ANKARA TABİP ODASI: "DÖNER SERMAYEDEN VAZGEÇİLMELİ, TEMEL ÜCRET DÜZENLEMESİ YAPILMALI"
Ankara Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’na kadar 7200 ek gösterge taleplerini yineleyeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Hekimlerin emeğinin karşılığını...
HABER: CANSU TİMUR - ÖZGÜR EREN YILMAZ
Ankara Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’na kadar 7200 ek gösterge taleplerini yineleyeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Hekimlerin emeğinin karşılığını yöneticilerin insafına bırakamayız. Ne zaman, neye göre ve ne kadar verileceği belli olmayan döner sermaye ödemelerinden vazgeçilmesini, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı olan temel ücret düzenlemesi yapılmasını istiyoruz” denildi.
Ankara Tabip Odası, bugün Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde; hekimler için 7200 ve diğer sağlık çalışanları için 3600 ek gösterge verilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Hekimler bu taleplerini, 14 Mart Tıp Bayramı’na kadar hatırlatacaklarını belirtti.
Hekim Ali Koç, polisin hastane kapısıönünde açıklama yapmalarına izin vermemesine tepki göstererek, “Ankara polisi, Çevik Kuvvet ile gelmiş. Sadece ekonomik haklarımız için yapacağımız basın açıklamamıza izin vermiyorlar” dedi. Hekimler bunun üzerine açıklamalarını hastane bahçesinde, kapıya uzak bir noktadaki kaldırımda yaptı.
"EMEKLİLİĞİMİZE YANSIYACAK TEMEL ÜCRET HAKKIMIZI İSTİYORUZ"
Ankara Tabip Odası adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uğurlu şunları kaydetti:
"Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak emekliliğimize yansıyacak temel ücret hakkımızı istiyoruz. Ek göstergenin hekimler için 7200’e, diğer sağlık çalışanları için ise en az 3600’e çıkarılmasını istiyoruz. Hekimlerin emeğinin karşılığını yöneticilerin insafına bırakamayız. Ne zaman, neye göre ve ne kadar verileceği belli olmayan döner sermaye ödemelerinden vazgeçilmesini, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı olan temel ücret düzenlemesi yapılmasını istiyoruz.
Hekimler ve tüm sağlık çalışanları canları pahasına bir çalışma sürdürmektedir. Emeklerinin karşılıksız kalması düşünülemez. Covid-19 pandemisi süresince hekimler ve tüm sağlık çalışanları fiziksel, psikolojik ve mesleki olarak en zor süreci yaşamış, sonuç olarak en fazla hastalanan ve hayatını kaybeden meslek grupları olmuştur. Bu denli riskli ve yoğun çalışma ve emeğimizin karşılığı olarak ‘Covid-19 meslek hastalığı olsun’ talebimiz bile Sağlık Bakanlığı nezdinde karşılık bulmamıştır. Covid 19 bir meslek hastalığıdır ve kabul edilmelidir. Ankara Tabip Odası olarak tüm hekimlerimizi 7200 ek gösterge talebimiz için başta olmak üzere dayanışmaya, birlikte olmaya, yan yana durmaya çağırıyoruz."
"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEP EDİYORUZ
Hekim Ali Koç da, ek ödemenin çalışma barışını bozduğunu söyleyerek, "Emekliliğe yansımayan, haksız ve eşitsiz bir ödeme. Temel ücret talep ediyoruz. Temel ücretten kastımız, çalıştığımız ortamlarda herkes aynı koşullarda ve sağlık hizmeti üretiyor. Bunun için herkes için eşit işe eşit ücret talep ediyoruz" dedi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.