Başkan Özer: İstanbul’da Bir Başarı Hikâyesi Yazılacaksa Esenyurt’ta Yazılacaktır

Başkan Özer: İstanbul’da Bir Başarı Hikâyesi Yazılacaksa Esenyurt’ta Yazılacaktır

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer öncülüğündeOrtak Akıl Zirvesi düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekremİmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen zirveye, CHP Genel Başkan Yardımcısı-CHPİstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Esenyurt İlçe BaşkanıHüseyin Ergin, ESİDER Başkanı Turgut Şavlı, SANDER Başkanı Fatih Demir, ISIFEDBaşkanı Ahmet Faruk Kınacı’nın yanı sırabirçok iş insanı, sanayici ve dernek temsilcileri katıldı.

Esenyurt’un yerel kalkınmadaki yol haritasının belirlenmesiamacıyla düzenlenen programda kentin sorunları masaya yatırıldı. Başkan Özer,programda Esenyurt’un genel durumunu anlatan bir sunum gerçekleştirirken“Silikon Vadisi'nin İstanbul'da kurulacağı, kurulabileceği tek yerEsenyurt’tur. Bu altyapı ilçemizde var. Bize destek verin, sizin önderliğinizleEsenyurt’ta bu işi başaralım” dedi. Gerçekleştirdiği sunumda Esenyurt’un zayıfve güçlü yönlerine de değinen Başkan Özer, “Bir zincirin gücü onun en zayıfhalkasıyla ölçülür. İstanbul'un zayıf halkası ise Esenyurt'tur. Dolayısıylastratejik yer Esenyurt'tur. Bir başarı hikâyesi yazılacaksa Esenyurt'tayazılacaktır” dedi. Özer’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise; “Biz sizinle, Ahmet Başkanımla birliktebugün plan yapmak için buraya geldik. Birlikte düşünelim, birlikte konuşalım.Yani bu memleketin her karışı bizim. Şimdi birlikte olma zamanı, seferberlikzamanı.” Diyerek masanın önemine vurgu yaptı.

“Bir Başarı HikayesiYazılacaksa Esenyurt'ta Yazılacak”

Konuşmasına Esenyurt’un zayıf ve güçlü yönlerine dikkatçekerek başlayan Prof. Dr. Ahmet Özer; “Bir zincirin gücü onun en zayıfhalkasıyla ölçülür. İstanbul'un zayıf halkası Esenyurt'tur. Dolayısıylastratejik yer Esenyurt'tur. Bir başarı hikayesi yazılacaksa Esenyurt'tayazılacak. Hem Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız açısından hem bizleraçısından hem sizler açısından. Bu noktada hedefe ulaşabilmek için İstanbul BüyükşehirBelediyesinin ve Sayın İmamoğlu'nun önderliğinde Esenyurt Belediyesiyle sizingücünüzü birleştirerek ortak bir sinerji yaratmak istiyoruz. Böylece niteliklibir üretime geçebilir, yaratılan katma değerin tabana yayılmasını sağlayabilirve Esenyurt'un da içinde olduğu toplumsal barışı ve huzurugerçekleştirebiliriz. Buradaki temel amacımız bu.

“Zayıf YönlerimiziGüçlü Yönlerimizle Kapatacağız”

Esenyurt'un zayıf yönlerine baktığımızda; uyuşturucu, kadıncinayetleri, mafya çatışmaları, yoksulluk, çarpık kentleşme, kentleşememe,işsizlik, gelir dağılımındaki dengesizlik ve en önemlisi sizi de yakındanilgilendiren negatif imaj gibi başlıklar öne çıkıyor. Aslında uyuşturucu, kadıncinayetleri, mafya çatışmaları her yerde var ama Esenyurt büyük bir ilçe olduğuiçin bu sayılar fazla. Nüfusa oranladığınız zaman biz zirvedeyiz. Ama herkesEsenyurt'a Esencilis diyor. Sanki bir suç şehriymiş gibi. Bu büyük birhaksızlık. Bunu kısa sürede el birliğiyle ortadan kaldırmamız lazım. Nasılkaldıracağız? Türkiye'nin hiçbir yerine nasip olmayan güçlü yaparımız var.Şimdi dört tanesini size söyleyeceğim. Esenyurt'ta üç yüz bine yakın genç nüfusvar. Bu rakam aslında başarılı yöneticiler için büyük bir nimet, başarısız olanyöneticiler için ise bir külfettir. Ama Sayın İmamoğlu'nun yolundan giden veonun gibi belediyecilik yapan bir adam için bu külfet nimete dönüşecektir.İnşallah sizlerle beraber Sayın İmamoğlu’nun önderliğinde bu külfeti nimetedönüştürmeye talibiz. Bunun için sizden destek istiyoruz. Bir büyük bir avantajımızdaha var 81 ilden Esenyurt’a göç var. Bazıları göçü de külfet olarak görüyor.Hayır, İstanbul bir göç şehri. Göçle oluşan şehirler dünya şehirleri içindediğerlerine fark atan şehirlerdir. Neden? Göçle gelen insanlar hırslıdır,çalışkandır, ileriye gitmek ister. Mukayeseli üstünlük teorisi var. Gelen birkimse diğerinden geri kalmamak için ileri gitmeye çalışır.” Dedi.

