ASKİ, ANKARA ALTYAPISININ GELECEK 30 YILI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ
ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’nın altyapısının gelecek 30 yılını belirleyecek olan "Master Plan" çalışmalarında izlenecek yol için "2. Vizyon ve Strateji...
ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’nın altyapısının gelecek 30 yılını belirleyecek olan "Master Plan" çalışmalarında izlenecek yol için "2. Vizyon ve Strateji Çalıştayı" düzenledi. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu, "7 Nisan 2020’de yüklenici firmayla sözleşme imzalandığını ve 42 aylık bir iş programı belirlendiğini, 17 ayın geride bırakıldığını" bildirdi.
ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’nın altyapısının gelecek 30 yılını belirleyecek olan "Master Plan" çalışmaları kapsamında "2. Vizyon ve Strateji Çalıştayı" düzenledi. Çalıştaya, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu, Planlama, Koordinasyon ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhammed Ercan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su işleri, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı uzman personel katıldı.
"42 AYLIK İŞ PROGRAMI BELİRLENDİ, 17 AYI GERİDE BIRAKTIK"
Bozoğlu, "7 Nisan 2020’de yüklenici firmayla sözleşme imzalandığını ve 42 aylık bir iş programı belirlendiğini" bildirdi ve şunları aktardı:
"Bu iş programının 17 ayı aşkın süresini geride bıraktık. Önceki çalıştay toplantımızda kurumumuzun vizyon ve misyonunun belirlenmesine ilişkin önemli kararlara imza attık. Bugün de uzmanlardan oluşan 9 ayrı masada, 100 yakın ayrı konuda altyapımızın geleceğine ilişkin kararlar almayı planlıyoruz. Paris Anlaşması’nın kabul edilmesiyle iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkileri, su havzalarının korunması ve Master Plan çalışmaları kapsamında ASKİ olarak önceden başlanılmış olması bir fırsattır. Bu sebeple de su analizlerinin sürekli güncellenmesi ve gelişmeler doğrultusunda incelenmesi büyük önem arz ediyor. Bu çalıştaylar sayesinde de Başkent’in altyapısının 30 yıl sonrasına hizmet edecek önemli çalışmalara imza atacağız."
30 YIL SONRASI PLANLANDI
Ercan, “Hizmetlerimizi, şeffaf, hesap verebilir ilkeler çerçevesinde yürütüyoruz. Önümüzdeki 30 yılın sonunda Başkent nüfusunun 9,5 milyona ulaşacağı öngörüsü var. Biz de hedeflerimizi ve çalışmalarımızı bu nüfus oranına uygun şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Yüklenici firma sorumlusu Burçin Çetin de, "Çalıştayda kurulan dokuz ayrı masada "Yüzey Suyu, Yeraltı Suyu, Su Dağıtım Sistemleri, Atık Su ve Yağmur suyu Toplama Sistemleri, Atık Su Arıtımı ve Deşarjı, Kurumsal Yapı, Yasal Çerçeve Ekonomik Sorunlar, İçme Suyu Arıtımı" konularının tek tek ele alındığını ve analiz sonuçlarının da gözden geçirildiğini" belirtti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.