Başkan Özer’den Esenyurt’a İki Yeni Kreş

Başkan Özer’den Esenyurt’a İki Yeni Kreş

Her mahalleye bir kreş hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürenEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, yeni bir kreşin daha temeliniattı. En önemli önceliklerinin eğitim olduğunu söyleyen Özer, ilçeye 15 kreşkazandıracaklarını belirtti.

Eğitim alanında ilçede önemli projelere imza atan EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, okul öncesinde çocukların eğitimihtiyacını karşılayacak, aile ekonomisine destek olmak için çalışan annelerekolaylık sağlayacak bir kreşin daha temelini attı. Pınar Mahallesi BilalYazkurt Parkı içerisinde bulunan kreşin temel atma törenine Başkan Özer’in yanısıra CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, İl Dernekler Birliği Orhan Onur,Esenyurt Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıoğlu, meclis üyeleri,STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

482 metrekare alan üzerine inşa edilecek kreşte bulunan 6 sınıftatoplamda 120 öğrenci eğitim alacak. Çağdaş eğitim standartlarına uygun olaraktasarlanan kreş ayrıca; uyku odası, yemekhane, idari birimler, iç ve dış oyunalanları ile çocukların eğitimine, gelişimine ve güvenliğine önem veren biryapıya sahip olacak.

“Hedefimiz15 Yeni Kreş”

İlçeye toplamda 15 yeni kreş kazandıracaklarını söyleyen BaşkanÖzer, “Göreve geldiğimiz günden beri ikinci kreşimizin temelini atıyoruz. Dahaönce de bir kreşimizin temelini Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde attık.Burada bir parkımız, parkımızın içinde hem bir bitki tüneli hem bir amfitiyatro hem de bir kreşimiz var. Hedefimiz 15 kreş yapmak. Peyderpey bunlarıntemellerini atacağız. Çünkü annelerimiz ve babalarımız için en değerlivarlıklarımız çocuklarımızdır. Bazı annelerimiz belki çalışmak ister. Çocuğunubırakacağı bir yer olmadığı için bundan imtina eder. Kreş bu anlamda onunimdadına yetişir. Aynı zamanda o çocukların kendilerini yetiştirme konusundailk bilgilerini, ilk temellerini atacakları yer. Temel sağlam olursa üstü desağlam olacak, sağlam gelecek. Çocuklarımızın geleceği için kreş çok önemli birilk adım” diye konuştu.

“Parklarımızı,Kreşlerle Donattığımızda Yaşam Alanlarını Güvenli Hale Getireceğiz”

İBB ile çalışmalarının koordineli bir şekilde devam edeceğinibelirten Prof. Özer şöyle devam etti: “Parklarımızı, kreşlerle donattığımızdayaşam alanlarını güvenli hale getireceğiz. ‘Sosyal Belediyeciliğin KalbiEsenyurt’ mottomuzu yansıtan projelerden biri de bu. Bunun altını doldurmayadevam edeceğiz. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyemizi de işin içinekatıyoruz. Onların da ‘Yuvam İstanbul’ projeleri var. Belki bizim bu projeleride onlarla eşleştirebilmek için ‘Yuvam Esenyurt’ kreşi diyebiliriz. Kreş, okulönemli. Victor Hugo'nun bir sözü var; ‘Bir okul açan bir hapishane kapatır.’Ben de özellikle bir eğitmen olarak bir kreş, bir okul ve bir üniversiteaçıldığında, ziyadesiyle memnun oluyorum. Bu hizmetlerimize dur durak bilmedendevam edeceğiz. Bizim işimiz gücümüz Esenyurt. Esenyurt'ta bir modeluygulayacağız. Bir destan yazmaya kararlıyız. Bunun ilk sayfalarını yazmayabaşladık.”

 

 

“Kadınlar ÇocuklarınaBakmak İçin Çalışamıyor”

Mahalle sakinlerinden Cüneyt Vuran, “Çalışan kadınların birsorunuydu kreş. Kadınlar çocuklarına bakmak için çalışamıyor. Başkanımız dageldiğinden beri sözünü verdi. Başkanımıza teşekkür ederiz, mahallemizde güzelbir girişimde bulundu” dedi.

Oktay Çınar ise “Bu tür çalışmaların devamını diliyorum.Esenyurt’un buna ihtiyacı var. Faydalı olacak” diye konuştu.

onbkzncy9jjuwrsw6zkivqtI.jpg

ak82pqhz6w1tn5nlbxlkrivc.jpg

1ueszn2lst6zpjgukkqd03oy.jpg

ocacmd6b3jeryy9hmrvInnk7.jpg

97mbwofeutsjvb05lpg4akoy.jpg

xnhvnljb87swgm32qhysroct.jpg

ov9yb3v1wfeg8xrhsi2kpIml.jpg

rtyvjspcdg2r1e36bnauq9fj.jpg

5ydennq6cxjlyb4iprvlsko8.jpg

234rm8ahymzigddwgyloqxwp.jpg

9foe5q2acvjl1wgpjvyqgdbz.jpg

dychekwrpa6nq4jefoxf89dz.jpg

zospvf0er6huwqzrxajgm5mj.jpg

yrogeqrhnxa2usv4ptixm8hz.jpg

hc5iIw8ubyg1skzvf0oms9kj.jpg

qkvvnwukprs7z3gm48o1yaej.jpg

mxv8gvsqzwn2yaznebwthlc3.jpg

fhzcmnuc3qag01tu6wwq9izb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.