Annelerin Hünerli Ellerinden Çıkan Ürünler Kazanca Dönüşüyor

Annelerin Hünerli Ellerinden Çıkan Ürünler Kazanca Dönüşüyor

BaşkanÖzer: El Emeği Ürünlerimiz Türkiye Pazarına Açılacak

Esenyurt Belediyesinin el sanatları kursunda eğitim alankadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler “Anneler Günü Sergisi” ilegörücüye çıktı. Serginin açılışını yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, üretilen ürünlerin Sultanahmet’te bulunan dükkânlarda satılmasıiçin İBB ile ortak çalışma yapacaklarını söyleyerek, “Önce İstanbul sonraTürkiye pazarına açılacağız” dedi.

Kadınların hayata daha aktif bir şekilde katılarak ekonomiközgürlüklerini kazanmaları için çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi,bir sergi düzenledi. Esenyurt Marmara Park AVM’de düzenlenen Anneler GünüSergisi’nde, belediye bünyesinde el sanatları kursunda eğitim alan kadın kursiyerlerinel emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Serginin açılışını yapan EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kadınların toplumdaki yerinin öneminedikkati çekerek bu tür çalışmaların devam edeceğini ve her daim kadınlaradestek olacaklarını söyledi. Atık kâğıt çanta, örgü çanta, takı tasarım, gravür(oyma baskı), ahşap boyama, amigurumi (örgü bebek), mefruşat, tokat baskı,seramik, hazır giyim, halı dokuma, panç, katı’ sanatı gibi alanlardahünerlerini konuşturan güçlü kadınların sergisine ilgi yoğundu.

“KadınlarınHer Zaman Yanında Olacağız”

Kadınların çalışma hayatına katılarak ekonomik özgürlüklerinikazanabilmeleri için ilçedeki kreş sayısını artıracaklarını vurgulayan BaşkanÖzer, “İyi ki varsınız, Anneler Günü’nüz kutlu olsun. ‘Cennet annelerinayaklarının altındadır’ sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir. Aslında sadecebir gün değil her gün, her saat, her saniye annelerimizi ansak yeridir,emeklerini ödeyemeyiz... Kadın fedakârdır, yüreklidir, diğerkâmdır. Hepimizinilk mimarı annedir. Bir toplumun iyi ya da kötü olması, ileri ya da gerigitmesinin en büyük sebeplerinden birisi de kadınlardır. Bu yüzden kadınlarkırmızı çizgimizdir. Kadınların hayatın içinde olması için elimizden geleniyapacağız. Bunlardan bir tanesi buradaki çalışma. Kadınlarımız el emeği göznuruyla oluşturdukları bu değerli ürünleri bugün burada sergiliyorlar. Bu türetkinliklerimiz artarak devam edecek. Esenyurt Belediyesi olarak kadınlarınyanında olacağız” ifadelerini kullanarak, Esenyurtlu kadınların ürettiği ürünleriSultanahmet’te bulunan dükkânlarda satabilmeleri için İBB ile ortak bir çalışmayapacaklarını ve önce İstanbul’a ardından Türkiye pazarına açılacaklarını söyledi.

“Bunlar Bizim İçin Katma Değer”

Belediyenin kurslarında eğitim alan Kursiyer Dilek Alpan yakma sanatıylayaptığı “Hitit Kızı” eserinin özelliklerini anlatarak, “Yakma sanatıyla 3yıldır ilgileniyorum. Bu benim ikinci eserim. Çok heyecanlıyım. Yaptıklarımızıtanıtabilmek, karşımızdaki insanların fikirlerini almak, onları kursumuza davetetmek çok güzel bir duygu. Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir. Belediyemizbize bu imkânları ücretsiz sunuyor. Buyurun, gelin hepiniz faydalanın. Ürünlerimizsatışa da yönelik. Ayrıca bunlar bizim için katma değer. Kadınlar evdedurmasınlar kurslara gelsinler. Dolu olsun sınıflarımız” ifadelerini kullandı.

“Burada Sanatın Her Dalı Var”

Kursiyer Eser Hacıoğlu ise şöyle konuştu: “Esenyurt Belediyesinebize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Burada ürünlerimizinsergileniyor olması çok büyük bir gurur. Bunlar güzel şeyler. Kadınlarımızkendilerini eve kapatmasınlar. Burada sanatın her dalı var. Bu fırsatlarıdeğerlendirsinler.”


lwohj82gyfkhjv7nsewuc63d.jpg

du0reozqtfwlt6hicsjz7ay2.jpg

btxgke8harIluqyvj2prlowa.jpg

hpbgktawyhdmzf3fnl0jsw7n.jpg

nost74cfke1ouvanpwd90Iav.jpg

fokkrwqumvp0apttfvjyhhw4.jpg

zoojnr4ljtqp3gyur1gklimp.jpg

ysIj1ocgx5zv9cwmfoprlrsh.jpg

n48mjluldtpe0vydrjibgyaf.jpg

tlzwqe4j0azmnjv2xbpeao9o.jpg

grofm4w3vlq5y2a1tvIxepxs.jpg

ghwyhsm4yj3xn7xbuauefkbq.jpg

oc5sx6mnuzgwp27fmhicry1x.jpg

0fd7sav3c4z6edflbbxt2ph9.jpg

kfels0urbznqtfzkuwIh4mjp.jpg

buo62bqex9ajkycedlhiwsgz.jpg

8zsfgs90upmyhzjmnifwkcnd.jpg

vorcanfvcsws4jkgbez8m7Ia.jpg

uqj8r5oghdyryfsi6hteozwf.jpg

r7ffr4n1uhbzzmtbcdyiywgk.jpg

k7feqxspmn94hzblapmvtw2o.jpg

skpefzoxo9l6nbqddpkle7rr.jpg

wgfs1snduthpamedu258y4pc.jpg

jtsenqp7qsoxf8by5m3fp2ul.jpg

43nqbmsda8abvqzindyflgf1.jpg

rbhb8zmexszy1prg5v9ixoln.jpg

mparhv0lhIdy8qk6zkzfbmug.jpg

b9szwgcgdvI4zshtmyofkxna.jpg

0ldr7rtq2cnyctjzm5diw3jp.jpg

ehvxqwipc0u9katnmbhsaz7j.jpg

knvpbqcussydoanbithql7ae.jpg

ujwbfkyz6dgvlvzeajkeyaq7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.