Başkan Özer Hükümete Çağrıda Bulundu

Başkan Özer Hükümete Çağrıda Bulundu

Deprem KonusundaBütün Belediyelerle Ortaklaşa Çalışın!

NOW TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konukolan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, depremin ulusal bir meseleolduğunu ve hükümetin partizanlık yapmadan bütün belediyelerle ortaklaşaçalışması gerektiğini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, NOW TV’deyayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programında deprem ve yoksulluklamücadeleyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Deprem konusunun ulusaldüzeyde ele alınması gerektiğini ifade eden Başkan Özer, hükümete “Bütünbelediyelerle ortak çalışın” çağrısı yaptı. Prof. Özer, “AFAD’ın derhal AKOMile iş birliğine girmesi lazım. AKOM, zaten ilçe belediyelerini koordineediyor. Bu durum sadece Esenyurt’u değil 39 ilçeyi ilgilendiriyor. O nedenlehepsinin eş güdüm içinde olması lazım. Özellikle sahil bandında olan Bakırköy,Avcılar ve oradan Esenyurt’a giden hattı iyi bir şekilde depremehazırlamalıyız” dedi.

Esenyurt’taİmar Planına Uygun Bir Yapılaşma Yok!

Esenyurt’ta imar planına uygun bir yapılaşmanın olmadığının daaltını çizen Prof. Özer şöyle konuştu: “Esenyurt, Türkiye’nin en hızlı büyüyenve en çarpık yapılaşmanın yaşandığı kentlerinden bir tanesi. İncelenmesigereken bir laboratuvar. Bir yapının ortaya çıkması için belirli aşamalar vedenetimler olması gerekiyor ama bu yapılmamış. Şu anda Esenyurt’ta 40 bin konutmağduru var. Müteahhitte 20 katlık bir ruhsat verilmiş. O müteahhit bırakıpgitmiş, yeni gelene 20 kat izni daha verilmiş. Bu yapıların zemine uygunluğunabakılmamış, insanların hayatı düşünülmemiş. Biz bu durumu düzeltmek için İBBile ortaklaşa çalışacağız.”

Deprem ToplanmaAlanları Bile Beton Lobilerine Peşkeş Çekilmiş!

İlçenin rant odaklı bir yapılaşma nedeniyle beton yığınınaçevrildiğini vurgulayan Başkan Özer, “Deprem toplanma alanlarımız bile betonlobilerine peşkeş çekilmiş. İnsan odaklı bir yapılaşmaya gidilmemiş.Çocuklarımızın geleceği dahi düşünülmemiş. Biz, bu zararın neresinden dönülürsekardır misali bu sorunları ele alıp gereğini yapmalıyız. Afet ulusal birmeseledir. Afet İşleri Müdürlüğümüz de 75 arama kurtarma ekibi var ama birdeprem olsa bu sayı çok yetersiz. Ayrıca bir deprem olsa AKOM’da tek başına neyapabilir? Bu nedenle ESAK, AKOM ve AFAD’ın koordineli çalışması gerekiyor.Çünkü en büyük problemimiz deprem ve biz depreme dirençli kentler yaratmakdurumundayız. Esenyurt’ta 952 tane riskli yapı bulunuyor. Bunları derhalyenilemeliyiz. Ekrem Başkanla da konuştuk, İBB ile birlikte acilen şehrimizidepreme dirençli hale getireceğiz. En dirençli kent olmaya muhtaç yer Esenyurt.Bir zincirin gücü en zayıf halkasıyla ölçülür. İstanbul’un zayıf halkası da herbakımdan Esenyurt. Burayı güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

“Aşevi ProjemiziHayata Geçiriyoruz”

Esenyurt’ta yoksullukla mücadele ile ilgili yürüttükleriçalışmalara da değinen Prof. Dr. Ahmet Özer, “Türkiye’de son yıllarda hükümet,sosyal devletten el çekti. Dolayısıyla bu alan boş kaldı ve belediyeler mutlaksuretle bu alanı doldurmak zorunda kaldı. Biz hükümetin yapamadığını yapmakzorundayız. Yapmamız gereken; dezavantajlı gruplara, yoksullara, engellilere veemeklilere kucak açmak. Mesela bir aşevi projemiz var, bu ay içerisinde hizmeteaçacağız. 15 bin kişiye günlük sıcak yemek çıkaracağız. Kent lokantalarıaçacağız. Kuru Gıda Toplama ve Et Entegre Tesisimiz var. Bu tesiste temelamacımız kavurma yapıp yoksullara dağıtabilmek. Yoksullukla mücadele etmezseksosyal patlama olur” ifadelerini kullandı.

 

“21.Yüzyıla Yakışan Bir Esenyurt’u El Birliğiyle Yaratacağız”

Depreme dirençli ve sorunları giderilmiş bir Esenyurt’u inşa edeceklerinibelirten Özer, “Mottomuz; Temiz, ulaşılabilir, yeşil, altyapı ve üstyapısorunları giderilmiş, sosyal belediyeciliğin kalbi olan bir Esenyurt. Yoksuluçok ama yoksulara sahip çıkacağız. Bir Esenyurtluluk kimliği, aidiyetioluşturacağız. Kültürün, sanatın ve sporun başkenti Esenyurt’u yaratacağız.Aynı zamanda Esenyurtumuz kötü bir imajla karşı karşıya. Biz bu kötü imajıyıkıp, güçlü yanlarımızla zayıf yanlarımızı ortadan kaldıracağız. 21. yüzyılayakışan temiz, güvenli, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir Esenyurt’u elbirliğiyle yaratacağız” dedi.

w6dhyjxmuah0qlvkviaj2cw3.jpg

quh1bnyn3cftzzfoxspwa0xl.jpg

td3jfesqnuvyht7pql9o85z1.jpg

8u6b9l7mqkfdj0koomsxtbre.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.