AŞIK VEYSEL ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, ÇANKAYA'DA HİZMETE GİRDİ

AŞIK VEYSEL ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, ÇANKAYA'DA HİZMETE GİRDİ

Çankaya Belediyesi'nin engelli bireylere destek ve eğitim sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi”, Dikmen Sokullu Mehmet Paşa...

Çankaya Belediyesi'nin engelli bireylere destek ve eğitim sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi”, Dikmen Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde hizmete girdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşama katılabilmeleri için bu önemli merkezi yaptık. Burada engelli vatandaşlarımızın yanı sıra onların ailelerine de eğitimler vereceğiz, hayata daha iyi şartlarda katılabilmelerini sağlayacağız” dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından Dikmen Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde yapılan “Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi”, büyük halk ozanı Aşık Veysel’in doğum günü olan 25 Ekim’de hizmete açıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, eski Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın yanı sıra, TBMM Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli milletvekili Haydar Akar, CHP Parti Meclis Üyeleri Yaşar Seyman ve Aylin Yaman, CHP Ankara milletvekilleri Murat Emir, Levent Gök, Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, CHP Çankaya, Sincan, Mamak, Haymana ilçe yöneticileri, İyi Parti Çankaya ilçe yöneticileri Aşık Veysel’in ailesi ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. 

Açılışöncesi Türk Halk Müziği sanatçısı Ersin Perçin bir konser verdi. 

“RANTA DEĞİL HALKA ÇALIŞAN BELEDİYEYİZ” 

2019 yerel seçim çalışmalarında Çankaya’da ilkleri yapmaya devam edeceklerini ve Çankaya’ya engelsiz yaşam merkezi kazandıracaklarının sözünü verdiğini hatırlatan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bir sözümüzü daha tutmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşama katılabilmeleri için bu önemli merkezi yaptık. Burada engelli vatandaşlarımızın yanı sıra onların ailelerine de eğitimler vereceğiz ve hayata daha iyi şartlarda katılabilmelerini sağlayacağız. Bu merkezimize görme engelli olmasına rağmen gönül gözüyle hayatı gören Aşık Veysel ismini vermekten de büyük mutluluk duyuyorum” dedi.  

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana rant için değil halk için çalıştıklarını söyleyen Başkan Alper Taşdelen, “Belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyoruz. Mansur Başkanımla birlikte Ankaramızı ve Çankayamızı Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir başkent haline getiriyoruz” diye konuştu.

ENGELLİ BİREYLERİN YENİ YAŞAM MERKEZİ 

Merkez, sanat, spor ve müzik atölyeleri ile engelli bireylere gelişim desteği sağlayacak. Çankaya Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü sporcularının halter ve goalball antrenmanlarını yapabilecekleri merkezde, 4-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim verilecek engelsiz oyun evi de bulunuyor. Ebeveynler için kurslar, sesli kütüphane, kafeterya, konferans ve çok amaçlı salon ile sağlık biriminin de yer aldığı merkezde zihinsel engelli bireyler için Duyu Bütünleme Odası ve günlük işlerin yapılabilmesine destek olacak Bağımsız Yaşam Becerileri Ünitesi de bulunuyor.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.