AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN OTİZMLİÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN OTİZMLİÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Otizmli çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Otizm Destek Merkezi'ni hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, merkeze gelen çocukların...

Otizmli çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Otizm Destek Merkezi'ni hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, merkeze gelen çocukların gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor. Otizmin belirtilerinin iyi bir eğitimle en aza indirilebildiğinden hareketle eğitmenlerin Tohum Otizm Vakfı eğitmenleriyle ortak çalışmalara imza attığı merkezde, en son olarak çocukların günlük yaşam becerilerinin artırılması amacıyla fide ve tohum dikimi yapıldı. 

Otizmli çocukların hayata kendi başlarına tutunabilmeleri için eğitim gerekliliğinden yola çıkılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Otizm Destek Merkezi'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çocukların sorumluluk edinme, önkoşulları anlama ve planlama becerilerinin gelişimi için de çalışmalar yürütülen merkezde en son buna yönelik olarak Ata Tohumlarından fidelerin dikimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin merkeze özellikle gelerek dikim yerinin hazırlanması ve fidan dikimi konularında rol modelliği yaptığı etkinlikte çocuklar dikimleri aileleri ve eğitmenleri eşliğinde yaptı. 

PANDEMİNİN ETKİLERİ DE GİDERİLİYOR

Otizmli çocukların özellikle pandemi döneminde evden çıkamamalarının onları olumsuz etkilediğini belirten eğitmenler, dokunma duyusunu geliştiren fidan dikme gibi etkinliklerin çocukların eğitimlerinde ilerlemelerine yardımcı olduğunu söyledi. Fidanların sulanmasının ve bakımlarının da çocuklar tarafından bir çizelge doğrultusunda yapılacağının altınıçizen eğitmenler, bunun da sorumluluk duygusunu pekiştirdiğini vurguladı.

ÇOCUKLARINDAKİ GELİŞİMDEN AİLELER DE MUTLU

Ayrıca otizmli çocuklarda planlama becerilerinin gelişiminin hayati önemine değinen eğitmenler, yürütülen tarımsal faaliyetle çocukların hem kendilerine dikimi gösteren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın personelini hem de birbirlerini model olarak alıp ilerleme kaydettiklerini belirtti. Aileler de çocuklarındaki gelişimi görerek bundan duydukları mutluluklarını paylaştı. Etkinlik sonrasında çocuklara ve ailelerine evlerinde de yetiştirmeleri için Ata Tohumlarından armağan edildi.

Uygulamalı davranış analizinin temel öğretim tekniği olarak ele alındığı merkezde çocuklarla birlikte konuşma-dil terapisi, spor terapisi ve duyu bütünleme terapisi gibi terapiler de yapılıyor. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.