Bademlidere Cumhuriyet Parkı 9 Ağustos’ta Kullanıma Açılıyor

Bademlidere Cumhuriyet Parkı 9 Ağustos’ta Kullanıma Açılıyor

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nda incelemelerde bulundu. Bir süredir trafo patlaması sebebiyle kullanıma kapatılan ve bakıma alınan Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nın 9 Ağustos’ta yeniden vatandaşların kullanımına açılacağını duyuran Başkan Güner, teknik sorunların giderildiğini ve Park’ın güvenli hale getirildiğini bildirdi.

DİNLENME VE SPOR ALANLARI MEVCUT

Bademlidere Mahallesinde yaklaşık 750 bin m² alan sahip Bademlidere Cumhuriyet Parkı, 500 dönümü orman, 250 dönümü rekreasyon alanı olarak inşa edildi. Parkta, Macera Parkı, Binicilik Tesisi, Meydan Çocuk Oyun Alanı, Piknik Alanı Çocuk Oyun Alanı, Meydan Kafe, Seyir Terasları, Mini Gölet, Piknik Alanları, Yağmur Hasadı Göleti, basketbol sahası ve çok amaçlı saha, bisiklet parkurları, toplam 625 araçlık 4 otopark bulunuyor. Mevcut badem ağaçları korunan parkta 22 bin ağaç ve 360 bin çalı da yer alıyor.

KURAKLIĞA KARŞI BİTKİSEL DÜZENLEME

Yağmur sularının toprakta kalması, hızla buharlaşıp yok olmaması, erozyonun önlenmesi ve aynı zamanda toprak yapısının iyileştirilmesi amacıyla doğal bitki örtüsünde yer alan türlerle ve az su isteyen bitkilerle donatılan Bademlidere Cumhuriyet Parkı, konumu itibariyle de vatandaşlar için temiz hava alma ihtiyacını karşılıyor. 

gfvzu9th8qiu4ad6zwavhbs3.jpg

u5lnyfxkemqa0sdc32zpfbpv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.