ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YANGIN TATBİKATI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YANGIN TATBİKATI

Ataşehir Belediyesi iş sağlığı güvenliği kapsamında hizmet binasında oluşabilecek yangınlara karşı tahliye ve söndürme tatbikatı düzenledi.

Ataşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından İstanbul İtfaiyesi Kadıköy Grup Amirliği ile birlikte ortaklaşa belediye hizmet binası önünde “Yangın Tatbikatı” gerçekleştirdi.

Tatbikat, belediye binasında yangın alarmının çalması ile başladı. Tatbikatın tahliye kısmında; personel ve yurttaşların binayı boşaltma süresi ölçülürken, ayrıca her katta Ataşehir AKOM tarafından eğitim almış arama kurtarma personeli ile daha önce yangın eğitimi almış personel ve zabıta memurları görev aldı. Personelin binayı panik yapmadan boşaltması ve toplanma yerinde buluşması sağlandı.

Söndürme kısmında ise itfaiye personeli tarafından, yangın söndürme tüpü sıkılarak alevlerin oksijen ile bağlantısının nasıl kesileceği belediye çalışanlarına uygulamalı olarak gösterildi. Bu tatbikatla, belediye personeli, bir yangın durumunda nasıl davranmaları gerektiğini, acil bir tahliyenin nasıl yapılacağı ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağını deneyimlemiş oldular.

2d1fn9ktsc6qm8o03xbglz7m.jpg

vrey6ojw2n4sx7fpqIbvbkut.jpg

vpmsyhl1d2agrejxfzecij0u.jpg

c2ledusahrb9ga8k4bfnv3lx.jpg

Iuzgdhyjagtv7hqmasenkpqo.jpg

5ymlaubmcf4d63op1unijvtz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.