Başkan Özer: Halkın İradesinin Gasp Edilmesine İzin Vermeyeceğiz

Başkan Özer: Halkın İradesinin Gasp Edilmesine İzin Vermeyeceğiz

Başkan Özer: MerkeziHükümetin Yapması Gereken Görevleri Belediyeler Yapıyor!

KRT’de Gökhan Kayış’ın sunduğu “Başka Bir Gün” programındakonuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Ekrem İmamoğlu’nun"siyasi yasak davasına" dair önemli açıklamalarda bulundu. Halkıniradesine müdahale edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özer; "Ekremİmamoğlu yalnız değil; hem CHP hem de demokrasiye inanan tüm kesimler onunarkasında duracaktır. Hukukun adil bir karar vereceğine inanıyorum ve busürecin uzatılmadan çözüleceğini umuyorum. Halkın iradesinin gasp edilmesineizin vermeyeceğiz." dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, KRT’deGökhan Kayış’ın sunduğu “Başka Bir Gün” programına konuk oldu. Programdasoruları yanıtlayan Özer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “siyasi yasakdavasına” ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu’nun her zamanyanında olacağını vurgulayan Başkan Özer, konuşmasında şunları söyledi: “EkremBey, halkın üç kez desteğini alarak seçim kazanmış başarılı bir belediyebaşkanı. Hukukun bir "sopa" gibi kullanılması doğru değil. Halkıniradesine bu şekilde müdahale edilmesi demokrasimize zarar verir. Ekrem Beyyalnız değil; hem CHP hem de demokrasiye inanan tüm kesimler onun arkasındaduracaktır. Umuyorum ki hukuk adil bir karar verecektir ve bu süreci daha fazlauzatmadan çözeceğiz. Henüz net bir karar yok. Ama halkın iradesinin gaspedilmesine izin vermeyeceğiz. Demokrasi halkın rızasına dayalıdır ve bu rızabastırılmamalıdır. Evet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekremİmamoğlu'nun yanındayız. Hukukun adil ve şeffaf uygulanması gerektiğineinanıyoruz. Bu süreçte halkın da bu duruma sessiz kalmayacağını düşünüyorum.Benzer şekilde, kayyum uygulamalarına da karşıyız. Halkın iradesine müdahaleedilmemeli. Kayyumlar aracılığıyla belediye başkanlarının görevden alınması,demokrasinin ruhuna aykırıdır. Bizim beklentimiz, merkezi hükümetin yerelyönetimlerin önünü açması, hizmetlerin engellenmemesidir.”

Esenyurt’ta yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgileraktaran Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldikleri günden bu günekadar yapmış oldukları hizmetleri kamuoyu ile paylaştı. Sosyolog kimliği ile deöne çıkan Başkan Özer, Esenyurt demografisini ve bu demografiye göreEsenyurt’ta nasıl bir yönetim politikası yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

Özer: “SuriyedenEsenyurt’a Büyük Bir Göç Dalgası Olmuş”

Esenyurt’u küçük bir İstanbul olarak tanımlayan Prof. Dr.Ahmet Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Esenyurt Türkiye'nin 51ilinden büyük. Nüfusumuz yaklaşık 1 milyon 500 bin civarında. 101 ülkeden insanyaşıyor burada. Aynı zamanda 81 ilimizden göç almış bir yer. İstanbul’u küçükbir Türkiye olarak tanımlıyorsak, Esenyurt da küçük bir İstanbul’dur. Hemsosyolojik hem belediyecilik anlamında bir laboratuvar gibi. Yoğunlukları vesorunları çok fazla. Seçimi büyük bir farkla kazandık ve göreve başladık.Rozetimizi çıkararak adil, eşit, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetimanlayışıyla çalışıyoruz. Halkımızın bize oy vererek sözünü söylediğinidüşünüyorum. Gökhan Bey, özellikle yanlış dış politika nedeniyle Suriye'denbüyük bir göç dalgası oldu. Bakanlığa göre 4, kimilerine göre ise 6 milyon,Suriyeli Türkiye'ye geldi. Bu insanların büyük bir kısmı İstanbul’a,İstanbul’dakilerin büyük kısmı ise Esenyurt’a geldi. Resmi verilere göre 200bin yabancı var burada ve büyük çoğunluğu Suriyeliler. Ancak bu meselebelediyenin değil, hükümetin sorumluluğunda. Biz burada barış ve kardeşlik içinçalışıyoruz.”

