BAŞAKŞEHİR’DE MUTLULUK VAR, ENGEL YOK

BAŞAKŞEHİR’DE MUTLULUK VAR, ENGEL YOK

 

Başakşehir Belediyesi, down sendromlu ilçe sakinleri ve ailelerinin hayatına değer katmak için birçok alanda proje ve çalışma geliştiriyor. Farkındalık çalışmalarıyla down sendromlu bireylerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda daha fazla desteklenmesi hedefleniyor.

Başakşehir Belediyesi, hayata geçirdiği farkındalık projeleriyle engelleri kaldırmaya devam ediyor. Başakşehir’de ikamet eden 71 down sendromlu ilçe sakininin hayatına sosyal ve kültürel etkinliklerle dokunmak için tüm imkânlar seferber ediliyor.

Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimler başlıyor

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yapımı tamamlanan Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve eğitimlerin yakında başlayacağını söyledi. Kayaşehir’de hizmete açılacak merkezde, down sendromlu ilçe sakinlerine yönelik dans ve müzik eğitimleri verilecek. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek eğitimler ile müziğin temposunu yakalamaları ve notaların ahengini keşfetmeleri sağlanacak.

Down Sendromu ve Spor Çalıştayı

Başakşehir Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Başakşehir Belediyesi yeni hizmet binasında, 20 Mart Pazar günü düzenlenecek Down Sendromu ve Spor Çalıştayı, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden çok sayıda akademisyeni, alanında deneyimli isimleri, özel sporcuları ve down sendromlu çocuğu olan aileleri bir araya getirecek. Down Sendromlu bireylerin sportif faaliyetlere daha fazla teşvik edilmesi amacıyla yapılacak çalıştayda, down sendromu ve spor tüm yönleriyle ele alınacak. Çalıştay kapsamında elde edilecek sonuçlara göre yeni projeler hayata geçirilecek.

aJEAO2s0GczbVYF7DyK39vxU.jpg

aJEAO2s0GczbVYF7DyK39vxU.jpg

aJEAO2s0GczbVYF7DyK39vxU.jpg

aJEAO2s0GczbVYF7DyK39vxU.jpg

aJEAO2s0GczbVYF7DyK39vxU.jpg

aJEAO2s0GczbVYF7DyK39vxU.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.