Başkan Özer: Engellilerimize Pozitif Bakış Onların Umudunu Çoğaltacaktır

Başkan Özer: Engellilerimize Pozitif Bakış Onların Umudunu Çoğaltacaktır

“Yaza Merhaba” etkinliğinde özel bireyler ile bir araya gelenEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Onları Esenyurt'un birhediyesi olarak gördüğümüzü, her zaman bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu,olacağımızı bilmenizi isterim. ‘Engelsiz bir Esenyurt’ yaratabilmek için altyapı ve üst yapı projelerini hayata geçirerek yeni rehabilitasyon merkezleriaçacağız” dedi. Özel bireyleri anlayabilmek için empati kurmanın önemine işaretetti, “Kendimizi bu kardeşlerimizin yerine koymamız ve öyle düşünmemiz gerekir.Bunun için eğitimle sağlanacak bir zihniyet devrimi yapmalıyız” diye konuştu.

Esenyurt Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde dönem boyuncaeğitim gören özel bireyler “Yaza Merhaba” etkinliğinde buluştu. Düzenlenenetkinliğe Prof. Dr. Ahmet Özer’in yanı sıra Esenyurt Kent Konseyi BaşkanıTuncer Dağ, Göle Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli, Esenyurt Kızılay ŞubeBaşkanı Aytekin Çolak ile çok sayıda özel birey ve aileleri katıldı. EsenyurtKızılay Şube Başkanlığı ve Zafer Mahallesi Muhtarlığı tarafından organizeedilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

“Engelsiz BirEsenyurt Yaratacağız”

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak özel bireylerin her anyanında olacaklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Özer “Rehabilitasyon Merkezimizdeeğitim gören çocuklarımızla ve aileleriyle “Yaza Merhaba” etkinliği adı altındabir ortak duygudaşlık yaratmak üzere burada bulunmaktayız. Bizim, Belediyeolarak bu konuda 2 büyük sözümüz var. Bunlardan biri sosyal belediyeciliğingereği olarak dezavantajlı kardeşlerimize ve ailelerine el uzatılmasıkonusudur. Engelli yurttaşlarımızın, yoksullarımızın, açlık sınırı altındayaşayanların karşılanması gereken günlük ihtiyaçları var. İşte toplum olmanın,devlet olmanın gereği burada devreye girer. Biz de Esenyurt Belediyesi olarakgöreve geldiğimiz günden beri bu heyecanla, bu aşkla çalışıyoruz” dedi.

Başkan Özer, özellikle dezavantajlı gurupları çok önemsediklerinivurgulayarak, “Onları Esenyurt'un bir hediyesi olarak gördüğümüzü, her zaman bukardeşlerimizin yanında olduğumuzu, olacağımızı bilmenizi isterim. Bu noktadahazırladığımız çok çeşitli projelerimiz var. ‘Engelsiz bir Esenyurt’yaratabilmek için alt yapı ve üst yapı projelerini hayata geçirerek yenirehabilitasyon merkezleri açacağız. Ayrıca yapmış olduğumuz yardımları ikikatına, üç katına çıkarmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 “Zihnimizi ve Bakış Açımızı Değiştirmeliyiz”

Empatiyle yaklaşımın önemine işaret eden Özer, “Unutmayın ki,herkes engelli adayıdır. Dolayısıyla burada temel motivasyon kaynağımızempatidir. Kendimizi bu kardeşlerimizin yerine koymamız ve öyle düşünmemizgerekir. Bunun için eğitimle sağlanacak bir zihniyet devrimi yapmalıyız. Bu türtoplantılar, etkinlikler düzenleyerek ortak paydaları büyütüp farkındalıkyaratmalıyız. Ama önce değişmeye kendimizden başlamamız lazım. Zihnimizi vebakış açımızı değiştirmeliyiz. Engellilerimize pozitif bakış onların umudunuçoğaltacaktır” dedi.


zunffvhoynegtrpck6qI1cgx.jpg

ikyxransjy6huvkcltbfjgcq.jpg

n8ooI2ux5wdw9csbvkieshtk.jpg

qheosbttwlc1kyreb7xrdivf.jpg

2etmqd84osflueprcv51bjxb.jpg

gxuqwvolnolks9tjyIxae2n7.jpg

54uhvfyxjljrpeznctlftayx.jpg

fojs01gr9zl5t7uckxa8zmbg.jpg

gareo1mp96rcgypnqyudbb53.jpg

9rt7xnokf6crp0j1ghevzkno.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.