Başkan Özer’den Eğitime Büyük Destek: 25 Bin 600 Çocuğa Kırtasiye Desteği

Başkan Özer’den Eğitime Büyük Destek: 25 Bin 600 Çocuğa Kırtasiye Desteği

Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusundaeğitim alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esenyurt’u geleceğeeğitimle hazırlamak için harekete geçen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer ilçede yaşayan 25 bin 600 çocuğa kırtasiye desteği sağlanacağınıaçıkladı.

Esenyurt belediyesi 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ileihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye ve günde bir öğün beslenmedesteği başlattı. 10 bin 600 öğrenciye nakdi, 15 bin öğrenciye kırtasiye yardımıile toplamda 25 bin 600 çocuğun eğitim masraflarının karşılanması hedefleniyor.İçerisinde okul çantası, kareli ve çizgili defterler, resim defteri, kuru vepastel boyalar, kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, yapıştırıcılar, cetvel vebu malzemeleri koyabilecekleri dosyaların bulunduğu kırtasiye setlerinindağıtımı devam ediyor. Bir öğün beslenme desteğinin de sağlanacağı proje ile öğrenciler,kendilerine verilen ESKART’lar ile anlaşmalı kırtasiyelere giderek okulalışverişlerini yapabilecekler.

 

“YeniOkullara İhtiyacımız Var”

Destek programında çocuklar ve aileleriyle bir araya gelenEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, burada yaptığı açıklamadaşunları söyledi: “Göreve geldiğimizde sosyal belediyeciliği en önemlihedeflerimizden biri olarak belirledik ve Esenyurt’ta bu anlayışın kalbi halinegetirdik. Eğitim alanında bu anlamda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin,onlarca okulumuzun boya, badana ve tadilat işlerini gerçekleştirdik. Ancak neyazık ki hâlâ 60 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerimizvar. Bir eğitimci olarak, 60 kişilik sınıflarda eğitim gören çocuklarıngeleceğinden umutlu olamayız. Bu nedenle hükümete çağrıda bulunuyorum:Esenyurt’taki okullaşma oranı çok düşük. Lütfen okul yapımına ve fizikialtyapıya önem verelim.”

 

“Kültür,Sanat ve Spor Kurslarını Düzenlemeye Devam Edeceğiz”

Başkan Özer, 25 bin 600 çocuğa sundukları kırtasiye desteğikapsamında çanta, defter, kitap, kalem, suluk ve beslenme çantası gibi birçokokul malzemesi dağıtacaklarını belirterek, “Ayrıca, beslenme çantası desteği deveriyoruz. Çocuk Üniversitemizde ücretsiz eğitim atölyeleri ve kurslardüzenliyoruz ve binlerce çocuğumuz bu olanaklardan yararlanıyor. 42 farklı sporbranşında ücretsiz kurslar sunuyoruz. Geçen dönem, bu eğitimlerle 685öğrencimiz tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık gibi önemli bölümleri kazandı.Gençlerimizi her türlü bağımlılıktan ve kötü alışkanlıklardan koruyacak kültür,sanat ve spor kurslarını düzenlemeye devam edeceğiz. Ayrıca, Polis MeslekYüksekokulu ve Spor Akademisi yetenek sınavlarına hazırlanan yüzlerceöğrencimize ücretsiz spor hazırlık kursları veriyoruz. Teknolojiye ve interneteerişimi kolaylaştırıyor, ücretsiz internet ortamları sağlıyoruz” ifadelerinikullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sosyalbelediyecilik anlayışı çerçevesinde gençler ve eğitim için ellerinden geleninen iyisini yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Gençliğe ve eğitimeyapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bu bilinçle gece gündüz çalışacağız”şeklinde konuştu.

eu7g5y81maits2ppcrxdv0gt.jpg

naiemlydghjewhj35ksw60vc.jpg

x6qlrcgkdot8m4es3u1sfgj7.jpg

jnut2gx6lqcjxriwfmhsddfk.jpg

g0uqh8iceyb5fan4l1tsjqoz.jpg

wl2gpporu0zhItbj6u3asqxs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.