BAŞAKŞEHİR’DE SIFIR ATIK ÇEVRE HAREKETİ SÜRÜYOR

BAŞAKŞEHİR’DE SIFIR ATIK ÇEVRE HAREKETİ SÜRÜYOR

“Sıfır Atık” projesini büyük bir çevre hareketine dönüştüren Başakşehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak için ilçe sakinlerine yönelik eğitimler gerçekleştiriyor. Sıfır atık ekipleri, tek tek ziyaret ettikleri Başakşehirlileri geri dönüşüm hakkında bilgilendiriyor.

Başakşehir Belediyesi, Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek olduğu “Sıfır Atık” projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda çevre bilincini artırmayı hedefleyen sıfır atık ekipleri, Başakşehirlilere yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Bin 750 konut tek tek gezildi

Ekipler, son olarak Bahçekent’te bin 750 konutlu Tual Sitesi’ni ziyaret etti. Daireleri tek tek gezerek geri dönüşüm hakkında bilgilendirme yaptı. Atık biriktirme ekipmanları yenilenen siteye, yeni depolama alanları teslim edildi. Çevre bilincini artırmaya yönelik çalışmada sitede bulunan tüm daireler ekipler tarafından tek tek dolaşıldı. Site sakinlerine ikili ayrıştırma sistemi anlatıldı.

Siteye “Sıfır Atık Karnesi” verildi

Aynı zamanda sitede görevli 34 personele sıfır atık eğitimi verildi. Bir yılda 40 ton geri dönüştürülebilir atık toplayarak hem sıfır atık çalışmalarına destek veren hem de doğaya ve ekonomiye katkıda bulunan site yönetimine “Sıfır Atık Karnesi” verildi. Ayrıca Başakşehir Belediyesi’nin destek verdiği “Atmadan Önce Bir Kez Daha Düşün” projesinin bir parçası olan temizlik personellerinin eğitimleri de gerçekleştirildi.

eW1zOJ0gjMNpAwF2k8qH5uCB.jpg

eW1zOJ0gjMNpAwF2k8qH5uCB.jpg

eW1zOJ0gjMNpAwF2k8qH5uCB.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.