Başkan Özer: Bu Şehir Sizin Şehriniz, Ona Sahip Çıkın

Başkan Özer: Bu Şehir Sizin Şehriniz, Ona Sahip Çıkın

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede beş yıliçinde yapacağı yatırımları ve hayata geçireceği projeleri halkla birliktebelirliyor. Katılımcı yönetim anlayışıyla düzenlenen 5 Yıllık Stratejik PlanÇalıştayı’nda konuşan Özer, “Amacımız beş yılda burada bir fark yaratmak.Birlikte bir proje havuzu oluşturarak oradan insanlara dokunacak projeleriseçelim. Herkes bu şehirle ilgili düşüncesini söylesin. Bu şehir sizinşehriniz, bu plan da halkın planı ona sahip çıkın” dedi.

Esenyurt Belediyesinin 2025-2029 Dönemi Stratejik Plan HazırlıkÇalışmaları kapsamında düzenlediği 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı’nınikincisi kent konseyi, sivil toplum kuruluşları, ilçe dernekleri ve meclisüyelerinin katılımıyla yapıldı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşenprogramda Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 5 yılda yapılacak yatırımlarlailgili kentin paydaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu. Ortak akıl vekatılımcı yönetim anlayışıyla gerçekleşen çalıştayda; Afet yönetimi, sosyalyardım, sağlık hizmetleri, kadın, aile ve çocuk, kurumsal gelişim ve dijitaldönüşüm, kültürel, sanatsal ve eğitici faaliyetler gibi belediyenin tümfaaliyetleriyle ilgili yuvarlak masa toplantıları yapıldı.

“Herkes BuŞehirle İlgili Düşüncesini Söylesin”

Programda konuşan Başkan Özer, “Biz sizi ve düşünceleriniziönemsiyoruz. Bu şehir sizin şehriniz, fikirlerinizi söyleyin, bu şehre sahipçıkın. Bakın, bu salonda oturan herkes belki 30 yıl sonra olmayacak ama sizinçocuklarınız yaşayacak. Sonra onların çocukları yaşayacak. Biz onlara acabanasıl bir Esenyurt bırakacağız? Bu bizim sorumluluğumuz. Onun için bu bilinçle,bu heyecanla çalışmamız lazım. Bu halkın planı. O zaman halk işin içinde olsun.Herkes bu şehirle ilgili düşüncesini söylesin. O düşünceler de bu planda yeralsın ve biz hayata geçirelim. Katılımcı belediyecilik dediğimiz şey bu. Onedenle bu toplantılar dizisini yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz21’inci Yüzyıla Yakışan Bir Esenyurt Yaratmak”

Beş yılda Esenyurt’ta her alanda fark yaratmak istediğini söyleyenBaşkan Özer, “Bu çalıştaylarla hedeflerimizi belirleyeceğiz. Sonra o hedeflereulaştıran projeler ortaya çıkararak onları bir yıllık, üç yıllık ve beş yıllıkperiyotlar şeklinde uygulamaya koyacağız. Bizim belirlediğimiz hedefler de var.Bunu da halkımızla paylaşıyoruz. Hedefimiz: Barış ve kardeşlik şehri olan,altyapısı ve üstyapısı düzgün bir Esenyurt. Temiz, ulaşılabilir, yeşil, kültür,sanat ve sporun başkenti bir Esenyurt. Sosyal belediyeciliğin kalbi olan birEsenyurt. Ayrıca kötü imajı değişmiş, 21’inci yüzyıla yakışan huzurlu birEsenyurt. Bütün bunları bu süre içerisinde oluşturacağımız projelerleyapacağız. Birlikte bir proje havuzu oluşturalım. Oradan insanlara dokunacakprojeleri seçelim. İmkanımız ve insan kaynağımız var. Sizler de bize destekolun birlikte başaralım. Bizim başarmaktan başka bir yolumuz yok” diye konuştu.