 

“Sizlere SilikonVadisi Vaad Ediyorum”

En büyük hayalinin yüksek teknolojiyi kullanarak Esenyurt’tabir “silikon vadisi” kurmak olduğunu açıklayan Başkan Özer; “ Peki, Esenyurtiçin sanayi vizyonumuz nedir? Sayın Başkanım ilk olarak ARGE çalışmalarına önemvermemiz lazım. ARGE çalışmalarında bir yetersizlik görüyorum. Bu konulardaçalışan çok değerli iş insanımız beni onaylıyor. Katma değeri yüksek üretimegeçmemiz lazım. Zenginleşmenin yolu budur. Yoksulluk paylaşılmaz ama zenginlikpaylaşılır. İşte size sürprizim bu yüksek teknolojiyi kullanarak Silikon Vadisivaad ediyorum size. Bir matematik köy projemiz vardı zaten. Silikon Vadisi'ninİstanbul'da kurulacağı, kurulabileceği tek yer Esenyurt’tur. Bu altyapı varilçemizde. Bize destek verin, sizin önderliğinizle İstanbul'da, burada böylebir iş başaralım. İş adamlarımızla, örgütlerimizle bir araya geleceğiz. Bununiçin ne yapılması gerekiyorsa, hep birlikte elimizi taşın altına koyarakyapacağız.” dedi.

“Esenyurt’taTeknokent Kuracağız”

Esenyurt’ta derhal başlatılması gereken çalışmalara da değinenProf. Dr. Ahmet Özer; “Bir kent koalisyonu öneriyorum: Belediye, üniversite, işadamları, mülki idare, sivil toplum kuruşları. Bu beş kurumun bir araya geldiğibir kent koalisyonu öneriyorum. Mesela Kayseri, Antep, Denizli, Konya bunuyaptı. Esenyurt niye yapmasın? Bu saydığım iller 10-15 yılda marka şehirlerhaline geldiler. Birlikte düzenleyeceğimiz bir sanayi çalıştayı ve sempozyumu öneriyorum.Acilen bir sanayi master planı çıkarmalıyız. Önümüzde ki on beş, otuz ve elliyılı planlayabiliriz. Bunun için de bir teknokent öneriyorum. Üniversite var,sanayi var ama bir teknoparkımız yok. Bunu mutlaka kurmalıyız. Ara eleman yetiştirmekleilgili yüksek teknoloji enstitüsü kurulmasına öncülük edebiliriz. Ben geçmişteüniversite kurmuş biri olarak buna talibim. Siz evet derseniz bunubaşarabiliriz.” açıklamasını yaptı.

 “Hedefimiz Esenyurt Üzerindeki Negatif AlgıyıOrtadan Kaldırmak”

Konuşmasının sonunda ekonomik, sosyal, kültürel olmak üzerebütün alanlarda kalkınmanın sağlanması gerektiğine değinen Başkan Özer; “Birlikteyerel kalkınmayı sağlamak, belediyeyle sıcak ilişkiler kurmak, belediye,sanayi, üniversite iş birliğini geliştirmek, inovasyon ve teknoloji merkezikurarak üretimi geliştirmek bizim temel hedeflerimiz. Esenyurt bir laboratuvar.Başkanımın önderliğinde kurulmuş olan bir İstanbul Planlama Ajansı var. Onlarlada birlikte çalışıyoruz. Esenyurt'un bir profilini, bir röntgenini çektiriyoruz.Bütün alanlarda hem siyasi hem sosyal hem kültürel hem ekonomik alanda durumnedir? Önce bunu tespit edeceğiz, ona göre de çözümler üreteceğiz. Nihaihedefimiz Sayın İmamoğlu'nun önderliğinde güçlü yönlerimizi geliştirip Esenyurtüzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehri inşaetmek. Tabii ki biz temiz, ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt diyoruz. Amacımız;üretimi artırmak, hakça dönüşümü sağlamak, bunu toplumsal barışla huzur içindegerçekleştirmek. İşte bu nihai hedefimiz için bugün bir aradayız. Ortak akılplatformundayız.  Bugün bu davete icabetedip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi bundan önce ve bundansonra yapacağınız katkılar için de teşekkür ediyorum.” dedi.

