Başkan Özer: “Hayatın Yükünün Büyük Kısmı Kadının Omzunda, Emeğindedir”

Başkan Özer: “Hayatın Yükünün Büyük Kısmı Kadının Omzunda, Emeğindedir”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, EsenyurtKadın Platformu’nun düzenlediği “Esenyurt’ta Kadının Yeri” başlıklı etkinliğekatıldı. Programda hayat yükünün büyük kısmının kadınların omzunda olduğunubelirten Başkan Özer, özellikle temsil meselesindeki adaletsizliğin derhalgiderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadınların hayata atılması için onlara her türlü desteğisağlayan ve bu yönde çalışmalar başlatan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, ilçede faaliyet gösteren Esenyurt Kadın Platformu’nun “Esenyurt’taKadının Yeri” başlıklı programına katıldı. Nene Hatun Kültür Merkezi’ndegerçekleşen programa CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Kadın KollarıBaşkanı Semra Kahraman ve Esenyurt Kadın Platformu üyeleri katıldı. Programdakonuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Özer; kadının hayatın her alanında ne kadar büyükve değerli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kadınlara yönelik çalışmalarınilçe genelinde artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Özer; “Kadınınkalkınma sürecinin içinde yer alması lazım. Okulda, üniversitede, iş hayatında,belediyede, seçimde, her yerde hak ettiği değere kavuşması lazım” dedi.

“Kadın Söz KonusuOlduğunda Türkiye'de Bir Deve Kuşu Politikası Yürütülüyor”

Türkiye’de kadının değerinin gerçekleştirilen etkinliklerleinsanlara aktarılması gerektiğini söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, “Bu tür etkinlikleri artırmak gerekir. Bu programların yaratmışolduğu sinerjiyi hem üretim, siyaset, kültür gibi alanlara hem de sosyalalanlara aktarmak büyük bir iş ve emek ister. Onun da ürünlerini zamanla hep birlikte alırız.  İnsanlar, sözde hep yüceltir kadını.Konuşmalarda bunlar dile gelir ama bunun real hayatta, evde, yolda, siyasette böyleolmadığını hepimiz biliyoruz. Kadın söz konusu olduğunda Türkiye'de bir devekuşu politikası yürütülüyor. Daha eğitim döneminde iki ahlaklı bir yapı ortayaçıkarıyoruz. Bir kitaplarda yazılan sözlere dökülen bir ahlak var bir depratikte işleyen, hayata hükmeden bir ahlak, bir pratik var. İkisi arasındaderin bir uçurum var. Bu hayatın diğer alanlarına da yansıyor. Dolayısıyla buiki başlılığı bir türlü eşleştiremediğimiz için da yol alamıyoruz” dedi.

“Kadının KalkınmaSüreci İçerisinde Yer Alması Lazım”

Kadının hak ettiği değeri alabilmesi için çocuklarınbilinçli eğitilmesinin ve kadının üretime katılmasının çok önemli olduğunubelirten Prof. Dr. Özer, “İnsanı bu anlamda inşa eden şey eğitimdir. Burada dayine kadına görev düşüyor. Çünkü çocuğun ilk mimari kadındır. Bu iki ahlakı birahlaka indirgememiz lazım. Çocukların anaokulunda, ilkokulda buna göreyetiştirilmeleri lazım ki onlar da evlenip anne baba olduğunda, bir kuşak sonrasıo zehirli su kuruduğunda, yerine temiz berrak su akmaya başlasın. Üretimin,hayatın içinde de bunu yapmamız lazım. Yani kadının kalkınma sürecinin içindeyer alması lazım. Okulda, üniversitede, iş hayatında, belediyede, seçimde, heryerde hak ettiği yeri bulması lazım” diye konuştu.