“Yetmiş CaddemiziDaha Asfaltla Buluşturacağız”

2 ayda ilçede yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Özerşöyle konuştu: “Geldiğimiz günden beri temiz, ulaşılabilir ve yeşil birEsenyurt dedim. Kentin temizliğini önemli ölçüde hallettik. Çöp dağları vardı.Şimdi tertemiz bir Esenyurt söz konusu. Ulaşılabilir bir Esenyurt için ilk ikiayda yirmi bin ton asfalt döktük. Otuz beş bin metre kare parke döşedik. Yetmişcaddemizi daha asfaltla buluşturacağız. Birçok sokağımızı da bu anlamdadüzelteceğiz. Bir takım kavşaklar yaparak, trafiği rahatlatacağız. Yeşil alanlailgili olarak bir parkın açılışını yaptık, bir parkımız da bitti. Bayramdansonra da yaklaşık 100 bin metrekareyi içeren bir yaşam vadisini de halkımızınhizmetine sunacağız. Koyduğumuz hedeflerin altını projelerimizle dolduruyoruzve yol yürüyoruz. Gerçekten iki ay içinde yaptığımız hizmetler halkımıza dabüyük bir memnuniyet yarattı. Biz de halkımızın bu desteğiyle, memnuniyetiyleyolumuza devam ediyoruz.”

“İlk DefaBir Başkan Halkı Yaşadığı Yerin Yönetimine Dahil Ediyor”

Programa katılan Dersimliler Derneği Onursal Başkanı HüseyinKalanç “Çalıştayı son derece değerli buluyorum. Başkanımızın yaklaşımı çok iyi.Halkla birlikte projeler geliştirmesi kadar güzel bir şey olamaz. Yaklaşık 30yıldır burada yaşıyorum, ilk defa bir Belediye Başkanı halkı yaşadığı yerinyönetimine dahil ediyor. Ahmet Başkanımızı tebrik ediyoruz. Esenyurt sorunlarıolan bir ilçe, özellikle son 20 yılda çok ihmal edilen bir yer ancakçözülmeyecek sorunlar değil. Zaten Ahmet Başkanımız aday olduğunda burayı ancakbir bilim insanının yönetebileceğini belirttik. Çözümü de üretebilecekkapasitede bir Belediye Başkanımız var. Biz kendisine inanıyoruz” şeklindekonuştu.

“Barış ve KardeşlikMerkezi Projesini Önemsiyoruz”

Başkan Özer’in kısa sürede ilçedeki sorunları çözmeye başladığınıbelirten Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur şunları söyledi: “Buçalıştayları çok önemsiyoruz. Sayın Başkanımız geldiği günden beri zamanınınçoğunu Esenyurt’a hizmet etmek için geçiriyor ve biz bundan çok memnunuz. Buçabası kendini hemen gösterdi. Mahallelerde asfaltlama çalışmaları yapılıyor,çöp dağları ortadan kalktı. Şu anda Esenyurt tertemiz. Biz Başkanımıza çokgüveniyoruz, ona çok inanıyoruz. Esenyurt’a yapacağı Barış ve Kardeşlik Merkeziprojesini de önemsiyoruz. Bütün renkler bir kapıdan içeri girecek ve bu konudaEsenyurt’un kardeşliği, birlik ve beraberliği tüm Türkiye’ye örnek olacak.”

noggswstjzpn3krorzuvc8e6.jpg

b4zdjsmr3u5bog9pkrljpIat.jpg

cdk84n6aqebslzxomszyyevr.jpg

osdjpk4cth3gne1nqtrcoahi.jpg

l5gsxjmzdoukIywruaikefmf.jpg

kjl7g6a9swwenhzy2goqIt34.jpg

xxaeh3mwpn05Iypziocsddbs.jpg

ydkIumygaetngnpxobw3zqhx.jpg

eedumkihIbfdnpfro8w0jqak.jpg

x1nmpaqrrloay3bzcuufipye.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.