“Özenli Bir HizmetDönemine İhtiyaç Var”

Konuşmasına yerel yönetimlere uygulanan pozitif ayrımcılığadikkat çekerek başlayan Ekrem İmamoğlu ise;  “Pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyan unsurlarşehrimizde, ülkemizde hep vardır, olacaktır. O bakımdan Esenyurt, kentleşme yada hocamızın güzel tarifiyle kentleşememe meselesi üzerinde pozitif ayrımcılığamuhtaçtır. Özenli bir hizmet dönemine ihtiyacı vardır. O bakımdan aceleetmeliyiz ve bu şehrin, bu ülkenin önüne yanlışları değil, doğrularısıralamanın güçlü bir gayretini ortaya koymalıyız. Bir seferberlik dönemiyaşatmalıyız bu güzel ülkemize, bu güzel cennet vatanımıza. O bakımdan pozitifayrımcılık meselesi gerçekten biraz geniş bir sahaya sahip. Ülkemizin hangikatmanına biraz dokunsanız pozitif ayrımcılık talep etme hakkını kendindegörüyor. Aslında tüm bu süreçler iyi tartışılmalı.” dedi.

“Bu Masanın ÖzetiBirlikte Başarabilme Masasıdır”

Tüm sanayici ve iş insanlarını Ortak Akıl Masası’na davetederek sorunların çözülmesinde rol almalarını isteyen Ekrem İmamoğlukonuşmasında şu detaylara dikkat çekti. “Bugün aslında bir paylaşım masasıburası. Ben sizlerin arasından çıkmış bir hemşehriniz, bir komşunuz, birdostunuz, bir arkadaşınız, bir kardeşinizim ve İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanıyım. Aslında sizi temsil ediyorum. Yani yükün sahibi sizlersiniz, bensizi temsilen oradayım ve sizi temsilen işimi iyi yapma mecburiyetinde vegayretinde olan biriyim. Dolayısıyla meselenin yoldaşlığı hepimiziilgilendiriyor. Sorunların çözümü birlikte hareket etmeyi gerektiriyor. Bu daşeffaf olabilmeyi, birlikte konuşabilmeyi, masalarda bu konuları en üstseviyede tartışabilen ve buradan bir çözüm üretebilen kabiliyeti göstermeyi gerektirir.Bu zor değil, bizim çözemeyeceğimiz sorun yok. Meselenin çözümü akıldan uzakolmamak, bilimden uzak olmamak, birlikte düşünebilmek, doğruya birlikte kararverebilmektir. Bu masanın özeti birlikte başarabilme masasıdır, birlikte konuşabilmemasasıdır. Çünkü meselemiz birlikte çözmemiz gereken bir mesele. İşte tam daböyle bir ortamda Esenyurt’u ayağa kaldırmak, insanlarını mutlu etmekzorunluluğunu konuşuyoruz. Geçmişte yaşanan plansızlığı yaşamamak için doğrubir yöntem bulabilmek için bunları anlatıyorum. Geçmişi bu şekildetanımlamazsak geleceği iyi bir şekilde planlayamayız. Eksik kalan taraflarımızolabilir, tamamlayacağız. Bunu daha da geliştireceğiz, genişleteceğiz.”

İstanbul’da Metro AğıGenişliyor!