“1.5 MilyonlukEsenyurt’tun 1 Adliyesi Bile Yok”

Biz göreve gelir gelmez Esenyurt’ta bir model uygulamayabaşladık. Bu modelin yedi temel ayağı var. Birinci ayağı, Esenyurt’u barış vekardeşlik şehri haline getirmek. Farklı nedenlerle buraya gelen insanlarınbarış içinde yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Bu amaçla festivaller düzenledik.Evet, beş ayda beş festival yapıyoruz. İlki uluslararası halk danslarıfestivaliydi, 35 ülkeden 550 kişiyi ağırladık. Sonrasında gençlik festivaliyaptık. En son Eylül sonunda başlayan Kardeş Kültürler Festivali’ni düzenledik.9 gün süren bu festivalde 7 sanatçı konserler verdi. Dengbejler, âşıklar, halkoyunları, şairler, edebiyatçılar paneller düzenledi. Rojda'nın konserine 60 binkişi katıldı, bu bir rekordur. Esenyurt, Kürtçe, Türkçe, Arapça şarkılarınsöylendiği; halayların, horonların, zeybeklerin oynandığı bir kardeşlik şehrihaline geldi. Kasımda ise Türkiye’nin önemli şairlerini, edebiyatçılarınıağırlayacağımız bir festival daha yapacağız. Ardından kadın emeğinideğerlendirme festivali düzenleyeceğiz. Bu festivallerle Esenyurt'u barış vekardeşlik şehri haline getirmek istiyoruz. Esenyurt, hızlı nüfus artışı veçarpık kentleşme nedeniyle zorlanmış bir yer. 40 yıl içinde nüfusu 40 katındanfazla artmış. 1.5 milyonluk bir ilçede hükümet konağı, adliye sarayı, ticaretodası gibi temel altyapılar yok. Bunlar olmadan kentsel dönüşüm sağlanamıyor.Kentleşme çok boyutludur ve Esenyurt bu anlamda eksik kalmış.”

“15 Bin Kişiye SıcakYemek Hizmeti”

Esenyurt’un sosyal belediyeciliğin merkezi halinegeleceğinin altını önemle çizen Başkan Özer, sözlerini şu ifadelerle noktaladı;“Kent kimliği yaratmak zor olabilir ama imkânsız değil. Özellikle Esenyurt gibihızla büyüyen yerlerde bu "arada kalma" durumu gerçekten ciddi birsorun. Bizim bu kadar kültür ve sanat etkinliği düzenlememizin sebebi deaslında budur. İnsanları bir araya getirmek, farklı kültürlerin kaynaşmasınısağlamak, bir Esenyurt kimliği oluşturmak için çalışıyoruz. Kültür ve sanat,kentleşmeyi hızlandıran ve insanları birbirine yaklaştıran araçlardır. Ancakelbette bu sadece bir belediyenin tek başına çözebileceği bir sorun değil.Kesinlikle bazı meseleler ulusal düzeyde çözülmeli. Deprem, göç gibi sorunlarbir ilçenin tek başına çözemeyeceği sorunlardır. Ama biz elimizden geleniyapıyoruz. Zararın neresinden dönülürse kârdır diyerek Esenyurt'u dahayaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Evet, sosyalbelediyeciliğin en somut örnekleri bunlar. Mesela, aşevimizde günde 15 binkişiye sıcak yemek veriyoruz. Kreş sayımızı artırıyoruz, kent lokantalarıaçıyoruz. Bunlar sosyal devletin yapması gereken işler, ama biz de elimizdengeleni yapıyoruz. Esenyurt'u barış ve kardeşlik şehri olarak inşa etmek içinçalışıyoruz. Temiz, ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt hedefimiz var. Kültür,sanat, ticaret ve sanayide lider bir Esenyurt için halkımızla el birliğiyleçalışıyoruz. Eşit, adil, kapsayıcı bir belediyecilik anlayışıyla, 21. yüzyılayakışan bir Esenyurt inşa edeceğiz. Bu süreçte de halkımızın desteğiylebaşarıya ulaşacağımıza inanıyorum.”


2prfwn9bdbzckpxjzymfrywq.jpg

sfvgy2kcdzbcIxphhpx1fw6q.jpg

x4bqi2bwmkhstyduagsfv8o9.jpg

latfy53vdroc2xziqIpbr8fg.jpg

8wcetdaIjms01kvxbwhan9gh.jpg

2wisdtdja4byvkzxzeccrupb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum