KADIKÖY'DE RENKLİ BAYRAM KUTLAMASI

KADIKÖY'DE RENKLİ BAYRAM KUTLAMASI

Kadıköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında onlarca kişi küreklere asıldı. Kürek çektikçe ilerleyen Bandırma Vapuru, spor ve teknolojiyle birleştirilerek...

Kadıköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında onlarca kişi küreklere asıldı. Kürek çektikçe ilerleyen Bandırma Vapuru, spor ve teknolojiyle birleştirilerek 102 yıl önce olduğu gibi İstanbul’dan Samsun’a hareket ettirildi. Kutlamalara katılan Kadıköylüler renkli görüntüler oluşturdu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru’nun hikâyesi, Kadıköy’de spor ve teknolojinin birleştiği kürek ergometresi etkinliğiyle kutlandı. Kalamış Atatürk Parkı’nda etkinlikler, eğitmenler eşliğinde düzenlenen zumba ile başladı. Ardından Kalamış Atatürk Parkı’na yerleştirilen 20 kürek istasyonunda yurttaşlar gün boyunca kürek çekti, 102 yıl önce Milli Mücadele’nin fitilini ateşleyen Bandırma Vapuru’nun İstanbul’dan Samsun’a uzanan 726 kilometrelik rotasını tamamladı. Kürek çektikçe ilerleyen Bandırma Vapuru’nun rotası, dev ekrana yansıtılarak Samsun’a ulaştırıldı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Kadıköy Belediye BaşkanıŞerdil Dara Odabaşı da kürek çekti.

"ATATÜRK'ÜN YOLUNDA YÜRÜDÜĞÜMÜZÜ BİR KEZ DAHA BÜTÜN DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"

Kadıköylülerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Odabaşışunları söyledi:

“Gönül isterdi ki daha kalabalık olalım, daha büyük etkinlikler yapalım ama sizlerin sağlığını düşündüğümüz için kontrollü bir şekilde bayram kutlaması yapıyoruz. Önümüzdeki sene bayramı daha coşkulu, Kadıköylüye yakışır bir şekilde kutlayacağız. 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’dan nasıl heyecanla, coşkuyla, aşkla, ülke sevdasıyla ve vatan sevgisiyle yola çıktıysa biz de aynı coşkuyu, aynı sevdayı, aynıözgürlüğü yaşayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüdüğümüzü bir kez daha tüm Türkiye’ye, bütün dünyaya buradan duyuracağız. Kadıköy Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecek bundan herkes emin olsun.”

KLASİK ARAÇLARDAN 19 MAYIS TURU

Kalamış’taki etkinliklerin yanı sıra Kadıköy Belediyesi’nin ana binasında bir araya gelen klasik araçlar marşlar eşliğinde Moda üzerinden Kalamış’a ulaştı. Yaklaşık 100 klasik aracın eşlik ettiği konvoy, Kalamış Parkı’ndan başlayan bisiklet turunun ardından ilerleyerek Bağdat Caddesi’nde boy gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.