Başkan Özer: Esenyurt’u Hakettiği İmaja Kavuşturacağız

Başkan Özer: Esenyurt’u Hakettiği İmaja Kavuşturacağız

Flash Haber’de Burcu Uğur ile Haberdar programının konuğu olanEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Türkiye GSMH’nın yüzde 7’si, İstanbulsanayisinin yüzde 25’ini Esenyurt karşılıyor. Türkiye’nin en büyük fabrikalarıbizde. Biz bunları ön plana çıkararak hem Esenyurt’u hak ettiği imajakavuşturacağız hem de burayı yüksek katma değerli ürünleri üreten bir slikonvadisi haline getireceğiz” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Flash Haberekranlarında yayınlanan Burcu Uğur ile Haberdar programının canlı yayın konuğuoldu. Programda 40 günde ilçede yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi verenBaşkan Özer, yarım kalan projeleri de tamamlayarak kısa sürede hizmeteaçacaklarını söyledi. Prof Özer şöyle devam etti: “Esenyurt enlerin şehri. Bizşimdi olumlu yanlarını geliştirerek olumsuzları devreden çıkarmak istiyoruz. Buanlamda temel hedeflerimiz var. Birinci hedefimiz barış ve kardeşliğin şehrinioluşturmak. Ayrıca Esenyurt geçmişte iyi yönetilmemiş. Çarpık bir kentleşme vehızlı nüfus artışı var ama buna göre yapılaşmamış. Diğer önemli sorunumuz da kentintemizliği, ulaşımı ve yeşil alanlarıyla ilgili. Bu yüzden ikinci hedefimiz temiz,ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt. Üçüncüsü ise imarla ilgili büyük problemleryaşanmış. Bir şehrin anayasası o şehrin imar planıdır. İmar planı delik deşikedilmiş. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Bir kentlileşme olmamış. Bizim görevimizburayı güzel bir şehir haline getirmek. Onun için altyapı ve üstyapı sorunlarıçözülmüş bir Esenyurt’u yaratacağız.

“Esenyurt’unOlumsuz İmajını Söküp Atacağız”

Vatandaşlarda bir Esenyurtluluk aidiyetini oluşturabilmek içinkültüre, sanata ve spora önem vereceklerini vurgulayan Başkan Özer, “Sosyal açıdannegatif yanlarımız var. Bunları değiştirerek sosyal belediyeciliğin kalbiEsenyurt’u oluşturacağız. Türkiye GSMH’nın yüzde 7’sini, İstanbul sanayisininise yüzde 25’ini Esenyurt karşılıyor. Üç bin tane fabrikamız var. Türkiye’ninen büyük fabrikaları bizde. Bununla gündeme gelmemişiz çok az olan olumsuzolaylarla gündeme gelmişiz. Bu Esenyurt’un imajını da kötü yönde etkilemiş bizbu imajıda söküp atacağız. Esenyurt’u hak ettiği imaja kavuşturacağız. Burayı yüksekkatma değerli ürünleri üreten bir slikon vadisi haline getireceğiz. Buhedeflere ulaşmak için projelerimiz var. Buradan kaynağı olan, halka değerkatanları öncelikli olarak hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Adil,Kapsayıcı Ve Ulaşılabilir Bir Yerel Yönetim Anlayışıyla Çalışıyoruz”

Yarım kalan projeleri en kısa sürede tamamlayarak hizmeteaçacaklarını belirten Prof Özer şöyle konuştu: “Yoksul vatandaşlarımıza dokunacağız.Bir tarafta da kentlileşmeyi sağlamak için kültür sanat programları yapacağız.14 katlı bir barış ve kardeşlik merkezi yapıyoruz. Orada 950 tane derneğimizolacak. Kültürel mozaiği bir model olarak uygulayacağız. Daha adil, daha eşit,daha kapsayıcı, daha ulaşılabilir bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Builkelerle uygulayacağımız yerel yönetimi önce İstanbul’a, sonra Türkiye’yemodel olarak hediye etmeyi düşünüyoruz.”

“El BirliğiyleEsenyurt’u Güvenli Hale Getireceğiz”

Başkan Özer, moderotörün ilçedeki güvenliği nasıl sağlayacaksınızsorusuna, “Güvenliği sağlamanın belli politikaları var; üretimi artırmak,üretilenin adil paylaşımını sağlamak. Bunu da toplumsal huzur ve barış içindegerçekleştirmek. Esenyurt’un Esencılıs diye lanse edilmesinin sebebi; buranın kalabalıkbir ilçe olması. Bizim 50 bin nüfusu olan mahallelerimiz var. Nüfusa oranlabaktığımızda biz suç oranlarında ilk sıralarda değiliz. Güvenlik açısındanproblemler ve kötü bir imaj var. İnsanlar biz Esenyurtluyuz demekten utanıyor. AmaEsenyurtlular merak etmesin. Bunu ortadan kaldıracağız. İmaj aynı zamandaranttır, paradır, değerdir. El birliğiyle Esenyurt’u güvenli hale getireceğiz”yanıtını verdi.

 

“İktidar OlduğumuzdaSuriyelileri Ülkelerine Göndereceğiz”

İlçedeki sığınmacı meselesiyle ilgili de konuşan Prof. Özer, “Esenyurt’tasığınmacı meselesi önemli bir konu. Suriye’de meydana gelen savaşta dahadoğrusu hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikalar sonucunda açık kapıpolitikası uygulandı sınırlarımızda. İçişleri Bakanlığına göre 4 veya 5 milyonsığınmacı alındı içeriye. Bunların bir kısmı güneyde, büyük bir kısmı daİstanbul’a geldi. 200 bin civarı da Esenyurt’a geldi. Bunların bir hak, hukuk,vatandaşlığı da yok. Ama birçok şeyden faydalanıyorlar. Orada yaşayanlarda dabir sosyal, toplumsal, gerginlik içindeler. Bunun çözümü belediyenin yapacağıdeğil, hükümetin yapacağı bir çözüm. Biz ilk seçimde iktidar olduğumuzda Suriye’dekisavaşa son vererek barışı sağlayacağız. Bu kardeşlerimizi de kendi ülkelerinegöndereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BuradanTürkiye’ye Bir Model Hediye Edeceğiz”

İBB ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Özer sonolarak şunları ekledi: “İstanbul küçük bir Türkiye, Esenyurt küçük birİstanbul. Esenyurtlular merak etmesin temel hedeflerimizi kısa bir süre içindegerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki İstanbul’daki başarının da unsuruEsenyurt’tur. Bir zincirin gücü en zayıf halkası ile ölçülür. Zayıf halkamızEsenyurt’tur. Sayın İmamoğlu, bizi önemsiyor biz de onu önemsiyoruz. Büyükşehirile de büyük bir uyum içinde çalışacağız. Gücünden istifade edeceğiz.İstanbul’daki yıldızın parlamasını Esenyurt’tan yapacağız. Buradan Türkiye’yebir model hediye edeceğiz.”

kvhfxtqjdgbejksrrcu041fz.jpg

vryne1qfpmazljn5gIux3hky.jpg

jvn4fhxgyhkpmwzintl9tc5f.jpg

ou8dpaw9kv1zclblunxfzIq0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.