BAŞAK CENGİZ'İN ANNESİ BEYHAN CENGİZ: "ŞÜPHEM YOK, HAİN ALACAK CEZASINI"

BAŞAK CENGİZ'İN ANNESİ BEYHAN CENGİZ: "ŞÜPHEM YOK, HAİN ALACAK CEZASINI"

İstanbul Ataşehir’de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz’in isminin mezun olduğu Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne verilmesi...

TUNAKAN YILDIRIM

İstanbul Ataşehir’de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz’in isminin mezun olduğu Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne verilmesi dolasıyla fakültede tören düzenlendi. Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, törende yaptığı konuşmada, “Şüphem yok, hain alacak cezasını” dedi.

Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen törene, Başak Cengiz’in annesi Beyhan ve babası Avni Cengiz’in yanı sıra Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve Başak Cengiz'in hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, kızı Başak Cengiz’in isminin Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Beyhan Kaya, şunları söyledi:

“Ben, bugün şunu anladım. Ben, koskoca bir aileye sahip olmuşum. Bana bunu yaşattığınız için rektörüme teşekkür ederim. Ben bu ilçeye defalarca geldim. Her yerini gezdim. Güzel anılarda boğuldum, kalbim sızladı. Kıymetlim, balım Başak, üniversiteyi kazanıp eğitime geldiği zaman girdiği sınavları tırnakları ile kazıdı. Çizdiği projeleri, yaptığı maketleri ve 5 yıl boyunca aldığı eğitimi başarıyla bitirip gururla evine döndü. Bir sürü kurslara gitti. İş başvurusunda bulundu. Ailesi olarak işe girmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Nihayet çok güzel bir işe girdi, hedefleri vardı. Ne yazık ki kalemini kırdılar. Hunharca, zalim cani kıydı yavruma. Herkes titizlikle görevinde. Şüphem yok, hain alacak cezasını."

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise "'Kaybımız büyüktür. Ancak unutulmamalıdır ki Başak eğitim hayatı boyunca bizim evladımızdı. Artık tüm Türkiye'nin evladı olmuştur. Bundan sonra da onu her zaman hayırla yad edecek ve adını yaşatacağız. Başak Cengiz'in aziz hatırası sonsuza dek devam edecektir'" dedi.

Karabük Valisi Fuat Gürel de “Bir ruh hastasının bizden, annesinden, babasından, sevdiklerinden alıp götürdüğü bir kardeşimizi bugün burada anıyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın tensipleriyle rektörlüğümüzün ve senatomuzun uygun görmesiyle ismini bu mimarlık fakültesinde yaşatmış olacağız. Başak Cengiz, genç bir kardeşimiz, hayalleri vardı. Belki Türkiye’de önemli bir başarıya imza atacak kardeşimizdi. İnşallah onun hayallerini bu fakültede okuyacak kardeşlerimiz gerçekleştirecektir” diye konuştu. Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle birlikte Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi’nin açılışı yapıldı.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi töreni

-Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz'in konuşması

-KBÜ Rekötürü Prof. Dr. Refik Polat'ın konuşması

-Vali Fuat Gürel'in konuşması

-Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi kurdela kesimi ve açılış

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.