Ankara Kulübü Koşusu'nu Black Lion kazandı

Ankara Kulübü Koşusu'nu Black Lion kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği mücadele 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Ankara Kulübü Koşusu'nu, Mehmet Karaarslan'ın sahibi olduğu Black Lion (Sidney's Candy - Bayır Gülü / Strike The Gold) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı. Uğur Karakoca ve Asaf Cem Şen yetiştirmesi, Abdullah Çiftçi'nin antrene ettiği 5 yaşındaki al erkek elde ettiği bu netice kariyerinin 13. birinciliği olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Maximus Power, Ankara Kulübü adına koşulan yarışı ikincilikle noktalarken, Mountain üçüncü, Lucky Storm dördüncü, Expectancy ise beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Black Lion için bitiriş derecesi 1.34.36 olurken, farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Abdullah Çiftçi'ye ödülünü Ankara Kulübü Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.
 

Ankara Kulübü

Ankara Kulübü Derneği, 13 Ekim 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün "Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu Yaşatın" talimatıyla "Ankara Kulübü" adıyla kurulmuştur. Derneğin kurucuları, Seymenlik Geleneği'ni 19. yüzyıldan 20. yüzyıla taşıyan ve Mustafa Kemal'i 27 Aralık 1919'da coşkulu Seymen Alayı töreniyle karşılayan "Ankara Seymenleri" ile Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nda sayısız katkıları olmuş, ülkemizin bağımsızlık mücadelesi tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış dönemin "Ankara Önderleri"dir.1947 yılında yürürlüğe giren "Dernekler Yasası" ile birlikte Ankara Kulübü, "Dernek" olarak tescil edilerek "Ankara Kulübü Derneği" adını almış, 1990 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile "kamu yararına çalışan dernek" statüsü kazanmıştır. Ankara Kulübü Derneği, Ankara'nın en köklü sivil toplum kuruluşların başında gelmektedir. Ankara'nın çeşitli ilçelerinde şubeleri bulunan dernek kurulduğu günden itibaren Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın geleneksel ve tarihi değerlerinin yaşatılması amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

l5zfds3g6yq0kdnmztwvocpu.jpg

ztj06towssbu7hfhnzcjgl3p.jpg

oea75yv2Ijtsnyuvghd1kjxs.jpg

bfj7kxembIvur2idqofa15vr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.