ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'DEN KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇİM ÜRETİMİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'DEN KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇİM ÜRETİMİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de kuraklığa dayanıklıçim üretimini başlatan ilk belediye olarak bir yılda 12 bin 500 çim fidesi üretti. Kurak iklim çimleri su tüketiminde yarı...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de kuraklığa dayanıklıçim üretimini başlatan ilk belediye olarak bir yılda 12 bin 500 çim fidesi üretti. Kurak iklim çimleri su tüketiminde yarı yarıya tasarruf sağlarken, bakım hizmetleri maliyetini de ortadan kaldırıyor. 

İklim değişikliğinin getirdiği kuraklık tehlikesi ve su kaynaklarını korumak amacıyla hareket geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla yeşil alanlarda su tüketimini azaltacak sıcağa dayanıklı kurak iklim çimlerini üretiyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Hurma Bitki Üretim Tesislerinde yeşil alanlardaki su tüketimini en aza indirmek amacıyla kurak iklim çim türlerinden olan Zoysia ve Saint Augustine fidelerinin üretimini yapıyor. 

YARI YARIYA TASARRUF

Daha önce kullanılan çim türlerinin yaz aylarında her gün sulanması, sık sık biçilmesi, gübrelenmesi ve ilaçlanması gibi bakım hizmetleri için ekstra iş gücü ve maliyet gerekirken, kurak iklim çimleriyle sulama ve biçme ihtiyaçlarında yarı yarıya tasarruf sağlanıyor. Kurak iklim çimleri ile gübreleme ve ilaçlama maliyetleri de ortadan kalktı. 

UZUN ÖMÜRLÜ VE SICAĞA DAYANAKLI  

Kurak iklim çim türlerinin uzun ömürlü, sıcağa dayanıklı ve haftada sadece bir kez su istediğini kaydeden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Bakım ve Onarım Şube Müdürü Sertaç Gökhan, “Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de kuraklığa dayanıklıçim üretim projesini hayata geçiren ilk belediye oldu. Anaçlıktan elde ettiğimiz fideleri belediyemizin seralarında çoğaltarak, maliyet minimum seviye indirildi. Şu ana kadar kent genelinde yaptığımız peyzaj düzenlemelerinde alanlara 12 bin 500 adet Zoysia ve Saint Augustine çim fidesi aktarılmış olup, bu da yaklaşık olarak 8 bin metrekare alanı kapsıyor. Hedefimiz tüm çim alanlarımızı Zoysia ve Saint Augustine çim türlerine dönüştürerek sürdürülebilir yeşil alanlar oluşturmak” diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.