ARTVİN'İN KURTULUŞUNUN 100.YILI İÇİN HAZIRLANAN "SON MART" FİLMİNİN GALASI YAPILDI

ARTVİN'İN KURTULUŞUNUN 100.YILI İÇİN HAZIRLANAN "SON MART" FİLMİNİN GALASI YAPILDI

Artvin Belediyesi sponsorluğunda, Artvin’in kurtuluşunun 100’üncü yılı için hazırlatılan "Son Mart" filminin galası, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Artvin Belediyesi sponsorluğunda, Artvin’in kurtuluşunun 100’üncü yılı için hazırlatılan "Son Mart" filminin galası, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan 40 dakikalık filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Volkan Köksal, tarih danışmanlığını tarihçi Hüseyin Kurt, görüntü yönetmenliğini ise Mehmet Cansız yaptı.

Pandemi nedeniyle vatandaşların yer almadığı "Son Mart" filminin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki gala gösterimine, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, Tarihçi  Hüseyin Kurt ve STK Temsilcileri yapım ekibi, yönetmeni ve oyuncular katıldı.

Film, gala ile eşzamanlı olarak Artvin Belediyesi sosyal medya hesaplarından da yayınladı.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, basın mensuplarıyla film hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına Artvin Belediyesi olarak yaptırdığımız 40 dakikalık tarihi ‘Son Mart’ filmini yaklaşık 1.5 -2 ay süre içerisinde tamamlandı. Filmde 150 yerel hemşehrimiz oyuncu olarak rol aldı. Film ekibiyle birlikte 203 kişi emek vererek bu eseri meydana getirdi.  Çoruh Üniversitesi'nden emekli kıymetli hemşehrimiz tarihçi Hüseyin Kurt Bey'in tarihi danışmanlığını yaptığı filmi, Artvin Belediyesi'nce halkımızın izlemesine sunduk. Bu tarihi film elbette ki Artvin’in tüm kurtuluş savaşını kapsamamaktadır. Sadece tarihe not düşülmesi ve tarihimizin bilinmesi için hazırlanmış bir eserdir bu eserin meydana gelmesinde, tarihçi Sn. Hüseyin Kurt’a, yönetmen ve senarist Volkan Köksal’a, görüntü yönetmeni Mehmet Cansız’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Artvin Valiliği'ne, Artvin Garnizon Komutanlığı'na, İl Jandarma Komutanlığı'na, Ardanuç, Kemalpaşa, Hopa Belediye Başkanları'na teşekkür ediyorum.

En büyük teşekkürlerimi de Kurtuluş Savaşımızın Önderi Baş Komutanı, ülkemizin kurucusu Ulusal Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşıİsmet İnönü’ye, Maraşel Fevzi Çakmak’a, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’e, Maraşel Şükrü Beye, yenilmez komutan lakabı ile Deli Halit Paşa'ya, Yerel Milis Kuvvetlerimize, şehit ve gazilerimize, isimsiz kahramanlarımıza, tüm Artvinliler adına eserleri ve hizmetleri önünde saygıyla eğiliyor. Allahtan rahmet diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.