Başkan Özer: “Esenyurt Halkının Hakkını Her Daim Gözeteceğiz”

Başkan Özer: “Esenyurt Halkının Hakkını Her Daim Gözeteceğiz”

Haziran ayı belediyemeclis toplantısında konuşan Başkan Özer, tasarruf tedbirlerine ilişkinaçıklamalarda bulundu. Esenyurtluların hakkını ve hukukunu asla göz ardıetmeyeceğini ifade eden Prof. Özer; “Bu kentin kaynakları yine bu kentinvatandaşlarına hizmet için kullanılacak.” dedi.

 

Esenyurt BelediyesininMeclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu önceki gün parti guruplarınınbir araya gelmesi ile yapıldı. Belediye binasındaki Meclis salonundagerçekleşen toplantıda, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bugüne hayata geçirdiği çalışmalara da değinen Prof. Dr. Özer, Esenyurt halkınınhakkını ve hukukunu her daim gözeteceğini ifade ederek ilçeyi ranta ve talanateslim etmeyeceğinin altını çizdi.

 

“HalkınOlanı Halka Vereceğiz”

 

Esenyurt halkına dahaiyi hizmet verebilmek amacıyla belediyede mali bir disiplin sürecinegirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Özer şunları söyledi; “Belediyemizdetam bir mali disiplin sürecini başlatıyoruz. Tüm harcamalarımızın fayda maliyetanaliziyle kontrolünü sağlamaya başladık. Bazı harcamaları sonlandırdık vesonlandırmaya devam ediyoruz. Zaten tasarruf tedbirleri de bunu gerektiriyor. Resmiaraç kullanımı, yapım işleri, kültür organizasyonları ve kırtasiye malzemesialımlarında verimliliği ve hizmet kalitesini sağlamaya çalışıyoruz. Bir yandanharcamalarda tasarrufa giderken diğer taraftan gelir işlerinde kayıp ve kaçağıönleme çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda tüm belediye gelirlerini etkin veverimli bir hale getirebilmek için gelirler müdürlüğünü kuruyoruz. Bumüdürlüğün koordinasyonunda vergi gelirleri, harç gelirleri, işgaller,kiralamalar, kaçak inşatlar, ruhsatsız iş yerleri gibi birçok konuda çalışmalaryer alacak. Bunun neticesinde belediyemizin gelirlerini artırmış olacağız.İnanıyorum ki Esenyurt’un bu bereketli toprakları, bu kentteki tüm vatandaşlarımızahizmet etmemizi gerektirecek bir geliri sağlayacaktır. Ancak bu denetimler garibana,küçük esnafa yapılacak sanılmasın. Bu noktada asıl çalışma alanımız, bu kenttefaaliyette bulunan ancak vergi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyip usulsüzolarak zenginleşenler olacaktır. Vatandaşlarımızın hakkı olan paralarınalınmasına yönelik gelir artışı çalışmalarını başlatıyoruz. Bu kapsamda halkınolanı halka vermek için ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isterim.”

 

“YıldızAşevimizin Bütün Eksikleri Hızla Gideriliyor”

 

Görevi devraldığındanbu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalara da değinen Başkan Özer; “Nisanayından itibaren 13 mahallemizde 11.228 ton asfaltlama çalışması yaptık. 157ayrı noktada 3.800 ton asfalt yama çalışması tamamlandı. 35 mahallemizde 130ayrı noktada 29.500 metrekare kaldırım imalatı ve tamiratı gerçekleşti. 20 adettenteli araç ile yaşanan bozulmalara sahada aktif olarak müdahale etmeye devamediyoruz. İlçede trafik akışını rahatlatmak adına 7 adet geometrik düzenleme vekavşak projesi yapıldı. 11.260 metre yol, refü ve bordür boyama çalışması, 54adet engelli otopark çizgileri tamamlandı. Yıldız Aşevimizin bütün eksikleri isehızla giderilmeye devam ediyor. İncirtepe Et ve Kuru Gıda Paketleme ve DepolamaTesisi ve Tanzim Satış Mağazalarını kısa süre içerisinde hizmete açacağız” dedi. 

 

“Esenyurt’a14 Park Kazandırılacak”

 

Temiz ve yaşanabilirEsenyurt mottosu ile ilçenin her yanında temizlik çalışmalarına hızkazandırdıklarını belirten Prof. Özer; “Bizim Esenyurt’ta gerçekleştirmekistediğimiz hedeflerden biri Esenyurt’u barış ve kardeşlik şehri halinegetirmektir. Bu bizim siyasal hedefimizdir. İkincisi, bir ilçe belediyesinin entemel fonksiyonu olan temizlik, yol ve park bahçe işinde fark yaratmaktır.Temizliği belirli bir noktaya kadar getirdik ama hâlâ benim istediğim noktadadeğiliz. 70 caddeyi daha asfaltlamayı düşünüyoruz. Hedefimiz 1 yıl içerisinde100.000 ton asfalt dökmektir. Bu çerçeve içerisinde İBB ile de bir uyum ve iş birliğiiçerisinde çalışıyoruz. Onlardan da zaman zaman bir takım destekler alıyoruz.Bunun için de kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Akçaburgaz Mahallemizde birpark açılışı yaptık. 14 tane ayrı noktada daha park yapım çalışmaları devamediyor. Bu parklarımızı kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

“Kültürve Sanat Şehri Esenyurt”

 

Sosyal belediyecilikalanında yapmış olduğu çalışmalara ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Özerşunları söyledi:  “Sosyokültürel alandaİşletme ve İştirakler Müdürlüğümüz bünyesinde 65.000 vatandaşımızı hizmetlebuluşturduk. Kültür merkezlerimizdeki salonlarımızda 70 program düzenlendi.Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde ise nisan ayı boyunca 4.120 seans sağlıkhizmeti verildi. 3.700 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti, 3.500 vatandaşımıza daambulans ile nakil hizmeti verdik. Hastalarımızın bir kısmını da evlerindeziyaret ettim. Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde nisan ayından bu güne çeşitlialanlarda programlar, etkinlikler gerçekleştirildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzcebu güne kadar 6.860 adet erzak kolisi yardımı yaptık. 18 adet beyaz eşyayardımı, 77 adet mobilya yardımı ve 11.685 aileye aylık gıda kartı verdik.Özetlemek gerekirse; temiz, yeşil ulaşılabilir, alt yapısı ve üst yapısıdüzenlenmiş bir Esenyurt için çalışıyoruz.”

 


sjkqpcuzwjorw6c7ngdhayhb.jpg

amviylfskphdj2obxf6gewgd.jpg

ayeuhmqmwnjrap1v75voksh2.jpg

yomjzqkwtlulsqcdefohuvIx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.