BAHÇELİ ÖNERMİŞTİ, ERDOĞAN AÇIKLADI: ÜNİVERSİTE SINAVINDA BARAJ DÜŞTÜ

BAHÇELİ ÖNERMİŞTİ, ERDOĞAN AÇIKLADI: ÜNİVERSİTE SINAVINDA BARAJ DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversiteye giriş sınavlarında; 150 olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) barajın 130’a, 180 olan Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversiteye giriş sınavlarında; 150 olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) barajın 130’a, 180 olan Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) barajının 170’e düşürüldüğünü duyurdu. Mevcut barajı geçemeyen adaylar için yapılacak ek yerleştirme yeni baraj puanlarına göre düzenlenecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada, sınav barajının düşürülmesi çağrısı yapmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün, sosyal medya hesabında; üniversite sınavlarında baraj puanın düşürülmesini önermişti. Bahçeli, “Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir” mesajını vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında; 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

YÖK’ün, üniversite sınavlarında baraj puanları ile ilgili çalışmasını tamamlayarak, bugün; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu belirtildi. Erdoğan, daha sonra; sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Bu yıl üniversite sınavına katılanların yüzde 32’si 150 puanın altında kalarak, barajı geçememiş ve tercih hakkı kazanamamıştı. Başarı ortalamasındaki düşüş ise pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi, öğrencilerin sınavlara yeteri kadar hazırlanamaması gerekçesine bağlanmıştı.

Merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Üniversite adayları için tercih süreci devam ediyor. Barajı aşan adaylar, merkezi yerleştirme için tercih işlemlerini, 20 Ağustos saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Ön lisans ve yüksekokul tercihi yapacak adaylardan; 150 puan altında ancak 130 puan üstünde alan adaylar ile lisans programları için 170 puanı geçen ancak 180 puan alan adaylar için merkezi yerleştirme ve ek yerleştirme işlemlerinin ardından ilave bir ek yerleştirme yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.