Başkan Balcıoğlu, Silivri Kent Konseyi ile İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan Balcıoğlu, Silivri Kent Konseyi ile İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan Balcıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Değerli Konsey Üyeleri, Kıymetli Misafirler, bugün burada sizleri Silivri Belediyesi olarak ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Silivri’nin geleceğini birlikte şekillendireceğimiz bu anlamlı buluşmada sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kent Konseyi Başkanımız Sayın Nursel Erel’i ve sizleri tekrar tebrik ediyor, başarılarla dolu bir dönem diliyorum" dedi.

Balcıoğlu, konuşmasında Kent Konseyi'nin önemine vurgu yaparak, "Silivri Kent Konseyi, ilçemizin yönetiminde ve geleceğe hazırlanmasında çok önemli bir rol üstlenmektedir. Sizlerin değerli katkıları ve görüşleri, Silivri’nin kalkınma yolculuğunda bizler için her zaman yol gösterici olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Kent Konseyimiz ile el ele, hep birlikte, Silivri'yi geleceğe taşıyacağımızdan hiçbir şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

Katılımcı Yönetim ve Gönüllülük

Başkan Balcıoğlu, sivil toplumun katılımının önemine değinerek, "Ben, sivil hayatın içinden gelen biri olarak, toplumun belediyecilikle bütünleşmesinin ne kadar değerli olduğunu çok iyi biliyorum. Kent Konseyimizin, kamu yönetimine yön vermek, toplumsal talepleri dile getirmek ve her an katkı sunmak amacıyla büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi, şeffaflık ve katılımcılık anlayışımızı daha da güçlendirecektir" dedi.

"Silivri'nin her bir ferdinin gönüllülük esası ile sürece dahil olması gerektiğine inanıyorum. Doğa, hayvanlar, trafik ve daha birçok konuda gönüllülük esasına dayalı çalışmalar, Silivri’mizin ruhunu ve enerjisini yansıtacaktır. 'Silivri Gönüllüsü' kavramını yerleştirerek gönüllülüğü yaygınlaştırmak, hepimizin ortak hedefi olmalıdır" diye ekledi.

Demokrasi ve Katılımcılık

Balcıoğlu, Mahatma Gandi'nin "Demokrasinin gerçek yolu, toplumun her bireyinin karar alma süreçlerine katılımından geçer" sözünü hatırlatarak, "Bu söz, bizim de rehberimiz olmalıdır. Demokrasi, yalnızca seçilmiş temsilcilerimizin değil, her bir bireyin sesinin duyulduğu, karar alma süreçlerine katıldığı bir sistemdir. Silivri Kent Konseyi olarak, her bir vatandaşımızın fikirlerine, önerilerine ve eleştirilerine açık olmalı ve bunları değerlendirerek hareket etmeliyiz" dedi.

Silivri Birlikte Güzel

Toplantının sonunda Başkan Balcıoğlu, "Kent Konseyi'nin önemini vurgulamak isterim. Sizlerin gönüllü olarak sunduğu katkılar, Silivri'nin her alanda gelişmesine ve daha yaşanabilir bir kent olmasına büyük katkılar sağlamaktadır. Bu özverili çalışmalarınızı takdir ediyor ve desteklerinizi her zaman önemsiyorum. Kent Konseyimize ve gönüllülerimize olan güvenim tamdır. Hep birlikte, daha yaşanabilir ve daha güzel bir Silivri için çalışmaya devam edeceğiz. Silivri’nin tüm güzelliklerini ve zenginliklerini bir araya getiren 'Silivri Birlikte Güzel' sloganıyla, Silivri’yi daha güzel yarınlara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.




ush2qyc1knunIve96avdew7c.jpg

fvcshfwjek3yija0un6oImwd.jpg

2ujx6c5xpdgbtqwol9k7nIzm.jpg

rb9cfxem5qwhgfzajlj7tu8w.jpg

e7baIvlczt9xeis24qkmy8cg.jpg

tdj7zIk3vlnensd0q5qcfo4p.jpg

v9rnmy4wjcoxd5rsndoyq0sv.jpg

zp8rlznIv6k5ixytkweq0jdu.jpg

ghx62k5ibl81npwtekzps9mm.jpg

7c5wx3qhf8pqoke2sbanusgu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.