“Temsilde AdaletinSağlanması, Kadının Önemli Bir Yol Almasını Sağlayacak”

Kadınların üretimde yapıları gereği çok iyi işlerbaşarabileceğine dikkati çeken Başkan Özer, temsilde de adaletin sağlanmasıgerektiğinin altını çizdi. Kadın yapısı gereği daha fedakâr olduğunu söyleyenBaşkan Özer “Kadın bir işe sarıldığı zaman, kafasına koyduğunu yapabilir. Buçerçeve içerisinde kadın üretime de büyük katkıda bulunabilir. Doğurgandır,hayatı döndürendir, çocuk yetiştirendir. Yani baktığımız zaman hayatın yükününbüyük kısmı onların omuzlarında, karnında, beyninde, elinde, emeğindedir. Bunugördüğümüz halde görmezden geliyoruz. Özellikle temsil meselesinde buadaletsizliği gidermemiz lazım. Temsilde adaletin sağlanması, kadının buçerçeve içerisinde önemli bir yol almasını sağlayacak” şeklinde konuştu.

“Güçlü Bir ToplumAncak Güçlü Kadınlarla Mümkün Olabilir”

Açıklamalarında kadın istihdamı konusuna ayrıca önemverdiğini ifade eden Özer; “Göreve geldiğimiz üç ay içerisinde beş yüz beş kadınarkadaşımızı istihdam ettik. Bu çok önemli bir başarı. Bu anlamda kadınlarınhayatın her alanında olmasını çok önemsiyorum. Kadınların; eğitimden sağlığa, üretimdenyönetime her alanda olmaları gerekir. Çünkü güçlü bir toplum ancak güçlükadınlarla mümkün olabilir. Kadın isterse her şeyi en iyi şekilde yapar. Budüşüncelerimi hayata geçirmek için elimden geleni yapmak istiyorum. Onun içinde kadın kooperatifleri kurulsun ve ben de yardımcı olayım. Kadınlarla ilgilisanat faaliyetlerini ise ayrıca destekliyorum” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar BelediyeyiKendi Evleri Gibi Kullansın”

Kadınların belediye imkânlarını kullanarak hayata atılmasıiçin desteğini sürdüreceğinin altını çizen Başkan Özer şunları söyledi:“Kadınlar, belediyeyi kendi evleri gibi kullansın. Örneğin belediyenin uygunalanlarında kokteyller, toplantılar, tiyatrolar, buluşmalar, imza günleri,konferanslar yaparak o alanları ortak yaşam alanları haline getirsinler. Biz debelediye olarak hayatı kolaylaştırmak için sizin yollarınızı yapalım, parkbahçe yapalım, temizlik yapalım, kreşler açalım. Biz sözümüzü hizmet yoluylasöylemeye devam edeceğiz. Siz de bize yardımcı olun, destekleyin,çalışmalarınızı anlatın, eksikleriniz, problemleriniz varsa iletin. Hep beraberbu şehri yaşanılası bir şehir haline getirelim.”


bstuv5hf7ecv8uxegdylq4a3.jpg

3btheflhnqye9oixruIwcbnz.jpg

iejwcopgymzywr5cn0abkkIt.jpg

1m6sv5Iu9i0pzkotdhrj7f2l.jpg

ewzsyknnxks0ijblrffp5z6t.jpg

lpceovubqbcwe8ks5ism9a3t.jpg

6xh8acovuzeddejfjnfrms5y.jpg

chrmbgyewvfwt3vk7mbg9nl4.jpg

hieokdposu8qyg2tvfztkvfc.jpg

oy1fd7lbzanuusezjpktdxpb.jpg

xdb0ozxym5tsae1viebu9g4I.jpg

myavkfyjwlfobu6qutnxrat9.jpg

baczyqzuish8gkf52nl9djgt.jpg

ckoowvxy0xt4sruml9vjig5z.jpg

h3ak50ej6refqumxypjfwzpv.jpg

kdghedjuavcbstf70ynpoqa8.jpg

hzt9da7sia5vnfru2wsvqp1b.jpg

aoeclo5bwypkmwjvqhqer6g2.jpg

vwnydpI0y6hleruopjkqtfch.jpg

w2rjz6sjdaqmbvtelpcfs3gx.jpg

qpomcnIveqdvmjegxdwh9kzg.jpg

or0hjxzbhum8mz3bynlgavkt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.