AVCILAR’IN TARİHİ ZENGİNLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

AVCILAR’IN TARİHİ ZENGİNLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

İstanbul Avcılar'da bulunan Bathonea Antik Kenti'nin tanıtımı Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Avcılar Kent ve Tarih Sempozyumu'nda yapıldı....

İstanbul Avcılar'da bulunan Bathonea Antik Kenti'nin tanıtımı Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Avcılar Kent ve Tarih Sempozyumu'nda yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Bathonea Antik Kenti turizme kazandırılırsa İstanbul'a gelecek turist sayısı 3'te 1 oranında artabilir" dedi.

Avcılar Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan sempozyumda alanında uzman isimler sunumları ile Bathonea Antik Kenti kazıları ve tarihi hakkında bilgi verdi. Sempozyumun açılışına Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile çok sayıda akademisyen katıldı.

“TURİST SAYISI 3'TE 1 ORANINDA ARTABİLİR”

Sempozyumun açılışında konuşan Hançerli, şunları söyledi:

"Çok özel bir ana tanıklık ediyoruz. Bathonea antik kenti bundan binlerce yıl öncesine uzanan dünya tarihinde çok önemli yere sahip olduğu otoritelerce kabul edilen Yarımburgaz Mağaraları’nda yaşayanların avlanma ve tarım yaptığı bölge Bathonea Avcılar sınırları içerisinde. Kazıçalışmaları hala devam ediyor.  Her geçen gün yeni yeni bulgulara ulaşılıyor. Tarih sonradan yapılabilecek, üretilebilecek bir değer değildir. İnşaat yapabilirsiniz, bina yapabilirsiniz hatta uzaya giden füzeler yapabilirsiniz. Ama tarihi üretme şansınız yok. Dolayısıyla tarihi koruma, onu gün yüzüne çıkarma ve insanlıkla buluşturma son derece önemli. Avcılar’da bulunan Bathonea, kadim kent İstanbul’umuzun tarihine başka bir pencere açıyor. Burada yoğunlukla bilim insanları Bathonea’nın bugüne kadar tarihini bizlerle paylaşacaklar. Buradan tüm dünyaya yayılacak."

"İSTANBUL TARİHİNE KATKI SUNACAK OLDUKÇA FAZLA ŞAŞIRTICI YENİ VERİLERLE KARŞILAŞTIK"

Bathonea Antik Kenti kazılarına başkanlık eden Doç. Dr. Şengül Aydıngün de sempozyumda, şu bilgileri verdi:

"Çalışmalarımız sırasında İstanbul tarihine katkı sunacak oldukça fazla şaşırtıcı yeni veriyle karşılaştık. Araştırmalara başladığımız günden bugüne kadar Uluslararası Bilim heyetimize katılan pek çok ülkenin üniversite, ülke ve kurumlarından sayıları birkaç yüzü bulan bilim insanları zor arazi şartları altında günlerce fedakârca görev aldılar. Hepimizin amacı hızla modern yapılaşma altında kalmaya başlayan bu güzel kentin bilinmeyen, gerilerde ve derinlerde kalmış kültür varlıklarını belgelemek ve korunması için mücadele etmek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.