BAK-SEN BAŞKANI ÖZGEN: "MEMUR-SEN’İN SAHADA YENEMEDİĞİ SENDİKALAR HÜKÜMETİN DE YARDIMIYLA DEVRİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR"

BAK-SEN BAŞKANI ÖZGEN: "MEMUR-SEN’İN SAHADA YENEMEDİĞİ SENDİKALAR HÜKÜMETİN DE YARDIMIYLA DEVRİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR"

Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası (BAK-SEN) Genel Başkanı Tülin Yanmaz Özgen, 6. Dönem Toplu Sözleşme'yi eleştirirken, "Memur-Sen’in sahada yenemediği sendikalar, maalesef toplu sözleşme...

Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası (BAK-SEN) Genel Başkanı Tülin Yanmaz Özgen, 6. Dönem Toplu Sözleşme'yi eleştirirken, "Memur-Sen’in sahada yenemediği sendikalar, maalesef toplu sözleşme masasında hükümetin de yardımıyla devrilmeye çalışılmıştır. Bu hormonlu ve güdümlü sendikaya kamu çalışanları ve ‘merdiven altı’ tabir edilen sendikalar gereken dersi mutlaka verecektir" dedi.

Hükümet ile Memur-Sen arasında varılan 6. Dönem Toplu Sözleşme’ye göre; memur ve emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 7 ve enflasyon farkları; 2023 yılının ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 ve enflasyon farkları oranında zam yapılacak. 

"MEMURLAR YİNE ENFLASYONA MAHKUM EDİLDİ, KAYIPLARI KARŞILANMADI"

TBMM çalışanlarının da üye olduğu Bak-Sen Genel Başkanı Tülin Yanmaz Özgen, toplu sözleşme ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Memurlar yine TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyona mahkûm edildi, refah payından mahrum kaldı, geçmiş kayıpları karşılanmadı" diyerek zam oranlarına karşıçıktı.

"MERDİVEN ALTI’ SENDİKACILIĞA DEVAM EDİYORUZ"

Özgen, anlaşmanın açıklandığı basın toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in üye sayısı yüzde 1’in altında kalan sendikalar için “merdiven altı” ifadesini kullanmasına tepkisini ise şöyle aktardı:

"TDK’ya göre merdiven altı demek "Gerekli koşullar oluşturulmadan, kanunsuz" anlamına gelmektedir. Şu anda örgütlenmiş olan sendikaların hepsi yasalar çerçevesinde kurulmuştur. Yasalar çerçevesinde hak mücadelesi vermektedirler. Çalışma Bakanı'nın sendikalarla ilgili böyle bir ifadeyi kullanmasını "talihsizlik" olarak görüyoruz. Daha büyük talihsizlik ise iki büyük sendikanın genel başkanının önünde bu ifade kullanılırken sendikacıların buna sessiz kalmasıdır. Kamu emekçisinin hakkını savunmak, liyakati öne çıkarmak, yapılan her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı kanuni tüm mücadele yöntemlerini yürütmek "merdiven altı" sendikacılıksa; biz "merdiven altı" sendikacılığa devam ediyoruz." 

Tülin Yanmaz Özgen, Memur-Sen'in hükümetin teklifini kabul etmesine de “Memur-Sen’in sahada yenemediği sendikalar maalesef toplu sözleşme masasında hükümetin de yardımıyla devrilmeye çalışılmıştır. Bu hormonlu ve güdümlü sendikaya kamu çalışanları ve merdiven altı tabir edilen sendikalar gereken dersi mutlaka verecektir" tepkisini gösterdi.

"ÜCRETLER KİRA ORANINDA ARTMAZSA SONU GEÇİM SIKINTISIDIR"

Bak-Sen Genel BaşkanıÖzgen, şu açıklamayı yaptı:

"Hükümetin ilk teklifini kabul etmeyen Memur-Sen, hükümetin yüzde 1 artışını kabul etti. Gıda enflasyonu yüzde 40'a yaklaşmışken, 2022 için yüzde 5+7 ve 2023 için yüzde 8+6 zam; kredi batağına batmış ve kredi kartlarına mahkûm yaşayan devlet memurunun durumundan Memur-Sen’in bihaber olduğunun açık göstergesidir. Doğal gaza, elektriğe tüm tüketim maddelerine gelen zamlar ortada. Kiralar, enflasyon ile doğru orantılı olarak yükseliyor. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu bir ülkede ücretler aynı oranda artmaz ise bunun sonu geçim sıkıntısı nedeniyle yaşanacak tatsız olayların ayak sesleridir.

Memur-Sen ve Kamu-Sen'in talep ettiği 600 TL’lik seyyanen zammın yerine kabul edilen toplu sözleşme ikramiyesinin 135 liradan 400 liraya çıkarılmasının ve bunu sadece iş kolunda yüzde 1 üstü örgütlenmiş sendika üyelerine verileceği kararının kime hizmet ettiği bellidir. Memur-Sen’in sahada yenemediği sendikalar maalesef toplu sözleşme masasında hükümetin de yardımıyla devrilmeye çalışılmıştır. Ancak Anayasa'nın eşitlik ilkesine, 4688 sayılı Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanunu’na, örgütlenme özgürlüğüne tamamen aykırı olan bu düzenlemeye karşı sendika olarak başta hukuk yolu olmak üzere her türlü mücadeleyi yürüteceğimizin bilinmesini isterim.

"UMUT TACİRLİĞİ YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR"

Ayrıca 3600 ek gösterge konusunda düzenleme yapılacağının belirtilmesi ve kesin bir tarih verilmemesi nedeniyle umut tacirliğinin yapılmaya devam edildiğini görüyoruz. Bu tiyatroyu kaçıncı kez seyrediyoruz. Kamu çalışanları her toplu sözleşme görüşmelerinde bu oyunu izlemekten yoruldu. Kendisini yarı yolda bırakan, daha 3 gün önce üyelerini sahalara çağırıp güya eylem yapıp, mücadele ediyormuş gibi görünen kendi üyelerini bile kandırma cüretinde bulunan, bu hormonlu ve güdümlü sendikaya kamu çalışanları ve merdiven altı tabir edilen sendikalar gereken dersi mutlaka verecektir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.