Başkan Balcıoğlu Mübadele Müze Evi'ni Ziyaret Etti

Başkan Balcıoğlu Mübadele Müze Evi'ni Ziyaret Etti

Mübadele Müze Evi'nin, Lozan Mübadelesinin ardından yaşanan zorlu göç sürecini ve mübadillerin yaşadığı acıları gözler önüne seren önemli bir tarih ve kültür hazinesi olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, "Bu müze, geçmişimizle yüzleşmemizi sağlayan, tarihimizden ders çıkarmamızı ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlememizi sağlayan önemli bir mihenk taşıdır." şeklinde konuştu.

Müzede sergilenen fotoğraflar, kişisel eşyalar, belgeler ve hikayelerin, mübadele döneminin izlerini günümüze taşıdığını ifade eden Başkan Balcıoğlu, "Bu eserler, büyüklerimizin yaşadığı zorlukları, acıları, özlemleri ve umutları bizlere aktarıyor. Onların hatıralarını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve benzer acıların bir daha yaşanmaması için çalışmak hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

Silivri Belediyesi olarak, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmaya büyük önem verdiklerini belirten Başkan Balcıoğlu, "Mübadele Müze Evi'nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, zorlu göç yollarında hayatını kaybeden tüm mübadilleri rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum." ifadelerini kullandı.




hibefnlu8yjwcmkqver6lfum.jpg

fprjdwx9ede4ml015zx3n7Ii.jpg

puc3aIzrno29dhht0m48ly5r.jpg

edzg2qzb85xfeuwwybhadomp.jpg

yI67cdrqnemz0iahfjsz2lk8.jpg

umwc0368bokyaypndxz1stfs.jpg

fwd48dwhlmr92jbyz0rvkpoe.jpg

ra6gnbyodqveh42Ifbkul9jp.jpg

wp1atacn6ge3b8i9rrqItwoj.jpg

9s5zewsabnvpzfreqlgkonqc.jpg

2cr80z6qwoe5ljjfbostwuga.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.