ATAŞEHİR VE MONHEIM KARDEŞ BELEDİYELERİ EL ELE VEREREK YENİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR
Ataşehir ve Monheim Belediyelerinin el ele vererek başlattıkları Yüz Yüze / Face to Face projesi kapsamında; farklı coğrafyalarda birbirlerine kilometrelerce uzaklıkta yaşayan insanlar, dostluk ilişkilerini güçlendirmek için bir araya geldi. Ataşehir ve Monheim’da yaşayan 50 kişi proje için kamera karşına geçerek “dostluk” için tebessüm etti.
2014 yılından bu yana kültür, sanat ve eğitim alanlarında birlikte çalışmalar gerçekleştiren Ataşehir ve Monheim Belediyeleri, bu kez yepyeni bir projeye imza attılar. Almanya’dan Ataşehir’e gelen fotoğraf sanatçıları Gottfriend Schumacher ve Karin Veldhues, proje kapsamında Ataşehirli kursiyerlerle bir araya geldi.
İki belediyenin iş birliği ile kurulan Ataşehir Monheim Tasarım Okulu’nda gerçekleşen etkinlikte; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilen sanat, ders destek, tasarım ve yenilikçilik eğitimlerinden yararlanan kursiyerler “Yüz Yüze/ Face to Face” projesinde yer alarak dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişimine katkı sağladı.
Deklanşörde Alman fotoğraf sanatçılar, kameranın önünde ise her yaştan Ataşehirli kursiyer “dostluk” için gülümseyerek anılarına bir yenisi daha eklemenin mutluluğunu yaşadı. Fotoğraf çekimlerinde 5 ile 88 yaş arasındaki kursiyer yer alarak bu anlamlı projeye ayrı bir renk kattı.
Yüz yüze gelemeyen, farklı dil ve kültürlerde yaşayan kardeş belediye halkları, “dostluk” ve “onur” duygularıyla farklı coğrafyalarda yer aldıkları projenin fotoğrafları ekim ayı içerisinde analog - ışık projeksiyon tekniğiyle hem Monheim’da hem Ataşehir’de bir binada sergilenecek.
Alman Sanatçılar Gottfriend Schumacher ile Karin Veldhues fotoğrafın anıları kayıt altına aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştular: “Geliştirilmiş ışık projektör sistemi ile çalışıyoruz ve ışık yansıtma sanatıyla ilgileniyoruz. Ortak keşfettiğimiz bir şey… Işıklandırma ve yansıma ilgimizi çekti ve bu konuda bir araya geldik. Günümüze kadar bu makineler nice anıları bir kareye sığdırdı. Bu anlamda bu makinelerin her birisi pek çok olaya şahitlik yapmıştır. Bu projenin bir parçası olduğumuz çok mutluğumuz. Burada tanıştığımız insanlar çok doğal ve samimiler. Kadrajımızdan baktığımız zaman bütün insanlar aynılar. Hepsi dostane ve güzeller. Başka projelerde yeniden bir araya gelmek dileğiyle.”
Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi Yenilikçilik ve Tasarım Eğitimleri Koordinatörü Eser Özdemir ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kardeş belediyemizle birlikte, hem sanat alanında hem de eğitim alanında birlikteliklerimiz artarak devam ediyor. Belediyelerin farklı alanlardaki tecrübelerini birbirlerine aktarabilmeleri açısından kardeş belediye projeleri çok önemli fırsatlar sunuyor bizlere. Bu proje bu anlamda çok derece önemli ve değerli olacaktır. Farklılıklarımızın çoğaldığı, kardeş bağlarımızın her geçen gün daha da güçlendiği farklı ve yepyeni çalışmalarla bir arada olmaya devam edeceğiz.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.