BAKAN BİLGİN’DEN '3600 EK GÖSTERGE' AÇIKLAMASI: "MEMUR-SEN İLE GÖRÜŞME YAPACAĞIZ"

BAKAN BİLGİN’DEN '3600 EK GÖSTERGE' AÇIKLAMASI: "MEMUR-SEN İLE GÖRÜŞME YAPACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bazı memur gruplarına verilmesi planlanan 3600 ek göstergeye ilişkin, “3600 için bakanlıkta oluşturduğumuz...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bazı memur gruplarına verilmesi planlanan 3600 ek göstergeye ilişkin, “3600 için bakanlıkta oluşturduğumuz kurul çalışmalarını tamamladık. Memur-Sen ile görüşme yapacağız” dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına başkanlık yapan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili konuştu. Bakan Bilgin, “Emeklilik sistemi ve ek gösterge mekanizmasının yeniden düzenlemesi gündemimizdedir. Bu gündemin gereğini yapacağız” diye konuştu.

Bakan Bilgin, “3600 ek gösterge, somut çözülmesi gereken bir sorundur. 3600 için bakanlıkta oluşturduğumuz kurul çalışmalarını tamamladık. Memur-Sen ile görüşme yapacağız" dedi.

Bilgin, kamudaki sözleşmeli kadrolarının sorun yarattığının farkında olduklarını belirterek, “Bu sorunların çözülmesi için benzeri bir çalışmayı Çalışma Bakanlığı bünyesinde sürdürüyoruz. Onu tamamladıktan sonra da diğer bakanlıklarla da bir araya gelerek, sözleşmelilerin ‘3+1’ diye bilinen çerçeve içerisinde kadro haklarını kazanması için de gereğini yapacağız. O çalışmayı da 3600’ün arkasından tamamlayarak devam edeceğiz” diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR

Ek gösterge, memurların aylık ücretlerinde, emekli aylıklarında ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biri. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış, mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.