİN'İN HARİTADAKİ YERİNİ BİLMEYECEK KADAR ZAVALLI

Erdoğan, kütüphane söyleşileri etkinliği sırasında isim vermeden bu akşam Akşener'e yanıt verirken şöyle konuştu:

"Utanmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan siyasetçi; Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır."

AKŞENER SOSYAL MEDYADAN YANIT VERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise gece sosyal medya hesabından Erdoğan'a yanıt verdi. Erdoğan'ın sözlerinin yer aldığı haberi alıntılayan Akşener, Erdoğan'ı da etiketleyerek mesajında şöyle dedi:

"Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze'ye gidememektir. Zavallılık, İsrail'e esip gürleyip, Çin'e karşı boyun bükmektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır. Gerçek zavallılık, gerekeni yapamayıp sürekli boş konuşmaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.