Konuşmasında İstanbul’daki metro ağını büyüterek tümnoktalara toplu taşıma geleceğinin müjdesini veren Başkan İmamoğlu; “Almanya'daMaliye Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Ekonomi ve Kalkınma Bakanı'yla toplantılaryaptık ve bu çerçevede bu kentin başta çevreyle ilgili, ulaşımla ilgilikonularını görüştük. Bu şehrin hak ettiği yönetim kabiliyetiyle, hak ettiğiprojeleri kazandırma çabasıyla ilerliyoruz. Az önce anlattığım bu büyükprojeler Mahmut Bey-Esenyurt hattı ve Beylikdüzü-Sefaköy hattı. Bu dediğimişlerin tamamı neredeyse 7,5-8 milyar dolarlık işler ama bunlar İstanbul'ukurtaracak projeler. İstanbul'un 750 kilometrelik bir metro ağına ihtiyacı varve biz bu söylediğimiz hedefleri 2036'ya kadar tamamlamak istiyoruz. 2036'yakadar tamamlayıp bu şehirde en az 600 kilometrelik bir metro hattına erişmekistiyoruz. Sanayinin içinde 500 metre, 1 kilometre mesafede toplu taşıma olmalı.Biz bırakın toplu taşımayı, bu şehirde hemen hemen her yerde en az 1 kilometre,en fazla 1 kilometre mesafede metro hattı inşa etmek istiyoruz. Çünkü başkatürlü bu şehri birbirine bağlayamayız. O bakımdan hassas, güçlü ve önemli işleriyapabilmeliyiz ve bu şehri sağından soluna çekiştirmeden planlı işleryapmalıyız. O bakımdan inanın pozitif ayrımcılık konusunda Esenyurt bambaşkabir yerde duruyor. Bu söylediğim işleri başardığımızda o zaman bu şehir başkaşeyleri konuşacak. Kesinlikle Esenyurt sanayisiyle markalaşabilmeli. SadeceEsenyurt değil az önce bahsettiğim Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi limandanbaşlayan ve aynı şekilde Esenyurt'la devam eden ve Hadımköy bölgesine uzanan bukulvar aslında müthiş bir üretim noktası. Bu bakımdan Esenyurt'u mutlukılmalıyız. Esenyurt'un çocuklarını, gençlerini, kadınlarını mutlu etmeliyiz.İşsizlerini iş sahibi yapmalıyız, yuva sahibi yapmalıyız. Sağlıklı yuvalarsağlıklı bir gelecek demektir, mutlu bir gelecek demektir. Bunları dinleyin,bunları düşünün. Oralı, buralı, şuralı deyip inancından, etnik kökeninden,siyasi partisinden dolayı milleti birbirine düşürenlere kulaklarınızı tıkayın”diyerek katılımcılara teşekkür etti.


qzp8vrolIyge2uonta1jdzmb.jpg

v2p1cskohrd3jmudybm9nbxe.jpg

hm6axti8jhpo2f0lye5lpcge.jpg

qfqkmxsmcrhtx1b3llnwt9od.jpg

kvs09htxnxvtIdi4pbuymfzb.jpg

Ilgmv6k9atycpahdbf4mz3nj.jpg

6khxzyidv3mx1eujw7a8vIto.jpg

klv3gkxjojh4u0rnaqdtzsfd.jpg

lxe8yvqut94sukmp36hr1ls0.jpg

gqk2wcdqymcgvInwtjfhvfed.jpg

Ijm7o10srt29cqkihto34pqa.jpg

rdvI476hmx2tw3pawcdhsvty.jpg

1bwtga8clddc3svq97n402qt.jpg

abczhuIt5ndm3uznp7rxi92w.jpg

wb1aw8mouzdk4cjef6sxau7I.jpg

mqpfjlz93deuy4kwoughbjqv.jpg

npcdtvgss4hvbf3wifmdma1z.jpg

qlunlfxi3ayk5pbpxnmu4hv9.jpg

lfcjskukz95aqoa4Ie1lwbte.jpg

dtxhaik62z0zuwh4l1tupbyI.jpg

xmrqxw2znvkglfdk8uchte5i.jpg

ogqwzh3y6ceu9worxkgylvjp.jpg

ocnwjdhenbgvsfoar4Ih2xfq.jpg

qdluk6bz4walIkm1jjxcqfoi.jpg

qjulc06xuqv5lpzg31skbwrf.jpg

9b5t4jwr0oraqazktxov6d1s.jpg

qc4onfuzefIpmgqhntprgxcl.jpg

h3wqwe4xr09zdjf7na52bz8m.jpg

53tlgspqx9bau6whdasrmjqf.jpg

kqliagds9wwk3lfzc2hIjy5m.jpg

sruvgmvIiohgfe65kjnky7xt.jpg

eum3avu879bpsnfotqxd5fwk.jpg

dfpzqfh52x8sca640hywjngq.jpg

stcfhxo3weu9zaIj8rbqyvs2.jpg

vtxf51pqgabrd84bhzhsyugm.jpg

wggxc9pkothyu2pxeanv6jmz.jpg

xtvf3wjjzybcwbhkeluifqea.jpg

nfoxqtt0v2zrzsiI9ydbqa8k.jpg

xlbv8d7qavwl5dg46oeyummp.jpg

ob1dwu7tifn6et4vcjr35ukf.jpg

szqe49bwakocpz0llcf3rwx7.jpg

rb5uvq3qwhpdaj8okogy1kcm.jpg

amiolrgx6qqsfvy2znatuz83.jpg

jnmtqryqpl7sbeuxvwojypbk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.