Başkan Özer’den İşsizliğe ‘Mesleki Eğitim’ Çözümü

Başkan Özer’den İşsizliğe ‘Mesleki Eğitim’ Çözümü

Nitelikli İş Gücü Esenyurt’ta Yetişecek

Esenyurt’ta işsizliğe çözüm bulmak ve sanayinin ara elemanihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksek okullarının hayata geçirilmesiplanlanıyor. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in geliştirdiğiçözümle ilçede nitelikli iş gücü yetişecek.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van DerneklerFederasyonu’nun düzenlediği bayramlaşma programında konuştu. Türkiye Gayri SafiMilli Hasılası’nın yüzde 7’sini karşılayan Esenyurt’ta sanayinin nitelikli araeleman bulmakta zorlandığını söyleyen Özer, “Burada sanayinin aradığı araeleman ihtiyacını karşılayacak bir meslek yüksek okulu açmayı düşünüyoruz. Esenyurt'taTürkiye'nin hiçbir yerinde olmayan güzellikler ve olanaklar var. TürkiyeGSMH’nın yüzde 7’sini biz üretiyoruz. Göçle gelen bir nüfus var. İki yüz ellibin gencimiz var. Bunlar iyi yönetici için bir nimet. Bu durumu iyideğerlendirerek yılda 100 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz” dedi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Özer’inyanı sıra Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Fatih Yağız, Van İşAdamları Derneği Genel Başkanı Fetullah Kardaş, dernek başkanları, meclisüyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşmaların yapıldığı programdavatandaşlar Başkan Özer ile fotoğraf çektirerek sohbet etti. Katılımcıları, ikiayda ilçede yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgilendiren Özer, “Halk bizegüvendi. Bizim sorumluluğumuz ağır. Onlara karşı mahcup olmamak için görevimizien iyi şekilde yerine getirmeliyiz” dedi.

“İki Ayda 25 Bin Ton Asfalt Döktük”

Ulaşılabilir bir Esenyurt için gece gündüz demeden çalıştıklarınıbelirten Başkan Özer, “Geldiğimizde çöp dağlarıyla karşılaştık. Şimdi Esenyurtgeçmişe göre çok temiz. Bir hafta içinde on iki tane yeni aracı temizlikfilomuza ekledik. Halkın sağlığı bizim için son derece önemli. Ulaşılabilir birbelediye için iki ayda yirmi beş bin ton asfalt döktük. Bu yüz bin tonu aşacak.Yetmiş caddeyi asfaltla buluşturacağız. Otuz beş bin metrekare parke taşıdöşeyerek sokakları düzelttik. Bir park açtık, bayramdan sonra da 100 binmetrekareyi bulan bir park açacağız. Komşu belediyelerimiz bu kadar büyüksorunlara rağmen iki ayda bunları yaptığımıza inanamıyor” diye konuştu.

“Kent Lokantaları Açacağız”

Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmaları da değinen Prof.Özer, “Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak bir tesis yapıyoruz. İnşallahen kısa sürede hizmete açacağız. Bunun yanı sıra kent lokantaları açacağızçünkü buradaki insanlar, insanlık onuruna yakışır derecede yaşamayı hakediyorlar. Onlara el uzatmamız, sosyal belediyecilik yapmamız lazım. Şu andaatıl durumda olan dört, beş tesisimiz var, onları da ayağa kaldıracağız. BirKardeşlik Merkezi açacağız ve tüm derneklerimizi bir çatı altında toplayarakBarışın ve Kardeşliğin Kenti Esenyurt idealini hayata geçireceğiz.” dedi.

 

s0zrvvu3jladtj9pyobr82t5.jpg

vdhyuannyzorIfte01v9xcpe.jpg

0zlhta52ybpcIsgxljf3virc.jpg

w014zfemdlhgo8jxumnbjoy3.jpg

vsu8tug0wb1amki3b9norjgw.jpg

qkt7bpwqhsc1avgjnckeyelv.jpg

ymdhefblv6a3qukvfxg2p9u0.jpg

ay1wnhpsyvr3d7ocgbhvmdpt.jpg

kuwkj2yn8srlhdjiaIvao9xh.jpg

qmienyh1jqtolc5Iarph2fxr.jpg

mje1j58dfrqo3ahdf6I0nwkc.jpg

sdkpogbdqh0vljuxgypibcr3.jpg

3ekrs2pfzeyjqwdt8al6qlbI.jpg

hjpl6w7rzqnwuclirfc5dhoe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.